Yakın Doğu Üniversitesi
Yakın Doğu Üniversitesi

Yakın Doğu Üniversitesi

Yakın Doğu Üniversitesi

Çünkü ailenizden biri tıp okumaya zorlar ve 40 bin sınırına girmenize rağmen yazdığınız tüm üniversiteler sihirli bir şekilde tutmaz. Sizi tıp okumaya zorlayan kişi ise "garanti olsun" diye burayı yazmaya da zorlar ve siz de "ek yerleştirme tutmaz ya" korkunuzdan gelir kaydınızı yaptırırsınız. Ek yerleştirmeden tutacaktır ancak artık çok geçtir.

Aslında Uluslar Arası Kıbrıs Üniversitesinde okuyorum ama çoğu sitede olduğu gibi bu sitede de bizim üniversitemizi eklememişler.

Puanım buraya yettiği için Yakın Doğu Üniversitesi

Çünkü yakın Doğu benim için kariyer yapma hayallerimin gerçekleşmesi için en uygun üniversiteydi. Gerek okul imkanları gerekse içinde bulunduğu Kıbrıs çok cazip geldi bana . Yazdığıma ve kazandığıma pişman olmayacağım tek okul.

Son çareniz burası olsun. Geri dönüş şansınız varsa dönün.

Sayabileceğim birçok şey var ancak herkes buraya geçiş yapma umuduyla gelir, her yüz kişiden de sadece üçü filan bunu başarır. Çok umutlanmayın, mümkünse burayı hiç tercihlerinize yazmayın.

Aklınızı kullanın paranız varsa Çıkın yola :)

şöyle ki okulun yurtlarında kalmayın pişman olursunuz. ben 14. yurtta kalıyorum, lüks yurt diye geldim ama bi lüksünü göremedim. çoğu arkadaşlarım ya ev tutmuş ya da başka okul dışındaki yurtlara gitmişler. ben de seneye bu yurtlarda kalmayı kesinlikle istemiyorum. temizlik yapılıyor evet ama yapılan temizlik 5 dakikayı geçmiyor. yeri süpürüyorlar ancak elektrikli süpürge yok, faraj ve kürekle alıyorlar yerdeki tozları. tabi farajla ne kadar alınabilirse. onun dışında temsilciğin istediği sağlık raporlarını temsilciğe götürme. onları okul için değil de muhacerat için istiyorlar ve sağlık raporunun aldığın günden 2 ay geçtiyse geçersiz oluyor. tavsiyem gitmeden hemen önce sağlık raporlarını alman olur. bir de yemek paketi sakın ama sakın almayın. her gün tavuk çıkıyor ve burdaki çalışanlar öyle doldurmuyor tabakları. bir de özellikle sağlık bölümlerinden birinde okuyanlar için uzak kalır. “ya ben giderim nolcak yürüyüş olur” demeyin, olmuyo. yemekleri alan bi sonraki sene almaz genelde. temsilciklerin “profesörler bile o yemekhanede yer” lafına inanmayın öyle bişey yok. Boşuna paranız gider.

Bir sene apart yurtlarda kaldım, oraya göre anlatayım. Haftada iki kez temizliğiniz yapılır, suyunuz ücretsizdir, kişisel elektriğinizde güya aylık 50 kilowatt bedava sözü verilir ancak kaldığım dönemde her odada ayrı sayaç olmadığı için evin tüm elektriğinden 50 kilowatt düşülmüştü. Duvarlar çok incedir dolayısıyla her şey kelimesi kelimesine duyulur. Okulda hala tatlı su olmadığı için ve bence boru hatları da okul kurulduğundan beri temizlenmediği için duş alırken sanki okuldaki herkesin kolektif teri sizin duş başlığınızdan akıyor gibi hissettirir. Su çok kireç yapar, her şey paslanır kireçlenir ve bozulur. İnternet üzerinden haber verirseniz aylarca kimse bakmaya gelmez, illa apart sorumlusuna gidip söylemeniz gerekir, o da zaten size "internetteki yardım kısmına yazın" der gönderir ama her nedense ona gittikten en geç iki üç gün sonra tamirciler gelir. Su boruları çok patlıyor bir de. Su genel sıkıntı aslında ya. Ha son olarak da, okul yurtları aşırı pahalıdır ve oraya verdiğiniz parayla dışarıda 3+1 eve tek başınıza çıkıp üzerine kalan parayla su faturanızı rahatça ödersiniz. Gerek yok açıkçası.

Yurtlarda verdiğin paranın karşılığını alamıyorsun. Okul yurdunun tek avantajı kampüste olması. Tavsiyem okul dışında ve servis güzergahına yakın eve ya da yurda çıkın.

Kampüste sosyal hayat sıfır. Fakültelerde hala sistem oturmamış. Hiç beklemediğin anda yeni bir kuralla yolunu kesebilirler.

Hoşlanmadığım tek yanı kayıt parasının fazla olması :)