Merhabalar ! :)
Öncelikle bölümü sevmenin özellikle bu bölüm için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü kimse bu alanı sevmeden bu kadar uzun bir eğitim dönemine katlanamaz. Üniversiteden mezun olduktan sonra psikolog unvanını almanız için yüksek lisans eğitimine girmeniz şart öncelikle. Ek olarak sizi daha nitelikli yapan şey katıldığınız eğitim programları ve danışan üzerinde belirli uygulamalar yapmak için aldığınız sertifikalar ( "100 tl'ye 4 sertifika" gibi bal reklamlarına benzeyenleri kastetmiyorum elbette) Bundan bile çıkarım yapabileceğiniz üzere Psikoloji okumak isteyen kişi merak sahibi, araştırmayı ve her gün edindiği bilgiyle yenilenmeyi seven kişi olmalı. Eğer böyle biriyse ve insana (ve onun iç dünyasına) meraklıysa o kişi için seçilebilecek en güzel meslek. Çünkü psikolojide hiçbir zaman yeterli bilgiye sahip olamıyorsunuz takdir ederisiniz ki insanı inceliyorsunuz - her gün gelişen, değişen ve düşünce yapısı hala tam olarak çözülememiş bir canlıyı - dolayısıyla her zaman merak duygunuz canlı kalıyor. Bunun aksine 'üniversite bitsin hemen iş hayatına atılıp para kazanayım'cılar için uygun bir meslek olduğu söylenemez. Psikolojinin size getirisi geç ancak geldiğinde (yeteri kadar kendinizi geliştirmişseniz) doyurucu olacaktır.
Bir diğer mesele ingilizce arkadaşlar. Bölümün türkçe eğitimi olmasına rağmen ingilizce temelli okunmasının taraftarıyım çünkü kaynakların %90'ı çevrilmemiş durumda hatta çevrilmiş olanlarından da tam bir verim almamız zor bunun sebebi ingilizcedeki her kelimenin Türkçe'de tam bir karşılık bulamaması. Yani arkadaşlar her bölümde gerekli olmasının yanında bu bölüm için ingilizceyi sevmek şart!
Bölümün gerektirdiği diğer kişisel özelliklerse; sabırlı olmak, etkili dinleme becerisine sahip olmak, bir olaya birden fazla pencere açabilmektir..
Benden bu kadar gençler :) UMARIM FAYDALI OLMUŞTUR :D