Eğer hazırlık okuyacaksanız ilk başta binayı falan gördükten sonra moralleri bozmayın sonradan sağdan soldan insanlar sınıflara girince alışacaksınız.İlk yılda bence biraz yaşadığınız şehri ve okulu tanımaya çalışın.Derslere çalışmayı da ihmal etmeyin ne diyim gidin görün işte :)
Bence barınma sorunu,öğrenci sayısına göre yurt sayısı azlığı ve yaşam pahalılığı.Trafik zaten başlı başına bir çile hele toplu taşımalar(metrobüs gibi insanlık dışı araçlar) iğne atsan yere düşmez deyiminin gerçek olduğu yerlerdir.
Spor faaliyetlerinin az olması-Yurt imkanlarının kısıtlı olması-Bir de bu aralar hem Beyazıt Meydanı'nda hem de ana kampüs içerisinde devam eden restorasyon çalışmaları.
Bu soruya neden İstanbul Üniversitesi'nden çok neden İstanbul şehri sorusu üzerinden birkaç yanıt vermeye çalışacağım.İstanbul diğer şehirlere oranla her türlü imkanın içinde bulunduğu bir şehirdir.Hiç Ankara'dan da üniversite anlamında pek bir fark yok demeyin İstanbul Üniversitesi'nin tarihi kapısından çıkıp Beyazıt'tan tramvaya bindiğinizde etrafta oldukça meraklı turistler ile karşılaşacaksınız ve İngilizce konuşmak ve geliştirmek için büyük bir fırsat yakalama şansı elde edeceksiniz,canınız sıkıldığında üniversitenin altından geçen vezneciler metrosuna binerek 10 dk içinde Taksim'e ve İstiklal Caddesine gidebilme imkanına da sahipsiniz ayrıca Beyazıt'tan tramvaya atlayıp (isterde yürüyerek) 15 dk'da Sultanahmet-Ayasofya-Topkapı gibi tarihi yerleri de gezebilme imkanına sahipsiniz. Son olarak İstanbul Üniversitesi çok değerleri akademisyenleri içinde bulundurur ve bu akademisyenlerin de birçoğunun ortak özelliği de öğrenci dostu hocalar olmasıdır.
Öncelikle Türkiye'nin en büyük şehri olduğu için her türlü iş imkanına sahiptir ve öğrenciyken bile rahatlıkla iş bulunabilir.İstediğin her türlü etkinliği yapabilirsin.
Konumu özellikle çok önemli İstanbul'un merkezindedir(Avcılar Kampüsü hariç),sürekli konferanslar olur ve önemli katılımcılar konuşma yapar.Ayrıca boğaz manzaralı yemekhanesinde 1.85 Tl'ye öğle yemeği çıkar.
Kamu yönetimi devlette çalışmak isteyen veya hedefi büyük tutup kaymakam olmak isteyenler için birebirdir ayrıca derslerin çoğu hukuk ağırlıklı olduğu için hukuk alanında da kendinizi geliştirebilirsiniz.Eğer yabancı diliniz varsa da özel sektörde de rahatlıkla çalışabilirsiniz.
Kaymakamlık, mülki idare amirlikleri,
İdare mahkemeleri ve bölge idare mahkemelerinde idari hakimlik,
Bakanlıklarda uzmanlık, müfettişlik, danışmanlık,
Polislik, komiser yardımcılığı, komiser ve emniyet teşkilatında diğer uzmanlık görevleri,
KİT’ler ile yatırımcı kuruluşlarda orta ve üst kademe yöneticilik, uzmanlık ve müfettişlik,
Teftiş kurullarında müfettişlik, uzmanlık ve yöneticilik,
Danıştay ve Sayıştay’da denetçi ve uzmanlık,
Dış İşleri Bakanlığı’nda meslek memurluğu ve idari memurluk,
İçişleri Bakanlığı’nda İl Planlama ve Koordinasyon Uzmanlığı,
Rekabet Kurulu, Telekom Üst Kurulu gibi üst (düzenleyici) kuruluşlarda uzmanlık ve denetçilik,
Hazine, Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, TUİK/DİE gibi kuruluşlarda müfettişlik ve uzmanlık,
Tüm kamu ve özel bankalar ile özel sektör kuruluşlarında ve çok uluslu şirketlerde yöneticilik, müfettişlik ve uzmanlık.