Anlatsın
Giriş
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin hoşlanmadığınız yanları nelerdir?

19 Cevap

-Küçük bir yerleşkenin olması (ama yapılması planlanan birçok bina var okul şu anki konumunda genişliyor.)
-İdari işlerde bürokrasi çok yavaş ilerliyor.
-Şenlikler çok eğlenceli ama diğer okullara nazaran sönük geçebiliyor.
-Yaz okulu uygulaması yok.Dersleri zamanında vermeye çalışmalısın.
-Modern bir mimari ile yapılmış olmasına rağmen havalandırma sistemi zayıf.

Eğitimin ne kadar iyi olmasından bahsetsem de okul 3 dönem olduğundan bu can sıkabiliyor. Mezun olana kadar çok yıpranabilirsiniz.(hele ki çok çalışkan bir öğrenci değilseniz işkence olur bu okul size) Yeni bir okul olduğundan diğer okullarla yarışmak için öğrenciye çok fazla yükleniyorlar, kısacası sizden beklentiler kısa sürede çok iş oluyor, eğer buna ayak uydurabilirseniz çok iyi bir gelecek sizi bekliyor, ayak uyduramazsınız dediğim gibi okul tam bir işkence olur.

Staj konusuna gelirsek not ortalamanız ne kadar iyi olsa da istediğiniz staj yerini ayarlamak için bir tanıdık gerekebilir. Bir staj yeri ayarlayamazsanız rastgele sizi bir şirkete atarlar ve çok uzak bir şehre bile düşebilirsiniz. Bu durumda stajı başka bir döneme erteleyebilirsiniz fakat istediğiniz dersler açılmaz falan derken durumlar iyice karışabilir. Ayrıca staj yapmak istediğiniz bir şirketin okulla anlaşması yoksa, okul o şirketle anlaşmadan orada staj yapamazsınız. Anlaşma koşullarında can alıcı nokta da "stajyere asgari ücret verilmesi" olduğundan her şirket bunu kabul etmeyebilir. Kısacası siz "Ben para istemiyorum." deseniz bile istediğiniz şirkette staj yapamayabilirsiniz.

Gelelim dersler ve sınavlara. Dersler cumartesi de işlenir ve sınavlar da çoğu zaman pazar olur. Böylelikle belli bir süre aralıksız okula gitmek durumunda kalabilirsiniz.(Benim rekorum 33 gün). Sınavlar için ayrı bir sınav dönemi yoktur. Bütün gün derse girip akşamına sınava girme durumu oldukça olağandır.

Okul çok hızlı gelişiyor demiştim. Evet bu iyi bir şey fakat bazen de sorunlar olabiliyor. Okulda ders seçiminde olsun ya da herhangi başka bir kural olsun okul daha oturmadığından anında değişebiliyor.(Değişen müfredat yüzünden geçtiğim ama artık ortalamama hiçbir etkisi olmayan dersler var.)

Son olarak diğer bölümlerde bu durum var mı bilmiyorum ama özellikle bilgisayar mühendisliğinde dersi geçmek için not ortalamanız en az 60 olmalı. Yani çan eğrisi falan hiçbir derste yok, öyle üniversiteye geldim lise gibi not hesaplama yok diye düşünmeyi şimdiden bırakabilirsiniz.

•Verilen Eğitim'in kalitesi ve sağlanılan imkanlara oranla, kampüsün çok küçük kalmış olması.

Bence TOBB ETÜ hala ODTÜ veya BİLKENT’ten önce tercih edilebilecek bir üniversite değil ama kalite olarak bu üniversiteleri yakalamış bir üniversite. Yeni bir üniversite olmasının verdiği bir dezavantaj var ama zamanla bu da ortadan kalkacaktır.

Bilgisayar mühendisliği hakkında da, facebook, msn, twitterda vakit geçirmeyi çok seven, bütün zamanını oyuna harcayan insanlar bilgisayar mühendisi olabilir diye birşey yok :) bilgisayar mühendisliği tercih edecek biri matematiği sevmeli ve soyut düşünebilmeli.

Ayrıca Matematik bölümünden çift anadal yaptığım için onunla ilgili de birşeyler yazmak istiyorum.
Bana göre bir bilgisayar mühendisinin en iyi bildiği şeylerden biri de matematik olmalı. Çünkü iki bölümde soyut ve birbiriyle iç içe. Matematik okumak insanın ufkunu genişleten ve diğer herkesten farklı düşünmesini sağlayan birşey. Çünkü matematikteki hiçbir şey etrafınızda görebileceğiniz şeyler değil. Tamamen insan beyninde olan biten birşey. hele bir de bilgisayar mühendisliğiyle birleşince çok güzel şeyler çıkıyor ortaya :)

Son olarak üniversite hayatıyla ilgili birşey söylemek istiyorum:
Üniversitede kızlar teklif etmiyor :)

