İktisat Bölümü mezunu ne iş yapar? İş imkanları nelerdir?

50 Cevap

Sonuçlar 2. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

İktisat mezunları, işletme mezunları gibi hemen hemen her yerde iş bulabilirler.Bütün devlet kurumları ve bankalar bu bölüm mezunlarını alır. Ayrıca özel şirketlerde muhasebe, genel müdürlük, pazarlama gibi birçok mevkide iş bulabilirler.

İktisatın iş imkanları çok geniş. Bir şirketin operasyon, finans yahut pazarlama departmanından, bankalara, yönetici kadrosundan akademisyenliğe kadar birçok iş imkanı var. İktisat okuyup, belli becerilerini geliştirmiş öğrencilerin işsiz kalacağına inanmıyorum.

Kamu alanlarında veya özel sektörlerde çalışılabilir. İş bulma olanaklarında pek bir sınır görmüyorum ben yeter ki mezun olunca elinizde kullanabileceğiniz diploma dışında da bir takım ekipman larınız olsun ki sizi diğer adaylardan ayıran özellikleriniz olsun. Örneğin; Denetçi, Bankacı, Müfettiş, Muhasebeci vs. gibi alanlarda çalışılabilir...

Baha Doğukan Doğan
Baha Doğukan Doğan
Kurumsal ve Ticari Krediler Yapılandırma Kıdemli Yönetmeni, Garanti BBVA

İktisat hayatımızın her anında var olduğu için iktisat bölümü de hemen hemen her sektörde iş bulabilir lakin mesleğine ve yapacağı işe hakim olmalıdır.

eczacı ve doktorluk dışında herşey. öğretmenlik idari hakimlik,hazine müsteşarlığı,müfettişlik vs.

İktisat bölümü diğer sosyal bilimlerden daha fazla matematik içerir. Türev konusunu sevmiyorsanız iktisatı seçmeden bir kere daha düşünmenizi öneriririm. Kompleks olmasada 1. sınıftan sonra her bölüm dersinizin içinde türev kullanıyor olacaksınız.

çok alternatifler vardır muhasebecilikten başlar hukuga kadar devam eder. çok iş olanakları vardır geneli sınavlara girerek olur.

İktisat mezunu birisi iktisatçı (ekonomist) ünvanını kazanır. Ama çalışma prosedöründe maalesef böyle bir pozisyon yoktur. İktisat mezunları okurken kendini bir mesleğe yönelterek okumalıdır. En başında ise devlet ya da özel sektör seçimini yapmış olmaları gerekir. Özel sektörde satıştan pazarlamaya, finanstan bankacılığa, dış ticaretten ithalat-ihracata kadar bir çok şirketin bünyesinde çalışabilir pozisyon için araştırmalar yapması ve kendini o yönde eğitmesi gerekir. Devlete gelecek olursa KPSS ile idari yargı hakimliği, kaymakamlık, herhangi bir kamu kurumunda uzmanlık, müfettişlik gibi çok sayıda pozisyona yerleşebilir.

Eklemek gerekirse bir iktisat mezunu çok iyi derecede İngilizce bilmelidir. Buna ek bir dil daha öğrenmek onu büyük bir mezun kitlesinin önüne geçirecektir.

Herkes diyor iş alanı geniş bende baktım öyle ama ne iş yapacak o tam olarak belli olmadığından iyi olmuyor.Ama her an işini değiştirebilirsin.

Zeynep Yenel
Zeynep Yenel
Ücretlendirme ve Org. Gelişim Uzmanı, Koton

kpss girer atanabilir, bankada çalısabılr, ozel sektorde calısabılır, birde smmm olabılır

Her bankada çalışabilir. Merkez bankası, Hazine gibi devlet kurumlarında çalışabilir. Şirketlerin finans bölümlerinde çalışabilir.

Bunlar direk alanlar, bunun dışında akademisyenliğe yönelebilir. Ayrıca iktisadi idari birimlerde olması sebebi ile, İşletme dersleri alarak da bir işletmecinin yaptığı birçok işi yapabilir.

Finans ve muhasebe departmanlarında çalışabilir. Müşavir olabilir.

Ben özel sektörde çalışmayı düşünüyorum veya şartlar el verirse kendi işimi yapmak istiyorum. Tabi ki mezunları devlette de çalışabilir.

İktisat bölümü mezunu bankalarda, denetim şirketlerinde, yatırım ve sigortacılık şirketlerinde, özel şirketlerin finans departmanlarında ve kamuda birçok alanda iş bulabilir.

Burak Cem Salay
Burak Cem Salay
Müfettiş - Data Scientist, DenizBank