Elektrik mühendisliği ve Elektrik-Elektronik mühendisliği çok farklı alanlardır. Elektrik mühendisleri güç üretim-iletim-dağıtım alanında daha çok faaliyet gösterirken Elektrik-Elektronik mühendisleri daha çok elektronik alanında faaliyet gösterirler. Ülkemizin yetenekli elektrik mühendislerine ihtiyacı var. Mezun sayımız cidden az. Bölümümüz İTÜ YTÜ Kocaeli de var. (Son olarak Afyonda açılmış ama pek iyi şeyler duymadım hakkında.) Bölümümüz 1976 yılında kurulmuş ve üniversitenin en eski bölümü.
Ben tercihimi özellikle Elektrik'ten değil, İTÜ'den ve mühendislikten yana yaptım. Ama Elektrik, Elektronik-Haberleşme ve Kontrol-Bilgisayar Mühendislikleri aynı fakültede olduğu için, ve en seçme öğrencilerin ve hocaların bu fakültede olduğunu düşündüğümden, kantininden fotokopicisine, 'yüksek zeka enerjisi' üreten bir ortamda bulunmanın faydasını öğrencilik hayatım boyunca gördüm. Elektronikten ve Bilgisayar Mühendisliği'nden de dersler aldım.
mezun sayısı çok az bu yüzden eğer elektrik ilgi alanınıza giriyorsa tavsiye ederim. çok zevkli bir bölüm.
Ben seçerken özelde olsun devlette olsun ya da tek başına çalışmalarımı yürütebileceğim bir meslek olmasını istediğim için seçtim. Eğer idealleriniz ve hedefleriniz varsa Elektrik Mühendisliğini rahatlıkla seçebilirsiniz.
İş hayatında var olan bir imza yetkisi ve aynı zamanda tükenmeyecek hatta enerji anlamında önü açık bir meslek.
Ülkemizde Elektrik Mühendisliği programı 4 üniversitede bulunmaktadır(İTÜ,YTÜ,Kocaeli,Afyon).
Geri kalan Elektrik-Elektronik Mühendsiliği programlarında elektronik ağırlıklı eğitim verilmekte ve yalnızca birkaç üniversitede 3. ve 4. sınıf bölüm seçmeli dersleriyle elektrik ve güç sistemleri konularında eğitim alınabilmektedir.
Elektrik Mühendisliği eğitiminin bu kadar az sayıda üniversitede verilmesine rağmen; güç, yüksek gerilim, elektrik makineleri, inşaat elektriği, elektrik iletimi-dağıtımı ve üretimi konularında söz sahibi ve en önemlisi imza yetkisine sahip mühendisler Elektrik Mühendisleridir.
Sonuç olarak, nispeten az sayıda mezun olmasına rağmen endüstrinin her alanında aranan mühendisler olmak, Elektrik Mühendisleri için büyük bir avantajdır.
Puanlar açıklandıktan sonra kafamda net bir bölüm yoktu araştırmalarım sonucu bana yakın gelen bölümlerden biri elektrik mühendisliği idi ama kararsızlığımı ucu açık bir bölüm (adı Elektrik ama gerek yüksek lisans ta gerekse çap-yandal ile yada kendi çalışmalarınızla diğer bölümler hakkında da bilgi sahibi oluyorsunuz -diğer cevaplara da detaylı anlatılmış zaten) ve iş imkanı fazla olması (elektrik olmasaydı adlı video yu izleyebilirsiniz ) yendi
Enerji herşeydir. Elektriksiz hiçbirşey olmaz.
http://universitelianlatsin.com/assets/images/main/header_logo.png
Türkiyede mezun sayısının az olması ve gelecekte enerjinin şimdiden daha da çok kıymete bineceğini düşündüğüm için denilebilir ama benim için sorarsanız swvdiğim ve ilgi duydugum bir alan başka bir nedeni yok .
önü açık bir bölüm iş olanığı çok iyidir