Dramatik Yazarlık mezunları öncelikle tiyatrolarda dramaturg olarak çalışabilirler. Kendi tiyatrolarını kurabilir veya bir tiyatronun yazar veya yönetmeni olabilirler. Bu saydıklarım, dramatik yazarlık bölümünde okuyan insanların üniversitede hocalarından duyacakları meslek dalları... Fakat aslında bu meslek dalları para kazanmanın son derece zor olduğu ve oldukça kısıtlı kariyer fırsatları barındıran dallar... Günümüzde Dramatik Yazarlık mezunları eğer "sanatsal" kaygılarından kendilerini kurtarmayı başarabilirlerse onlar için aslında son derece geniş skalada ve deyim yerindeyse "iyi para getirecek" işler mevcut. Nedir bu meslekler?

Dizi senaristliği
Sinema Filmi Senaristliği
Yönetmenlik
Reklam Yazarlığı
Metin Yazarlığı
İçerik Yazarlığı
İçerik Editörlüğü
Yayıncılık
Editörlük
Redaktörlük vs.

Bir de tüm bunların sonuna gerçekten Dramatik Yazarlık mezunlarının, bu mertebeye ulaştıkları anda kendilerini gerçekleştirmiş olacaklarını düşündüğüm bir "Yazarlık" mesleği var ki, diğerlerinin yanına koyulamayacak kadar ulu ve yüce bir meslek... Edebiyatçı olmaktan bahsediyorum. Romancı, öykücü, şair olmak...

Özellikle reklam ve iletişim sektöründe son derece önemli bir yer tutan "storytelling" kavramı, dramatik yazarlık mezunlarının avuçlarının içi gibi bildiği bir kavramdır. Dramatik Yazarlık mezunları çok iyi birer storyteller olurlar ve storytelling kavramının önem arz ettiği tüm durumlarda ellerini taşın altına sokmaya hazır olmalıdırlar.

Dünyada pek çok üniversitede sadece yazarlık özelinde bölümler mevcut olsa da ne yazık ki ülkemizde yazarlık eğitiminin verildiği tek lisans eğitim programı Dramatik Yazarlık. Yani yazarlık eğitimi almak istiyorsanız, bu eğitimin yanında mutlaka tiyatro eğitimi de almak durumundasınız. Peki bu durum kötü mü? Bence değil. Çünkü Dramatik yazarlık eğitimi sadece tiyatroyu da kapsamıyor. Tüm sanat akımlarını öğreniyorsunuz bir kere... Doğal olarak bölümden mezun olduğunuz zaman sanatsal ve entelektüel bir bilgi birikimine sahip olmuş bir birey oluyorsunuz. Bunun yanı sıra dizi - film - sinema - radyo ve reklam senaryo yazımı ile ilgili bilgiler de alıyorsunuz ki bu zaten mezun olduğunuzda işsiz kalmayacağınızın garantisi... Tabii gerçekten bu meslekleri yapmak istiyorsanız... Dramatik yazarlık özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alan bir bölüm ve ülke genelinde taş çatlasa bir sene içinde çıkan mezun sayısı 25... Dolayısıyla kendinizi özel hissetmek istiyorsanız, Dramatik Yazarlık sizin için doğru bölüm diyebilirim. Multidisipliner bir bakış açısına sahipseniz, okulda alacağınız eğitim ve kazandığınız bilgi birikimini tüm iş dallarına uygulayabilirsiniz.

Benzer Kişiler

Nesligül Onay
Nesligül Onay
VW Binek Satış Yetkilisi, Doğuş Oto
Enes Hızlı
Enes Hızlı
Aerodinamik Tasarım Mühendisi, TUSAŞ
Erkan Sayılır
Erkan Sayılır
Tanıtım Müdürü, Abdi İbrahim
Aylin Tuncer Sönmez
Aylin Tuncer Sönmez
Yetenek Kazanımı ve İşveren Markası Ekip Lideri, PepsiCo
Hüseyin Akdeniz
Hüseyin Akdeniz
Ulusal Satış Direktörü, Perfetti Van Melle
Zeynep Yıbar
Zeynep Yıbar
İnsan Kaynakları Stajyeri, Akenerji
Deniz Kafkas
Deniz Kafkas
İnsan Kaynakları Direktörü, Perfetti Van Melle
Pınar Akbulut
Pınar Akbulut
Performans ve Yetenek Yönetimi Müdürü, Türkiye Finans
Buket Yaman
Buket Yaman
İç İletişim Yöneticisi, Siemens
Deniz Ulupınar
Deniz Ulupınar
Uluslararası Bankacılık Direktörü, Softtech