Anlatsın
Giriş

Kesinlikle yabancı dil öğrenmeli ve bölümün kariyer hayatında yükselmek için yetersiz kalacağı düşüncesi ile beraber master yapılmasını öneririm

Ders açısından oldukça kolay bir bölüm, stajlarda psikolojik olarak bulunduğunuz konumdan dolayı zorluklar yaşarsınız

Eğer Sigorta şirketlerinde ve devlette değilseniz malesef asgari ücretten farkı yok diyebilirim

Üzgünüm ama sağlık yönetimini önermem, hatta sağlık yönetiminin yanında okumak için ek bir bölümü asla önermek istemem :(

Elbette var, neden olmasın ki, lütfen dışlanma tarzı düşünceler olmasın aklında. 4 sene boyunca okulda hiç bu konudan dolayı bir olay, durum görmedim.

Bence herkese göre bölüm değil - çok emek vermen ve sabırlı olman gerekiyor eğer yönetim tarafında çalışmak istiyorsan. Çünkü her ne kadar işletme dersleri de olsa, stajlarında ik,pazarlama vb gibi alanlarda deneyimlerin olsa da günün sonunda Hasta Hizmetleri'nde başlamanın doğru olduğunu iletiyorlar, işin mutfağı vs gibi. Güçlü bir psikoloji gerekli çünkü eğer oradan başlarsan biraz kendini sorguluyorsun. Hasta Hizmetleri programı lise mezunlarına da çalışma fırsatı verdiği için lisans diploması ve lise diplomasının kısa bir sürede olsa eş değer olarak görüldüğü bir yer.


Kısacası, sabırlı, çok çalışkan, sıfırdan başlayacak, asistanlık görevini üstlenecek ve saha da olmak isteyen biriysen çok ideal bir match olacaktır.

Acıbadem Sağlık Grubu staj imkanlarını öncelikle kendi okulundaki öğrenciler için kullanmaktadır, eğer kontenjan da boşluk varsa diğer öğrenciler de faydalanabiliyor.


Staj yapmanın her zaman her sektörde istediğini veya istemediğini bulmak için güzel bir fırsat.

Merhaba - benim okuduğum dönemde 2014-1018 stajyer alımları pazarlama ve insan kaynakları için yapılıyordu fakat şu anda yapıldığına dair bir bilgim yok malesef.

Merhaba - öncelikle sorunu tam anlayamadım ama şöyle bir yorum yapabilirim (anladığım kadarıyla), Sağlık Yönetimi alanında çalışmak için Sağlık Meslek Lisesi mezunu olman şart değil. SML'de daha çok teknik bir eğitim alıyorsun, işletme dersleri yer almıyor. Sağlık Yönetimi ise tamamen işletme derslerinin yer aldığı bir bölüm. İkisi arasında doğrudan aktif olmak için bir bağlantı yok.

Stajlarımın çoğunu pazarlama alanında gerçekleştirdim ve özel ilgi duyduğum bir alan burada uzmanlaşmak istiyorum özellikle dijital boyutta

Yemek her sene daha da artmakta ve ücret politikasını pek adil bulmuyorum ayrıca kapasite açısındansa oldukça yetersiz bir yemek alanı var. 


Ulaşım okulun sadece metroya kadar sağladığı bir servis imkanı var ve öğrenci sayısını baz alırsak servisin kapasitesinin yetersiz olduğunu söyleyebilirim. 


Yurt oldukça pahalı.

Diğer stajlarımın aksine oraya gönüllü olarak başlamıştım ve şimdiye kadar edindiğim en verimli stajımdı tabiki de oradaki çalışma arkadaşlarımın ve yöneticimin bunda etkisi çok büyüktü. Orada sürekli sorumluluk almak ve bir şeyler ortaya koyabilmek, iş özgüveni kazandırması beni motive ediyordu :)

Çünkü staj yapacağım yeri okul belirliyordu ve Acıbadem Sağlık Grubunda stajımı tamamlamam gerekiyordu. Eğer motive etseydi mezuniyetten sonra orada bir kariyer hedeflerdim.

Seçtiğim yüksek lisans bölümün kadrosunun çok kaliteli olması

Öncelikle eğer çap,yandal yapmak istiyorsun okuduğun okuldaki bölümleri araştırmalısın. Bu hangi okulda okuduğuna göre değişen bir süreç. Mesela Marmara Üniversite'sinde sağlık yönetimi okuyorsun kendini uzmanlaştırmak istediğin alana çekebilirsin. Hastane odaklı çalışmak istiyorsan Sosyal hizmetler bölümü ama eğer OSGB ile ilgili bir kariyer düşünüyorsan iş sağlığı ve güvenliği bölümü senin içi ideal olabilir. Acıbadem de okuyorsan yapabileceğin tek çift anadal ya da yandal (çap) psikoloji bölümü oluyor. Bahçeşehir'i araştırmadım ama sağlık yönetimi ile hangi programı birleştirebilirsin bakmalısın. Aslında senin kariyerini nasıl çizdiğin ve hangi alanda uzmanlaşmak istediğin ve çalışmak istediğin yere göre değişkenlik gösteriyor. 


