hem bu dünya, hem de ahirete hazırlıyor olması,
iş olanaklarının fazla olması,
insana yenilikçi, sağlıklı düşünmeyi hedeflemesi
Çünkü neredeyse aradığın tüm soruların cevabı ilahiyatta
Çocukluk hayalim bu ülkenin bence gençleri yetiştirecek onlarla iç dışlı olacak dini tas tamam anlatacak yeni bir nesil olmalı bizde inş onlar olucaz işte bu yüzden İLAHİYAT
Allah yolunda hizmet için :)
hafızlıkla başlayan serüven imam hatiple dewam etti
şimdi ise İSTANBUL İLAHİYAT ...
Ya imam olur, ya öğretmen olur, ya akademisyen olur, ya da özel sektör de çalışır. İmamlık ilk tercih; lojman gibi imkanlar olduğu için maaş cepte kalıyor, ekstra bir yetenek gerektirmiyor fakat tüm zamanınızı alabiliyor. Öğretmenlik için formasyon gerekli, mesailik bir iş çocuklarla ilgilenmeyi sevenlerin tercihi. Akademisyenlik tamamen aşk işi okumayı sevmeyen biri için çekilmez bir yük olabilir :) özel sektörden kastımı ilahiyata gelince anlarsınız ;)
Okuduğu üniversitede öğretim görevlisi olabilir imamlık müezzinlik müftülik ilk öğretim lise meslek dersleri hocalığı vb. işlerde görev alabirler.Diyanettede çalışabilriler.
HEM DİYANET HEM DE MEB ARACILIGIYLA TAKİP EDİLDİĞİ TAKDİRDE İŞ İMKANI VAR.
İNSANIN HEM BEDENİ HEMDE RUHİ MADDİ VE MANEVİ YANDA SEVEREK YAPTIGNIZDA GUZL BİR İŞ İMKANI AYRICA MANEVİ OLARAK İNSANLARA ÖNDER OLMA ONLARA YOL GÖSTERME GİBİ BİR TARİHİ VAR.
diyanet işleri başkanlığına kadar yolu var :)
Din görevlisi,öğretmen ve akademisyen olabilirler.Hatta Yurtdışı Temsilciliklerimizde Diplomat (Din Ataşesi) bile olabilirler.Görüldüğü gibi alanlar hep resmi kurumlardır ve bu yüzden de KPSS ve ALES ile DHBT gibi sınavlarda başarı göstermeniz"En azından belli bir barajı geçmeniz" beklenmektedir.Bunları bilerek bu bölümü tercih etmenizi öneririm.
Ilahiyat.. Koskoca 5, 5 senemi yiyip üstüne üstlük hayat enerjimi itina ile kemirip beni mutsuz ve olağan şeylere bile aşırı tepki verebilen bir bireye çeviren kurum. Öncelikle belirteyim, dar çerçevede düşünen tek tip insan tipiyle seni 4 duvar arasına çevirip kendine ait özerk bir getto alan ilan edilecek. Buna alışın. Özgürlük anlayışını eksili katmanlarda bulacaksınız, çünkü kendi fikrinizi açıklama lüksünde bulanamayacak ve cüretkar damgası ile kepenkleri kapatacaksiniz. Velhasil emeginize değmez, kendi yolunuzun yokuşu zaten yorucu buna katmanlamayin
Sözel hafıza ve zekanın ileri seviyede bulunduğu,özellikle dil öğrenme becerilerine fazlasıyla hakim kişiler "bilhassa Arapça için" bu bölüme çok uygun kişilerdir.
Sabır düzen ve plan gerektiriyor yapabileceğine inanan kişilere göre diye düşünüyorum
Öncelikle temel islam ilimlerine karşı ilginiz varsa ve arapça gibi zor bir dil öğrenmeye açıksanız bu bölümde başarılı olabilirsiniz. Bol ezber gerektiren ve yorucu bir bölümdür. Gerçekten severek okunabilecek bir bölüm yoksa çekilmez bir hal alıyor.
İlahiyat bölümü Felsefe grubu (Sosyoloji,Psikoloji,Mantık) ile, İslami İlimler ise Temel İslam Bilimleri (Tefsir,Hadis,Kelam) ile daha ilgilidir. İlahiyat bölümünde istenirse başka dinlerin araştırma ve öğretimi için (Dinler Tarihi hariç) ayrı bir bölüm (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Dünya Dinleri Bölümü bulunuyor.) açılabilir.İslami İlimler Fakültelerinde böyle bir yapı yoktur. Dolayısıyla aralarında ki fark da bu kadardır.
Zor olan kısmı sadece hazırlık sınıfı çünkü 1 sene boyunca her derste arapça görüyorsunuz onun dışında bi zorluğu yok mükemmel kuran okumak şart değil hocalar size zaten yardımcı olurlar korkacak bişey yok
Arapça hususunda zorlanmanız muhtemeldir.En azından çoğu kişiler için böyle olmaktadır.Arapça dil yeterliliğiniz varsa veya bölüm İngilizce ise herhangi bir sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum.