Anlatsın
Giriş

Elektrik Mühendisleri ;
elektrik makineleri(motorlar,trafolar,generatörler vb.)
elektrikli ulaşım araçları
elektrik üretimi
elektrik iletimi
elektrik dağıtımı
endüstriyel otomasyon
güç elektroniği
kablo üretimi
aydınlatma
taahhüt
ve benzeri birçok alanda çalışma imkanına sahiptir.
ayrıca 1kV ve üzeri yüksek gerilim tesislerinde yalnızca elektrik mühendislerinin çalışma ve imza yetkisi sahibi olması, bölümün mezunları için büyük bir avantajdır.

istanbul'da öğrenci olmanın ankara ya da izmir'de öğrenci olmaya göre artıları olduğunu düşünmüyorum.

2013 yılı itibariyle 240 yaşında olan İTÜ dünyanın en eski ve en köklü teknik üniversitelerinden birisidir. Yaşattığı kültür mirası, öğrencilerine sağladığı imkanlar(laboratuvar,eğitim,spor,kulüpler,etkinlikler,teknokentler vs) düşünüldüğünde çoğu öğrencinin tercih ederken tereddüt etmeyeceği bir üniversitedir.

Ülkemizde Elektrik Mühendisliği programı 4 üniversitede bulunmaktadır(İTÜ,YTÜ,Kocaeli,Afyon).
Geri kalan Elektrik-Elektronik Mühendsiliği programlarında elektronik ağırlıklı eğitim verilmekte ve yalnızca birkaç üniversitede 3. ve 4. sınıf bölüm seçmeli dersleriyle elektrik ve güç sistemleri konularında eğitim alınabilmektedir.
Elektrik Mühendisliği eğitiminin bu kadar az sayıda üniversitede verilmesine rağmen; güç, yüksek gerilim, elektrik makineleri, inşaat elektriği, elektrik iletimi-dağıtımı ve üretimi konularında söz sahibi ve en önemlisi imza yetkisine sahip mühendisler Elektrik Mühendisleridir.
Sonuç olarak, nispeten az sayıda mezun olmasına rağmen endüstrinin her alanında aranan mühendisler olmak, Elektrik Mühendisleri için büyük bir avantajdır.