ROMAN/HİKAYE
- Kitabül Hiyel - İhsan Okay Anar: Hiyel makinelerin tasarım sürecini teknik detayları ve çizimlerini son derece sürükleyici ve keyifli bir hikaye etrafında anlatıyor. Adeta, hiyel ustalarıyla beyin fırtınası yapmış gibi oluyorsunuz.
- Rüzgarı Dizginleyen Çocuk: Zaten netflix sayesinde hepten meşhur oldu
Non-Fiction
- Buluş Nasıl Yapılır - Edward Schlesinger: Mühendisin problemlere nasıl yaklaşması gerektiğini örneklerle anlatan kısa ve öz bir kitap.
- Ve Birden Mucit Ortaya Çıkıverdi: Mühendislik fakültelerinde ders olarak okutulması gereken bir kitap. Problemi ele alma, yaratıcı çözümler bulma yöntemlerini örnek problemler ve hikayelerle birlikte anlatıyor.
- Edison Gibi Buluş Yapmak: Edisonun kullandığı yöntemleri sistemli hale getirip örneklerle anlatıyor. Kitabın sonunda da durumunuzu ölçüp geliştirmek için anketler tablolar hazırlamış. O tabloları excelle aktarırsanız daha faydalı olur.
- Mastermind: Doğrudan mühendislik temalı olmasa da, olaylara yaklaşma ve problem çözme konusunda beynin nasıl eğitileceğini öğrenmek için iyi bir kaynak.
- Teknolojinin Evrimi: Teknolojinin aniden sadece mucitlerin dehasıyla değil sosyal şartlarla beraber yavaş yavaş geliştiğini tez-antitez sunarak anlatıyor. Teknolojnin nasıl geliştiğini bilirseniz nasıl gelişeceğini de görebilirsiniz. bu yönüyle faydalı bir kitap.
- Da Vinci Gibi Düşünmek
- Doğada inovasyon
- mühendislik okulunda öğrendiğim 101 şey
(son üç kitabı okumadım ama tavsiye edildiğini gördüm)
"Mühendisler Ne bilirler nasıl bilirler" diye bir kitap da var. İsmine aldanıp okumaya kalkmayın bence.. çok gerek yok