Anlatsın
Giriş

Tecrübeli bir yazılımcı abimiz konuyla ilgili güzel anket yapmış. 


Sonuçlar şöyle

Eğitimin ne kadar iyi olmasından bahsetsem de okul 3 dönem olduğundan bu can sıkabiliyor. Mezun olana kadar çok yıpranabilirsiniz.(hele ki çok çalışkan bir öğrenci değilseniz işkence olur bu okul size) Yeni bir okul olduğundan diğer okullarla yarışmak için öğrenciye çok fazla yükleniyorlar, kısacası sizden beklentiler kısa sürede çok iş oluyor, eğer buna ayak uydurabilirseniz çok iyi bir gelecek sizi bekliyor, ayak uyduramazsınız dediğim gibi okul tam bir işkence olur.

Staj konusuna gelirsek not ortalamanız ne kadar iyi olsa da istediğiniz staj yerini ayarlamak için bir tanıdık gerekebilir. Bir staj yeri ayarlayamazsanız rastgele sizi bir şirkete atarlar ve çok uzak bir şehre bile düşebilirsiniz. Bu durumda stajı başka bir döneme erteleyebilirsiniz fakat istediğiniz dersler açılmaz falan derken durumlar iyice karışabilir. Ayrıca staj yapmak istediğiniz bir şirketin okulla anlaşması yoksa, okul o şirketle anlaşmadan orada staj yapamazsınız. Anlaşma koşullarında can alıcı nokta da "stajyere asgari ücret verilmesi" olduğundan her şirket bunu kabul etmeyebilir. Kısacası siz "Ben para istemiyorum." deseniz bile istediğiniz şirkette staj yapamayabilirsiniz.

Gelelim dersler ve sınavlara. Dersler cumartesi de işlenir ve sınavlar da çoğu zaman pazar olur. Böylelikle belli bir süre aralıksız okula gitmek durumunda kalabilirsiniz.(Benim rekorum 33 gün). Sınavlar için ayrı bir sınav dönemi yoktur. Bütün gün derse girip akşamına sınava girme durumu oldukça olağandır.

Okul çok hızlı gelişiyor demiştim. Evet bu iyi bir şey fakat bazen de sorunlar olabiliyor. Okulda ders seçiminde olsun ya da herhangi başka bir kural olsun okul daha oturmadığından anında değişebiliyor.(Değişen müfredat yüzünden geçtiğim ama artık ortalamama hiçbir etkisi olmayan dersler var.)

Son olarak diğer bölümlerde bu durum var mı bilmiyorum ama özellikle bilgisayar mühendisliğinde dersi geçmek için not ortalamanız en az 60 olmalı. Yani çan eğrisi falan hiçbir derste yok, öyle üniversiteye geldim lise gibi not hesaplama yok diye düşünmeyi şimdiden bırakabilirsiniz.

Büyükşehir olmasına rağmen genelde sakin bir şehirdir. Bir yere gitmek isterseniz genelde yarım saati geçmez. Hayat çok pahalı değildir paranızı idare ettirmeniz mümkündür.(öğrenci tabi illa bir yerde sefillik çeker orası başka)

Okulda burslu sayısı çok fazla olmasına rağmen ben burssuz olarak böyle bir ayrım görmedim. Fakat bazı hocaların doğasında çalışkan öğrencileri sevmek gibi bir şey var, o da her okulda olabilir.

Okulun toplamda 1 sene staj imkanı sağlaması çok yararlı bir şey. Okulda öğrendiğiniz teorik bilgilerin pratikte nasıl kullanılacağını görüyorsunuz. Bir diğer beğendiğim yönü ise çok hızlı gelişiyor olması. Okula girdiğim seneki durum ile şimdiki durum arasında dağlar kadar fark var.

Hazırlık dönemi zor olmasıyla beraber çok iyi bir eğitim veriyor ve TOEFL sınavını vermeniz ile sonuçlanıyor. Ben düz lise mezunuyum ve çok az ingilizceyle okula girdim ama hazırlıkta ingilizceyi çok iyi öğrendim. Zorlayıcı bir hazırlık eğitimi olmasa bu kadar öğrenebileceğimi sanmıyorum.

Bilgisayar ve matematikle uğraşmayı sevenlerin artık neredeyse her yerde bilgisayar kullanılmasıyla beraber çok kullanışlı ve hayat kolaylaştıran programlar yapmak bu bölümle mümkün oluyor. Bunun dışında analitik düşünmeyi öğrenmek ve hergün kullandığımız bilgisayarların nasıl çalıştığını kapsamlı bir şekilde anlamak için bilgisayar mühendisliği ideal bir bölüm.

Yeni olmasına rağmen büyük ve sürekli bir ivmeyle büyüyor olması, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden dolayı neredeyse her şirketle bir bağlantısı olması, toplamda 1 sene staj yapıldığından dolayı iş hayatına daha hazır olarak mezun olunması.

Benzer Kişiler