Anlatsın
Giriş

Yapılan işin var olan düzenin daha iyisini hayal ve merak eden kişilere göredir. Tam kariyer yapma mesleğidir. Araştırmacı olmayı gerektirir. Sosyal olmayı gerektirir. Çok yönlü düşünmeyi ,yöneticiliğin aslında ne olduğunu anlamayı gerektirir. Üretimden satışa ticaretten zevk alırım diyenlere göredir. Büyük resimden bakarsak strareteji ve vizyon ile düşünenlere göredir. Kısacası sana göredir bana göredir ) Yalnız hiçbir firma süperman aramıyor. Kimse endüstri mühendisi alayım işletmem kurtulsun da demiyor. Kendinin kurtarıcı olacağını sanan bir sürü öğrenci ve çoktan kurtarıcı olduğuna inanan bir sürü endüstri mühendisi var. Üniversiteyi bitirip iş hayatına atılmadan rüzgara kapılan ve sonra okyanusun ortasına düşenlerden olmamak için çok dikkatli olmak gerekir.

Endüstri Mühendisliği lisans mezunları, kalite mühendisi, ERP danışmanlığı, üretim planlama mühendisi, tedarik zinciri planlama uzmanı, risk yönetimi uzmanı olarak çalışabilmektedir. Ayrıca endüstri mühendisleri, bankacılık sektöründe bankalarda müfettiş yardımcısı ya da genel müdürlük ve KOBİ bankacılığı, risk yönetimi, satış ve pazarlama gibi departmanlarda ve yazılım sektöründe yazılım analisti, iş analisti, yazılım testçisi gibi alanlarda, otomotiv sektöründe üretim planlama, satın alma, tedarik, lojistik gibi alanlarda, danışmanlık sektöründe iş analisti gibi görevlerde, hızlı tüketim malları sektöründe, üretimden satışa birçok alanda, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu, Rekabet Kurumu, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB gibi birçok kamu kurumunda çalışabilmektedir

Endüstri mühendisliği alanında yapabilirsin, bilimsel hazırlık derslerini alarak bilgisayar ve yazılım mühendisliğine göre yapabilir ve bu alanda çalışabilirsin. yönetim bilişim sistemleri, işletme, ekonomi, tedarik zinciri ve lojistik üzerine yapabilirsin. iş güvenliği üzerine yapabilirsin (tavsiye etmem). bu senin yönelmek istediğin alana göre değişir. bölüm öğrencisi olduğun için endüstri mühendislerinin birçok pozisyonda çalışabileceğini biliyorsun. tüm bunları bir kenara koyarsak dil bilmek en zaruri ihtiyaç. ister kamu ister özel olsun kariyerli tüm ilanlarda yabancı dil isterler. örneğin bir önceki merkezi alımda 2 kadroda dil şartı vardı. bu alımda da 8 kişilik ilan var ve dil şartı aranıyor. şu an ilanda olan ziraat bankası uzman alımlarında dil şartı var. diğer alan bilgisi puanıyla girilecek sınavlarda da dil istiyorlar. özeli yazmıyorum zaten dil şart.

Dgs de tam bilgin yok ama okula kayıt yaptırırken resmi sayfada muaf olmak istediğiniz dersler sorusu var ingilizce ve bilgi teknolojileri dersleri için, o sınavlara başvurabilirsiniz.

Benzer Kişiler

Ömer Bakkalbaşı
Ömer Bakkalbaşı
Chief Innovation Officer, Solvoyo
Fahrettin Eren Taner
Fahrettin Eren Taner
Career Mix Yetenek Programı Tedarik Zinciri Departmanı Stajyeri, METRO Türkiye
Murat Cesur
Murat Cesur
İç Lojistik Geliştirme Uzmanı, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.
Rabia Tök
Rabia Tök
Demand & Supply Planner/Analyst - Health, Reckitt Türkiye
Tuğçe Cansever
Tuğçe Cansever
Sistem Analiz Süreç Yöneticisi, Tat Gıda ve Düzey Pazarlama
Fırat Miroğlu
Fırat Miroğlu
Master Data Yöneticisi, METRO Türkiye
Ali Murat Alkanlı
Ali Murat Alkanlı
Hizmet ve Çözüm Geliştirme İcra Kurulu Üyesi, Arvato CRM Türkiye
Eda Deniz
Eda Deniz
Müşteri Servis Operasyonları Proje Yöneticisi, Procter & Gamble
Volkan Solmaz
Volkan Solmaz
Uygulama Geliştirme, İnternet Bankacılığı ve Portal Uygulamaları Takım Lideri, ING
Berker Yağcı
Berker Yağcı
General Manager, Blueground
Erdal Başaran
Erdal Başaran
Yan Sanayi Yönetimi ve Lojistik PEP Stajyeri, Mercedes-Benz Türk
Serhan Altıntaş
Serhan Altıntaş
Aşı İş Birimi Polonya Lideri, Pfizer
İmge Büşra Açıksöz
İmge Büşra Açıksöz
İnsan Kaynakları Müdürü, TUSAŞ
Ahmet Çınar
Ahmet Çınar
Optimizasyon Mühendisi, Solvoyo
Yağmur Gözde Korkmaz
Yağmur Gözde Korkmaz
Kamyon ve Satış PEP Stajyeri, Mercedes-Benz Türk
Selen Şirin
Selen Şirin
Customer Development Manager, Colgate-Palmolive
Tuğser Serttaş
Tuğser Serttaş
Ürün Pazarlama Uzmanı, TürkTraktör