Anlatsın
Giriş

Elektrik mühendisliği ve Elektrik-Elektronik mühendisliği çok farklı alanlardır. Elektrik mühendisleri güç üretim-iletim-dağıtım alanında daha çok faaliyet gösterirken Elektrik-Elektronik mühendisleri daha çok elektronik alanında faaliyet gösterirler. Ülkemizin yetenekli elektrik mühendislerine ihtiyacı var. Mezun sayımız cidden az. Bölümümüz İTÜ YTÜ Kocaeli de var. (Son olarak Afyonda açılmış ama pek iyi şeyler duymadım hakkında.) Bölümümüz 1976 yılında kurulmuş ve üniversitenin en eski bölümü.

Ben tercihimi özellikle Elektrik'ten değil, İTÜ'den ve mühendislikten yana yaptım. Ama Elektrik, Elektronik-Haberleşme ve Kontrol-Bilgisayar Mühendislikleri aynı fakültede olduğu için, ve en seçme öğrencilerin ve hocaların bu fakültede olduğunu düşündüğümden, kantininden fotokopicisine, 'yüksek zeka enerjisi' üreten bir ortamda bulunmanın faydasını öğrencilik hayatım boyunca gördüm. Elektronikten ve Bilgisayar Mühendisliği'nden de dersler aldım.

mezun sayısı çok az bu yüzden eğer elektrik ilgi alanınıza giriyorsa tavsiye ederim. çok zevkli bir bölüm.

Ben seçerken özelde olsun devlette olsun ya da tek başına çalışmalarımı yürütebileceğim bir meslek olmasını istediğim için seçtim. Eğer idealleriniz ve hedefleriniz varsa Elektrik Mühendisliğini rahatlıkla seçebilirsiniz.

İş hayatında var olan bir imza yetkisi ve aynı zamanda tükenmeyecek hatta enerji anlamında önü açık bir meslek.

Gökay Ertem
Gökay Ertem
Bebek Bezi Operasyonları Departman Müdürü, Procter & Gamble

güç üretim iletim dağıtım alanlarında, elektrik makineleri ve otomasyon alanında iş yapabilir. imza yetkisi geniştir.

Elektrik mühendisliği elektrik enerjisinin üretimi dağıtımı ve iletimini sağlayan kişidir. Daha çok iş alanlarımız elektrik santralleri oluyor. Şu anda iş imkanları olanakları geniş olan bir bölümdür. Şöyle örnek vermek gerekirse şu anda santrallerde sadece elektrik mühendislerinin imza yetkisi bulunmaktadır.

Elektrik Mühendisliği enerji var olduğu sürece kendisini yenileyecek ve iş imkanının bitmeyeceği bir mühendislik dalıdır.
Enerjinin üretiminden başlayıp iletim, dağıtım gibi çok farklı uzmanlık alanları ve iş imkanları mevcuttur.
Ayrıca enerjinin iletim ve dağıtım aşamasında 380 kV, 154 kV, 34,5 kV gibi farklı gerilimlerdeki çalışma sahaları ayrı uzmanlık içermekte ve birbirinden bağımsız iş imkanları da mevcutttur.
1 senedir elektrik taahhüt sektöründe proje ve şantiye departmanlarında çalışmaktayım.
Endüstriyel tesislerin kendi bünyelerinde bakım departmanlarında, Taahhüt firmalarında, Yenilenebilir enerji kurulumu ve işletimi yapan tesislerde, elektrik bazlı farklı üretim tesislerinde (Transformatör, Yüksek Gerilim Hücreleri, Kablo, Şalt Malzemeleri v.s.) gibi bir çok sektörde Elektrik Mühendisi olarak iş imkanları mevcuttur.

Özelde,devlette ya da kendi imkanlarınızla çalışabilirsiniz.Elektrik denildiğinde akla gelen hangi alan varsa uyar.İş imkanları konusunda bence kendinizi geliştirdiğiniz takdirde açıkta kalmayacağınıza inanıyorum.

Özel ilgi gerektiren bölümlerden biridir. Soyut olarak konulara hakim olmak zordur ve bolca vardır.

açıkça söylemek gerekirse seçme nedeninizi en iyi iç ruhunuzdur.
elektrik , elektroniği sevmek ile bir elektrik elektronik alet görünce içiniz de bir çıngı çakması geriyor.
( devre kartı, renkli kablo görmek vs )
ben seçerken araştırdığım illa bi herkes ilginin yanından yetenekte arıyor ama ben inanmıyorum sadece ilginiz olsun asla pes etmeyin