Anlatsın
Giriş

MÜhendislik seçersiniz teknik üniversite tercih edin,sağlık veya diğer alanlar istediğinizi tercih edin...

ŞİFA üniversitesi/FİZYOTERAPİ VE REHABİLTASYON çünkü en sevdiğim bölüm ...

araştırmadan tercih yapmayıon görmeden yurt ayarlamayın,yolları biraz uzun eksisi yok bir de yağmurlu serin oluyor genellikle ve havası gibi kendisi havalı bir şehir :)

Her zaman yenilenen daha çok öğrenci kenti diyebileceğimiz yer.Mekanları ve üniversitesiyle adeta farklı bir havası var...sadece oraya geldiğiniz de üniversite de Farkı Fark ettiniz mi diye sorar? o zaman anlarsınız...pahalı ama harika bir yer okunulması harika bir üniversite

Çevre mühendisleri;İçme suyu temini, su kaynaklarının kirlenmeye karşı korunması, iletimi ve arıtma tesislerinin projelendirilmesi ve inşaatı,İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu şebekesi projelendirilmesi ve inşaatı,Evsel ve endüstriyel atık su arıtma tesislerinin sistem seçimi, projelendirilmesi, inşaatı ve işletilmesi,Arıtılmış atık suların alıcı ortamlara deşarj edilmesi, modelleme ve olası etkilerin araştırılması, Sanayi kullanım sularının hazırlanmasına yönelik projelendirme hizmetleri,Sanayi ve altyapı yatırımları için çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) yapılması, Risk analizi ve değerlendirilmesi,Katı atıkların toplama, taşıma, depolama, yeniden kazanım ve bertaraf işlemlerinin yapılmasına yönelik mühendislik hizmetleri,Tehlikeli ve zararlı atıkların uzaklaştırılması ve giderilmesine yönelik çalışmalar,Hava kirliliğinin kontrolüne yönelik, hava emisyonları ve kalitesine ait ölçümlerin değerlendirilmesi, hava kirleticilerinin dağılım modellemesi ve değerlendirilmesi, Çevre yönetimi ve planlaması, Çevre kimyası ve çevre mikrobiyolojisi analizlerinin değerlendirilmesi, Toprak ve yeraltı kaynaklarının kirliliğe karşı korunması ve modellemesi, Gürültü kirliliğinin kontrolünde çalışabilirler.Çevre Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İller Bankası, Belediyeler, SEKA gibi kamu kurumlarında çalışabildikleri gibi özel kuruluşlarda veya serbest çalışma olanağı da vardır.

Bütün bir yazı küresel ısınma, iklim değişikliği, orman yangınları, susuzluk gibi konuları bizatihi hayatımızın içinde yaşayarak, konuşarak, tartışarak geçirdik. Bir musibet bin nasihatten evladır, sözünü doğru çıkarırcasına şimdiye kadar sadece belli çevreler tarafından konuşulan ve geniş kitlelere yayılmayı başaramayan bu konular, etkileri herkes tarafından görüldüğünde bir anda halkın her kesiminin gündemine girmiş ve hak ettiği önemi görmeye başlamıştır.

Tüm bu konuların ne denli önemli olduğu halk tarafından da yavaş yavaş anlaşılmaya başlandıkça gerekli tedbirlerin alınması, etkilerin giderilmesi için neler yapılması gerektiği konuşulmaya başlanmış ve bu noktada işte neden Çevre Mühendisliği sorusuna çok güzel cevap verme fırsatı doğmuştur.

Dünyanın bu denli tahrip edildiği bir zamanda günü birlik yaşamanın ne denli sonuçlar doğurduğunu artık hayatımızda birebir görmekteyiz. Zaten Çevre Mühendisliğinin çıkış noktasına bakıldığında bu gidişatın önemli bir etkisinin olduğu görülür. İnsan ve faaliyetleri sonucu çıkan atıklar, plansız endüstrileşme ve kaynak kullanımı beraberinde çevre kirliliğini getirmiş ve bunun önüne geçilmesi için sürdürülebilir kalkınma, kaynakların planlanması ve arıtma teknolojileri üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalar sonucu Çevre Mühendisliği formasyonu şekillenmeye başlanmıştır.

Bugün artık Çevre Mühendisleri hava, su ve toprak gibi tüm çevresel ortamların korunması, kirlilik arıtımı, atık yönetimi, sürdürülebilir kalkınma, kaynakların kullanımı, yenilenebilir enerji üretimi ve yönetim sistemleri üzerine çalışmalarına devam etmektedirler. Modern dünyanın gelişmesiyle de çalışma alanları her geçen gün artmaktadır. Bu noktada Çevre Mühendisliği mesleğinin her geçen gün önemi artan bir meslek dalı olduğunu söylemek gerçek dışı olmaz.

Çevre mühendisi olmak isteyenlerin; Fen bilimlerine, özellikle kimya ve biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, Araştırmaya meraklı, Dikkatli ve titiz bir gözlemci, Gözlem verilerini bütünleştirebilen, İşbirliğine açık kimseler olmaları gerekir.

Yurt imkanları;özel yurtlarda genelikle 450 ila 500 tl civarında oluyor.Ama Kyk yurtlarının açılmasıyla Özel yurtların fiyatları 300 tl düştü.Aklı fikriniz varsa kyk yurtlarını tercih edin.Yemekleri ,servisi son derece de mükemmel hijyenik.yurt imkanları he standarttır.bir de yurtları görmeden sözleşme imzalamayın ilk imza da kyk çıkarsa diye not ta yazın yoksa bozuşursunuz..benden bu kadar..

şuana kadar gitmedim ama Polonya giden oluyor.Şu bir gerçek ki genç bi üniversite de yabancı sayısı her ülkeden var...

Karabük Üniversitesi seni fark etmeseydi, fark etmezdi ama, çok şeyi fark etti ki, siz farkedildiniz.

Karabük Üniversite öğrencileriyle fark yarattı. Bu farkı da, üniversite fark ederek, farka fark kattı :D

Karabük üniversitesi;TÜrkiyenin en genç ve en hızlı büyüyen üniversitesi ayrıca İlklerin üniversitesi (FARKI FARK ETTİNİZ Mİ?) gelirken bu yazıyla karşılacaksın.

bazı hocaları sıkıntılı sadece ama eskisi olmayabiliyorlar.

geniş çevresiyle Havalı bir üniversite :)

Batı Karadeniz havasıyla, suyuyla herşeyi ile güzel bir yerdir. İnsanları iyilik sever ve misafirperverdir. Böyle bir ortam, tarih İtalyanlarda, İspanyollarda olsa buraları kesinlikle turizm merkezi yaparlardı. Kültürel anlamda çok dolu bir yere gidiyorsun. Şanslısın...

Korkacak birşey yok yani, çok iyi biryer...