Bence sağlık yönetimi ile herhangi bir çap vb. program yapılmamalı. Okurken aynı zamanda kurumun çeşitli şirketlerinde staj imkanlarım olduğu için belirtmek isterim; hızla değişen bu dünya da eğer sağlam bir kariyer istiyorsan sadece lisans diploması yeterli olmuyor ve istediğin yer eğer pazarlama, proje ve iş geliştirme veya insan kaynakları, finans ise hiçbir şirket seni yüksek lisansın olmadan o alana yönlendirmiyor. Çap yapmaktansa yüksek lisans yapmanızı öneririm. Böylelikle gireceğin şirkete ve pozisyona diğer mezun arkadaşlarından birkaç adım önde başlamış olursun.

Bu soru aslında değişken biraz. İstanbul bazında konuşursam eğer Koç, Boğaziçi, Sabancı, Özyeğin ve İTÜ gibi okulları saymazsak tabi ki de bölüm tercihini en ön sıraya koymanızda fayda var. Ama yukarıda saydığım okulları da katarsak önce üniversitesi sonra o üniversite de istediğiniz bölümü tercih edebiliyor musunuz o kısmı ayarlamanız gerek. Çünkü yukarıdaki saydığım okullardan mezun olanların çoğunluğu okulun mezunlar derneğine üye olup yine o okuldan mezun olan öğrencilere mentorlük ve iş imkanları sağlama önceliğini veriyorlar. Her zaman sadece akademik ders içeriklerine bakma doğru olmayabiliyor, tercih yaparken mezun olunca sizi nereye yönlendireceğine ve verimli bir network katacak mı ona da bakmak lazım

Aslında dijitale giden iş hayatında şimdiki aklım olsaydı IT ile alakalı bir bölüm okurdum. okulu araştırmadım. ama bilgisayar mühendisi olmayı seçerdim. Çünkü artık bütün işler dijital de yani online olarak aktif. Ama kendi bölümümü bu alanda değerlendirerek ek kurslar ve yüksek lisans programı ile sağlıkta dijitalleşmeye adım atacağım gibi görünüyor.

Bence kesinlikle İstanbul da üniversite okunmalı. Bunu sadece en iyi üniversiteler İstanbul da diye demiyorum, akademik pencerenin dışında bakarsak staj imkanları ile, şirketlerin meet up buluşmaları ile ve kariyer haftası etkinlikleri açısında yani network edinmek ve kültürlenip kendinize vizyon katmak açısından en ama en iyi şehir İstanbuldur.

Benzer Kişiler

Açe Arslan
Açe Arslan
DenizAşırı Stajyeri, DenizBank
Gözde Kurt
Gözde Kurt
İnsan Kaynakları Asistanı, DenizBank
Yusuf Çağatay Arslan
Yusuf Çağatay Arslan
Malzeme Depo Yöneticisi, SOCAR Türkiye
Larissa Franko
Larissa Franko
Human Resources Manager, Procter & Gamble
Can Özkan
Can Özkan
Müfettiş / Teftiş Kurulu Başkanlığı Finansal Denetim Ekibi, DenizBank
Burcu Gürsoy
Burcu Gürsoy
Trade Category & Customer Marketing Manager, Unilever
Ebru Melis Özhan
Ebru Melis Özhan
Dijital Pazarlama Yöneticisi, Burgan Bank
Zeynep Yıbar
Zeynep Yıbar
İnsan Kaynakları Stajyeri, Akenerji
Mehmet Can Atmaca
Mehmet Can Atmaca
Proje Operatif Satın Alma Uzmanı, Siemens
Ayşe Deniz Kepkep
Ayşe Deniz Kepkep
Dijital Operasyon Merkezi MT, Aksigorta
Emine Duran
Emine Duran
Key Account Manager (Zincir Mağazalar Müdürü - Cash&Carry) / RB Turkey Hygiene, Reckitt Türkiye
Gülşen Çetin Çakır
Gülşen Çetin Çakır
Pazar Erişim Yöneticisi, AstraZeneca
Asu Ulutürk Yavuz
Asu Ulutürk Yavuz
Maliyet Analiz Müdürü, Koton
Barış Yoluak
Barış Yoluak
İş Geliştirme Lideri, Decathlon
Şive Yılmaz
Şive Yılmaz
Talent Acquisition & Development Leader, Colgate-Palmolive
Aykut Üstün
Aykut Üstün
Kumaş Satın Alma Müdürü, Koton
Ceren Büyükyabat Adıbelli
Ceren Büyükyabat Adıbelli
Ticari Fonksiyonlar İK Kıdemli İş Ortağı, BAT Türkiye
Selcen Faydasıçok
Selcen Faydasıçok
Yönetim Kurulu Başkanı, Faydasıçok Vakfı