Sabır. Canını dişine tak uzatmadan bitir, gözünün önüne bak.
Bence ulaşım işi sıkıntı. Ankara'nın öğrenci dostu bir şehir olduğunu söylemek de bir hayli zor. Liseyi de burada okumuş olmam etkili olmuş olabilir ama açıkçası Ankara bir süre sonra sıkıcı bir şehir olmaya başlıyor.
Beklenilen ama çok geniş kapsamlı bir soru. Ben de alıntı yaparak cevap vereyim. (bkz:wikipedia)
"İnşaat Mühendisleri her türlü bina, baraj, havaalanı, köprü, yol, su kemerleri, liman, kanalizasyon, su şebekesi, tünel, demiryolu, hızlı tren projeleri, metro vb. hizmet ve endüstri yapılarının planlanması, projelendirilmesi, yapımı ve denetimi konularda görev yapar."
Yani anlayacağınız yapmadığı şey yok. İnşaat Mühendisliğine Giriş dersi notlarımda daha güzel tanımlar da vardı fakat bulamadım onları. Zaten yaptığı işler bunlar, mezunu da bu işlerden birinde çalışacak. Yani iş imkanları da geniş. Örnek vermek gerekirse bir yol projesinde projeyi tasarlayan da olabilirsin arazide de çalışabilirsin. Yukarıda inşaat mühendislerinin yaptığı işler yazıyor, tamamında projede veya sahada görev alabilirsin.
Ankara'da olduğu için. Üniversite sınavına 2 kez girdim. İlkinde böyle bir şart olmamasına rağmen 2. kez girdiğimde ortaya çıkan çeşitli sebeplerden ötürü Ankara'da üniversite okuyacaktım, Gazi yazdım. 2009 ÖSS ve 2010 LYS sınavlarına girdim. 2009 sıralamam 23075'ti. Dedim bir daha deneyelim şansımızı, bir takım sorunlar zinciri sonucu 33080 sıralaması ile daha fazla uzatmadan Gazi yazdım.
Şu anda genel olarak üniversite ile ilgili ön plana çıkan bir beğeni gelmiyor aklıma. Ama İnşaat Mühendisliği bölümü hakkında şunu söyleyebilirim ki özellikle ulaşım konusunda Türkiye'nin söz sahibi üniversitesi. Ben de mezun olduktan sonra ulaşım alanına yoğunlaşmak istiyorum, benim için güzel bir durum bu.
Bence yeniliklere yeterince açık bir üniversite değil. Kendini çok hızlı geliştirmesi gerekirken hemen hemen yerinde sayıyor diyebiliriz. Binaları yeniledikleri gibi mantığını da yenilemesi gerekiyor açıkçası. Bir de Mühendislik Fakültesi koskoca ve kasvetli bir devlet binasından farksız, kendinizi rahat hissedeceğiniz bir bahçesi bari olsa dersiniz ama oraya da Gazi Koleji'ni dikmişler malesef. Neyse okuldur biter.
Babam da inşaat mühendisi. Küçüklükten beri şantiyeler gezdim, hep hevesliydim inşaat mühendisi olmaya. Ayrıca iş imkanları da yeterince geniş. Severek yapacağımı düşündüğüm bir iş. Masabaşı işlerden çabuk sıkılan insanlar için tercih sebebi olabilir, şantiyeci olursun gezer durursun, hatta bıkarsın bundan. Yok ben masabaşında çalışacağım diye ısrarcıysan da projeci olursun.
Bir çok sosyal ve kültürel etkinliğe katılma imkanınız var. Boş zamanı güzel değerlendirebilecek yerler fazlasıyla mevcut.