Bu bölüm öncelikle insanlarla iletişimi, sorumluluk alabilmeyi, verilen görevi fazlasıyla yerine getirebilmeyi, inisiyatif kullanabilmeyi ve yorulmayı seven ve becerebilen kişiler için uygundur diyebilirim. Ek olarak, okulda tek bir alana yönelme olmadığı için, farklı disiplinler arası çalışabilmeyi de gerektirir. İş hayatına geçene kadar yapılacak olan stajlar, kulüp etkinlikleri ve alınan dersler sayesinde okul bitene kadar bir öğrenci çalışmak istediği ve istemediği departman(lar)ı rahatlıkla seçebilir.
BIM mezunları devlet bünyesinde İİBF mezunları ile denk sayılmaktadır. Özel sektöre geldiğimizde ise, işletme bölümü mezununa ek olarak, aldığı ek dersler ve kendini geliştirdiği taktirde bilgisayar bilimi ve yazılım departmanlarında da görev alabilirler. Bilkent Üniversitesi İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü kurulurken, hocaların en büyük amaçları şirketlere yönetici adayı yetiştirmek olduğu için, alınan eğitim de bu yönde oluyor. Bu yüzden, mezunlar idari kadrolarda daha kolay yer bulabilmektedir.
İşletme Bilgi Yönetimi bölümü müfredatında hem işletme hem de bilgisayar bölümleri derslerini içerdiği için ve neredeyse diğer tüm bölümlere nazaran daha çok uygulama odaklı olduğu için bu bölümü seçtim. 4 sene boyunca yapmış olduğum iki yaz stajı, bir dönem stajı ve özellikle almış olduğum iletişim, marka, pr gibi derslerdeki uygulama odaklılığı sayesinde kendimi birçok yönden geliştirme imkanı buldum. Her departmanda olduğu gibi ana dile ek olarak üst düzeyde İngilizce bilmek ve okulun kültürü de bu bölümü seçmemdeki faktörlerdendi. Bölümdeki hocaların kalitesi ve birikimini de öğrendikten sonra, hayatımdaki en büyük "iyi ki"lerden birisi oldu.
Bu sene YES'in pazarlama koordinatörlüğü görevini üstlenmekteyim. Bu görevle topluluğumu daha üst düzeye taşırken kendime de pazarlama, iletişim ve organizasyon konularında katkı yapmayı hedefliyorum.
YES bir girişimcilik kulübüdür. Herhangi bir veya birçok bölüm adı altında kurulan kulüplerden ziyade, içinde girişimcilik ruhu besleyen veya bu ekosisteme ilgi duyan neredeyse her bölümden öğrenciye rastlamak mümkündür.
Kesinlikle evet. Kulüp içinde vakit geçirirken etkinlikleri ve içinde bulunduğumuz ekosistemi tanıyabilirsiniz.
YES'i diğer kulüplerden ayıran en önemli özelliği kulüp üyelerinin samimiyetle birlikte resmiyetle çalışmasıdır. Sorumlulukları sadece üst kurulun üstlendiği bir kulüp değil, isteyen herkesin istediği işi yapabileceği bir kulüptür.
YES etkinliklerini sadece kampüs veya ülke içinde yapmadığı gibi, yurtdışında da yapar.
Ankara Start-Up YES'in gözbebeği olmakla birlikte, her sene düzenlenen bir girişimcilik yarışmasıdır. Toplam 20 Start-Up'un katıldığı yarışmada jüri; yatırımcılardan ve girişimcilerden oluşur. Sıralamaya göre yatırım desteği, kuluçka ofis gibi imkanlar sahiplerini bulur.
Daha önceki yarışmacılarımızdan ve kazananlarımızdan anlatsin.com, obilet.com, connected2.me bu etkinliğin değerini açıkça göstermektedir.
YES'in başlıca etkinliklerinden üçü;
1. Ankara Start-Up: Türkiye'nin ilk Start-Up etkinliğidir.
2.Hackathor: YES'in düzenleyeceği, yine Türkiye'nin öğrenci kulüpleri bazındaki ilk ve tek Hackathon etkinliğidir.
3.Business Talks: Her sene iki kere düzenlenen, dünyaca ünlü şirketlerin merkezlerini gezdiğimiz, yine Bilkent Üniversitesi'nin tek yurtdışı etkinliğidir.
YES, Young Entrepreneurs Society'nin kısaltmasıdır. Amacı; üyelerine gişirimcilik ekosistemini tanıtarak bu dünyaya entegre etmektir.