Neden Bilgisayar Mühendisliği Bölümü?

67 Cevap

Sonuçlar 2. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Günümüzde artık ezberci zihniyet yok.Teknolojiyi istiyorsak üretken olmalıyız.Bilgisayar Mühendisliği tam da burada devreye giriyor.Hem farklı düşünceler ediniyorsunuz hem de teknolojiye siz yön veriyorsunuz.İş imkanı kolay olan bir meslek.Ama kendinizi tanıtmanız gerekiyor ki sizi görsünler

İki temel mantığa oturttum bunu tabi liseli mantığıyla :)

1- Gelecek garantisi
2- Para-iş

Bilgisayar teknolojisi hiç bir zaman eskimeyecek bi teknoloji. Yani bundan sonra başarılan her teknolojik ilerleme bilgisayar- yazılım teknolojisi üzerinden olacak. Dolayısıyla Bilgisayar Mühendislerine her zaman ihtiyaç duyulacak. Ayrıca düz olarak bilgisayar mühendisine her türlü firma ihtiyaç duyuyor. Hani öyle yüksekten uçmasanız bile (yazılımcı olcam program yapcam patentini alcam) tipik bi iş bulmanız ve haddi sayılır bi maaş almanız iyi üniversitelerden mezunsanız hiç zor değil. Ha yüksekten uçuyosanız da Türkiye şu ana kadar pek yol katedemedi o alanda ama bundan sonra gelişime çok aç bi sektör olacak; yani oradan da kendinizi tatmin edebilirsiniz.

Lise yillarimin basindan beri cok istedigim bir seydi. Kucuklukten beri matematik zekaya sahip oldugumun soylenmesi, izledigim diziler cok beni bu yola itti diye dusunuyorum ve hic pisman da degilim. Her zaman bir bilgisayarin nasil calistigini cok merak etmisimdir, etmez olaydim orasi ayri.

Küçüklüğümden Beri İstediğim Bölümdü Ve Lisede de Bilgisayar Bölümünden Mezun Olmak Beni Bilgisayar Mühendisliğine Doğru İtti.

Çünkü küçüklüğümden beri aklımdan çıkarmadığım tek meslek ,hevesim,hobim, tek isteğimdi bu bölüm.

Bölüm kendi tercihimdi. Donanımdan ziyade hep bir yazılımla uğraşma isteği vardı. Bir şey olacaksam ben, bilgisayar mühendisi olayım dedim

Geleceğin tartışmasız en önemli sektörü olan bilişimin en önde gelen bölümü olduğundan

Çocukluk hayalimdi.

Biz 90 nesli olarak, sokakta tasomuzu, bilyemizi de oynadık, evimizde Atari'mizle saatlerce Mario'nun 8-4'ünü geçmeye de çabaladık, bilgisayarımızın başında Counter Strike müdavimi de olduk.
Kısacası biz teknolojiyle, teknoloji de bizimle büyüdü. Bu kadar içli dışlı olunca ister istemez çocukluğumda bu gelişmelere karşı bir merak uyandı. "Bu oyunları, siteleri, programları nasıl yapıyorlar? Bu bilgisayar nasıl çalışıyor? Şunu bir sökeyim bakayım." derken kendimi bilgisayar mühendisliği bölümünde buldum diyebilirim. Yeni şeyler ortaya koymanın verdiği mutluluk yüzünden bugün buradayım.

Çünki bilgisayar ile uğraşmayı seviyorum. Donanım tak çıkar. Yazılım ile uğraş program editle. Site kur. Bilgisayar başında saatlerce zaman geçir. Bunlardan zevk alıyorum belki de bu yüzdendir. Maaşı da yeter bence fazlasında gözüm yok.

Hiç bir özel nedeni yok.İs olanigi iyi oldugu icin tercih yaptim.

Bilgisayarlara, yazılımlara ilgisi olan insanın kendisini en rahat göstereceği bölüm Bilgisayar mühendisliği olur bana göre. Gelecekte iş alanları oldukça geniş, web girişimlerinin arttığı bir dönemdeyiz.

Kararım büyük ölçüde kesin olmasına rağmen tercih dönemi herkes gibi benim de kafam biraz karıştı, düşündüğüm bölümlerde okuyan öğrencilerle ve tanıtım dönemlerinde üniversitedeki öğretim görevlileriyle konuştum (ki bu bence çok önemli) ve sonunda ilgi alanıma en uygun , hem okurken hem çalışırken en çok mutlu olacağım bölümü seçtim.

