İşletme Fakültesi temelinde değineceğim. Kaliteli ve zorlu bir süreç olan hazırlık sürecimde hafta sonları dahil ödevlere zaman ayırdığım sınıftı. En alt seviyeden başlayarak İngilizceye hakim hale gelebildim. Hazırlık sene sonu, telafi sınavı ve en son olarak da yeni hazırlık öğrencilerinin muafiyet sınavı ile 2 farklı telafi sınavınız da bulunmakta.
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, Harward Business School ile işbirliği neticesinde 1954' te kurulmuş köklü bir fakülte olarak hizmet veriyor. Pazarlama, Finans ve Muhasebe alanında Türkiye ve Avrupa'da ilk akla gelen üniversitelerin başında gelmektedir. AACSB akreditasyon belgesi ile kalitesini tescillemiş bir kurum olan İşletme Fakültesi, birçok öğrencisine Erasmus imkanı tanıyan bir okul. Ek olarak Avcılar yerleşkesi nedeniyle üniversite sınav başarı sıralamalarında hak ettiği seviyede değil maalesef. Kampüs içindeki ektif kariyer ve kültür kulüpleriyle vaktinizi değerli kılabilirsiniz. Hocaların ünvanları olarak da genellikle Prof. ve Doç. tercih edilen iyi bir kurum.
Küreselleşen dünyada her dilin ayrı bir önemi olduğu açıktır. Ancak işletme gibi insan ilişkilerinde etkin olunması gereken bir meslek grubunda kaçınılmaz oluyor. İngilizce bilmek, farklı şekilde düşünebilme, özgüvene sahip olma ve yabancı kaynaklardan faydalanabilme için de çok önemli olduğu için işletme bölümünün de bel kemiklerinden birini oluşturuyor.
İTÜ Teknokent ve İTÜ Magnet destekli güçlü bir start-up olan Moblobi.com'da yazılarımın üzerinde yapılan 'SEO(Search Engine Optizmization)' gibi performans artırıcı çalışmalar yazımı daha kaliteli ve okunabilir kılıyor. Bu çalışmaların yanında özgeçmişime ekleyebileceğim yayın ayağının en büyük kısmında bana yardımcı oluyor.
Günümüzde hızla gelişen teknolojilerden biri olan Savunma Sanayi alanındaki bilgi eksikliğini ve hatalı bilgileri düzenlemeyi kendime borç biliyorum. Güncel olarak yerli ve yabancı sektörleri takip ederek bu alandaki son gelişmelerden haberdar olmak ana görevlerimiz arasında. Özgün içerik üretimi, değinilmemiş konularda ufuk açmak ve yenilikçi yazı tipleriyle bu alana dair sorumluluklarımızı yerine getiriyorum.
Doğan Holding çatısı altındaki Doğan Burda Dergi Yayıncılık grubu 1 aylık gönüllü stajyer olarak tecrübem var. Halihazırdaki stajyer sürecinden haberdar olmasan da mülakatın ardından samimi ve birçok edinim elde edebileceğiniz bir ortam sizi karşılıyor.
Günlük olarak değil de yazı temelli çalışma düzenine sahibim. Bu temelde, yazmayı düşündüğüm yazı ile ilgili araştırma süreci en önemli aşamayı teşkil ediyor. Yerli ve yabancı kaynaklardan yaptığım incelemeler ardından, bilgileri taslak haline getiriyorum. Sonrasında ise taslak üzerinden akış oluşturarak yazıdaki son kontrolleri yapıyor ve yazımı tamamlıyorum.
İşletme Kulubü'nün bana kazandırdığı en önemli iki şey, kaliteli arkadaş çevresi ve yüksek sorumluluk bilinci oldu.
Bunun yanında; anlık ve doğru karar verme,zamanı verimli kullanma ve farklı karakterlerdeki insanlarla ekip halinde çalışabilme yetisi de en büyük kazanımlarımdan.
Öğrencilere merhaba niteliğindeki kahve günü ile başlayan eğitim yılında Liderlik Zirvesi ve Reklam ve Pazarlama Zirvesi gibi geniş çap ve çeşitlilikte katılımcıya hitap eden iki büyük organizasyon düzenleniyor.
Onların ardından ise okulda şenlik havası estiren ve öğrencilerle şirketleri buluşturan Kariyer Şenlikleri etkinliği geliyor.Ayrıca bunların yanında her sene alanında en başarılı kişilerle röportajlar yapan Genç Girişim Dergisi de başka bir departmanın sorumluluğunda ilerliyor.
Bu sene Ekim ayında ilk defa gerçekleşecek ve başarılı start-up'lar ile öğrencileri buluşturacak olan EUREKA'18 'de çiçeği burnunda bir etkinliğimiz :)
Son olarak da kulüp sitesinde yapılan oylama sonucunda seçilen, farklı alanlardaki yetkin kişilere ödül takdiminin gerçekleştirildiği Yılın İşletmecileri Ödül Töreni ile de İşletme Kulubü için eğitim yılı sonlanıyor.