Anlatsın
Giriş

Neden Çevre Mühendisliği Bölümü?

5 Cevap

Yeni ve gelişen bir bölüm. İş imkanları oldukça geniş. Kimya'yı da seviyorsanız tamamdır

Atıkların tekrar kullanılabilmesi ve bu konular üzerinde araştırmalar yapmak, çevreye katkı sağlamak, sadece oturarak değil hem sahada hem de masada aktif görev almak için.

Geniş iş imkanı olan ama ülkemizde pek değeri olmayan meslektir.Ağaç,çiçek,böcek işi yapmıyoruz.Bölümün adı ekoloji,arıtma falan olmalıydı.Kendinizi az buçuk geliştirirseniz iş sıkıntısı çekmezsiniz.Biz kendi aramızda b.o.k. veya kek mühendisliği olarak tanımlarız.

Bütün bir yazı küresel ısınma, iklim değişikliği, orman yangınları, susuzluk gibi konuları bizatihi hayatımızın içinde yaşayarak, konuşarak, tartışarak geçirdik. Bir musibet bin nasihatten evladır, sözünü doğru çıkarırcasına şimdiye kadar sadece belli çevreler tarafından konuşulan ve geniş kitlelere yayılmayı başaramayan bu konular, etkileri herkes tarafından görüldüğünde bir anda halkın her kesiminin gündemine girmiş ve hak ettiği önemi görmeye başlamıştır.

Tüm bu konuların ne denli önemli olduğu halk tarafından da yavaş yavaş anlaşılmaya başlandıkça gerekli tedbirlerin alınması, etkilerin giderilmesi için neler yapılması gerektiği konuşulmaya başlanmış ve bu noktada işte neden Çevre Mühendisliği sorusuna çok güzel cevap verme fırsatı doğmuştur.

Dünyanın bu denli tahrip edildiği bir zamanda günü birlik yaşamanın ne denli sonuçlar doğurduğunu artık hayatımızda birebir görmekteyiz. Zaten Çevre Mühendisliğinin çıkış noktasına bakıldığında bu gidişatın önemli bir etkisinin olduğu görülür. İnsan ve faaliyetleri sonucu çıkan atıklar, plansız endüstrileşme ve kaynak kullanımı beraberinde çevre kirliliğini getirmiş ve bunun önüne geçilmesi için sürdürülebilir kalkınma, kaynakların planlanması ve arıtma teknolojileri üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalar sonucu Çevre Mühendisliği formasyonu şekillenmeye başlanmıştır.

Bugün artık Çevre Mühendisleri hava, su ve toprak gibi tüm çevresel ortamların korunması, kirlilik arıtımı, atık yönetimi, sürdürülebilir kalkınma, kaynakların kullanımı, yenilenebilir enerji üretimi ve yönetim sistemleri üzerine çalışmalarına devam etmektedirler. Modern dünyanın gelişmesiyle de çalışma alanları her geçen gün artmaktadır. Bu noktada Çevre Mühendisliği mesleğinin her geçen gün önemi artan bir meslek dalı olduğunu söylemek gerçek dışı olmaz.