Bilgisayar artık hayatın kendisi oldu, ceplerimizde dizlerimizde, alarmlarımızda, arabalarımızda, televizyonlarımızda....Şimdinin ve geleceğin mesleği olduğu için bilgisayar mühendisliği... Sanılanın aksine iş olanakları geniş ve yaratıcılığınızı sonsuz şekilde kullanabileceğiniz bir meslek... Stajyerken bile asgari ücretin 3 katını kazandıran mühendislik...

Hayalim olan ve ilgimin olduğu bi bölüm :)

Tamamen ilgim olduğu için gelmiştim ve ilk tercihimdi. Ya bu bölüm ya tıp olacaktı. Ama şimdi her dakika doğru yerde olduğumu anlıyorum. Tabii şöyle bi şey var ki, burada sadece oyun yapmıyoruz ve format atmayı/tamir etmeyi öğrenmiyoruz. Gelmeyi düşünenler açısından bu şekilde düşünen varsa unutabilir. Çünkü beklediğinizden çok farklı bi şey bulabilirsiniz. Ancak "bilgisayarla ne kadar içli dışlı olsam iyidir" diyorsanız buyrun:)
Bölüm derslerinin inanılmaz ödev yükü bazen bıktırsa da eğer gerçekten bütün bi çok geceyi kodlarla başbaşa geçirebilirim diyorsan bekleriz. Ama çok yiğidi pes etmiş gördüm, hatırlatırım.

Tercihlerden önce biraz denedim ve sevdim. Kod yazmak hoşuma gitti. Bilgisayar seçecek kişilerin kesinlikle bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor. “MSN hekliyceğğz” diye gelip birinci sınıfı 3 yılda geçen insanlar var; dikkatli olmak lazım.

S: Tıp tutmuyor muydu?
Y: Evet, tutuyordu!

Hem lisede hem yüksekokulda bilgisayar programcılığı okumuş olmam dgs sınavında bilgisayar mühendisliği seçmemdeki en önemli etkenlerden biriydi. Açıktan okuduğum işletme diplomasının yanında bilgisayar mühendisliği diplomasının olacağını düşünmek gurur verirken, nihai hedefim olan savunma sanayinde görev almamda büyük etki olacağını düşündüm.

E birde tabi bu işin meyil kısmı mevcut. Lys'de bilmem kaç matematik yapan bir kişinin bu bölümü başarıyla bitirip iyi bir mühendis olacağını düşünenler büyük bir yanılgı içerisindeler. Matematik ve fizik derslerindeki başarılar sadece 2.5 olan ortalamayı 3.0 yapmaya yeter. Mühim olan yazılıma ilgi duymak, mühim olan bu işi yapabileceğine inanmaktır. Zira, yazılım 12 saat bilgisayar başında online oyun oynayabilen, facebook profil resmini odasında başucunda bulunan masa lambasından çok gören insanlara uygun değildir. Elbette bir asosyallik söz konusu olacaktır. Hatta bazen 5 saat yazdığınız programın hatasını 12 saat aradığınız olacaktır. Sektöre atıldığınızda ise çoğunlukla müşteriyle bire bir diyalog içerisinde değilde arka planda hizmet kısmında olacaksınızdır.

Şahsım adına naçizane görüşüm, bu bölümü seçmemde söz ettiğim çoğunlukla pasif durumda kalma olayını bertaraf ederek hedeflerime ulaşmaktır. Savunma sanayinde bizzat bire bir aktif pozisyonlarda daü bilgisayar mühendisliği, çukurova bilgisayar programcılığı, açıköğretim işletme yönetimi, açıköğretim uluslararası ilişkiler diplomalarımla zirveye çıkmaktır. 40 yaşıma merdiven dayadığımda ise ait olan tecrübemle, ailemin ve kendi çevremle, şehrimde kendi işimi kurmak ve ötesinde bir dünya markası çıkartmaktır.

Bu hedeflerime ulaşabilmek için, bu yaşımda yapabileceğim en iyi şeyin bilgisayar mühendisliği okumak olduğu kanısındayım.

Ancak bunlar sizi yanıltmasın. Durumum biraz bölümdeki arkadaşlarımdan daha farklı ve uçuk noktalar.

Ek olarak, sevdiğiniz işi yapmayı ihmal etmeyin.

Başarılar dilerim

Bilginin siniri yoktur ama en iyi cozum bir konuya odaklanmaktir. Ben tercihimi yillar once verdim ve bugun bu bolumde okumak icin tercihimi yaptim. Sectim cunku hayatimizin her alanina bu aletin bir seyleri nasil ekledigini merak ediyorum ve bu merakimin asla son bulmayacagina da eminim.

Yeni şeyler üretmek, teknolojiyi çok yakından takip edebilmek çok güzel bir şey ve geleceği şekillendirecek bir meslek.