Okulun en sevmediğim yanları saymakla bitmez ama ufak bi özet geçiyim. Her sene 3 dönem yani 11 aylık eğitim süreci. Yani temmuz sonuna kadar kavurucu sıcaklarda amfilerde ders dinlemeye çalışmak. Gayet normal şekilde işlenen cumartesi dersleri. Hazırlığı atlamak için TOEFL sınavının istenmesi. Tam oturmamış vize ve final takvimleri. Öyle bir durum ki eğer pazar günleri de sınavınız varsa kendinizi 3 hafta boyunca kesintisiz şekilde okula gelmiş bulabilirsiniz. Daha tam oturmamış ders kayıt sistemleri ki bazen bi dersi almak için saatlerce kontenjan açılmasını bekleyebilirsiniz. Liseden bozma kampüsü az miktarda ve öğrencilerin oturduğu görülünce sulanmaya başlayan yeşil alanı vs gibi bir çok eksi yanı var.

Kampüsün kısıtlı olduğu doğru. Fakat ilk yıldan sonra insanlar alışıyor. Öğrenci profili olarak da pasif bir yapı var. Aktivite düzenlediğinizde insanlar gelmiyorlar, onun yerine kantinde oturmayı tercih ediyorlar. Zaten aktivite olarak okulun spor salonundan başka bir şey bulamayabilirsiniz.

Yönetimi. Yönetimin okulu ticarethane gibi görmesi ve öğrencilerden kopuk olması.
Sığ görüşlü ve kişiliksiz öğrenciler özellikle de ankaralı görgüsüz zenginler.
Küçük ve yetersiz kampüs alanı
Fiziksel açıdan çok iyi olmasına rağmen, öğrenciler ile ilgisiz ve yurt yönetimi konusundan bilgisiz 2 yönetici tarafından yönetilen yurt.
Modern mimari ile yapılmış ve sıkca cam kullanılmış buna rağmen havalandırması olmayan dolayısıyla seradan farksız olan ana bina. Havasız amfiler ve sınıflar.

The inadequacy of the companies which made deal with our cooperative education program and sending a very few student from limited departments to Erasmus program.

Yağmur Tulga
Yağmur Tulga
Product Owner, Anlatsın

Yok desem yeridir :D Ama biraz daha büyük bir kampüs olabilirdi ;)

Ders kayıt sürecinin işkenceye dönüşmesi. Ortak eğitim tercih sisteminin yetersizliği. Her dönem sonu yapılan akademisyen değerlendirme anketlerinin dikkate alınmaması.

Hangisinden başlayacağımı bilmiyorum ama kısaca açıklamak gerekirse; bir yılda 11 ay yani 3 dönem okul sürmesi, cumartesileri ders olması(eğer pazarlara sınav konulursa bir hafta 7 gün değil 14 gün oluyor. ),sosyal aktivitelerin az olması(bunu okulun yeni açılmasına bağlayabiliriz),otel gibi bir yurt olmasına rağmen yurdun iyi yönetilememesi(ki yeni açıldı bir de!!!),tatil kavramını bu okulda unutmak ve de en önemlisi sınıflarda ve amfilerde klimayı geçtim, vantilatör bile olmaması ve kampüsün küçük olması.



Edit: 2012'den beri klima ve havalandırma sorunumuz halledildi çok şükür.

- 11 ay, (3 dönem), 6 gün
- Kampüs yok - yeni oluşuyor
- Yemekhane vs. kısıtlı ve pahalı
- Sosyal Kulüplerin sayısı az
- Kütüphanesi küçük

Tatilin olmaması.Haftanın 6 günü okul ve o geriye kalan bir günü de çoğu zaman sınav günü ilan edilir Tobb ETÜ'de. Ağustosun yarısına kadar da okul devam eder.3 dönem; güz, bahar, yaz.Bunların öğrenciye biraz ağır geldiğini düşünüyorum bazen ve öyle çok eğlenceli bahar şenliklerimizde yoktur.Bir de ingilizce büyük bir sorun bu okulda.Alt yapın yoksa sıkıntı büyük.

Küçük kampüsü, çok az olan sosyal imkanları, inaktifliğin dibini görmüş bir IEEE topluluğu, yemek fiyatları.

11 ay gibi tatil kelimesini unutturan, sözlüklerden sildiren yoğun ders programının olması. Hele yaz başlamış, temmuz, ağustos gelmişse isyan bayrakları açılmış, çoğu öğrenci çoktan dersleri sallayıp evine gitmiştir ( tabi devamsızlık sıkıntısı yoksa). Artık sloganımız oldu; “Yaz okulu değil okul yazın” Kısacası çekilmiyor yazın okul (Rektörüm okuyorsan anla halimizi, biz yandık eller yanmasın).

kampusumuz yook :D bence tek kotu yanı kucuk olması. hadi onu anladım ona gore ogrencı alsalar keske.