Boğaziçi Üniversitesi'nin gerek vizyonu gerek sağladığı özgürlük ortamı gerekse verdiği eğitim tarzıyla Türkiye'nin en iyi okulu olduğunu düşünüyorum.Mezunlarına her iş alanında kendine güvenmelerini sağlayan bir eğitim tarzı var Boğaziçi Üniversitesi'nin.
Mühendislikler içinde kendime en yakın olan bölüm bilgisayardı.Fizikten çok matematik ve mantığa ağırlık veren bir bölüm olması tercih etmemin bir sebebidir.
Özgürlükçü ortamı.
Öğrenci aktivitelerine verdiği önem.
Diğer üniversiteler arasındaki (150 yıl birikerek oluşturduğu) algısı.
Kolay iş bulma imkanı sunması.
Okul alanı olarak çok sınırlı.Yıllar boyunca kontejyanlar sürekli artmasına rağmen olanakları sabit kalıyor.Giderek okulun her yeri kalabalıklaşıyor.
Labaratuvarlar yeterli değil.Genelde son yıllarda yenilenmiş olmuyor.
Yurt imkanları çok sınırlı.
Staj bulma imkanı ciddi bir şekilde artıyor.
Aynı şekilde iş bulma hızı artıyor.
İstanbul güzel bir şehir.Burada öğrencilik hayatının geçmesi insanı mutlu hissettiriyor.
Küçük şehirlere göre ev kiraları çok yüksek.
Yaşam pahalı.
Trafikte çok fazla zaman geçiyor.
Bilgisayar Mühendisliği mezunları yazılım firmalarında,telekominikasyon şirketlerinde,reklam ajanslarında,büyük şirketlerin IT ya da ar-ge departmanlarında kısacası yazılım ve programlamanın olduğu her alanda iş bulabilirler.
Belki bunlardan daha da önemlisi girişimci olabilirler.Kendi işlerini kurabilirler.
Bilgisayar mühendisliği okudun diye mühendislik yapmak zorunda da değilsin tabi.Özellikle de Boğaziçi mezunu olduğun zaman hangi bölümden mezun olduğun iş seçimini çok da etkilemiyor.Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği mezunu pazarlamacı da olabilir reklamcı da yazılımcı da.Tamamen kendini hangi yönde geliştirdiğiyle alakalı.