Bölüm tercihi sizin nerede mutlu olabileceğiniz açısından önemlidir. Fakat bunun yanında Üniversitenin iyi oluşunun mezun olduktan sonraki iş bulmanızda faydaları göz ardı edilemez. Bu durumu çözmenin yolu kendinizi geliştirmek olacaktır arkadaşlar. Bunu sizlere bir örnekle açıklayacağım.
A Üniversitesinin X bölümü:450 Taban Puan
B Üniversitesinin X bölümü:375 Taban Puan
A Üniversitesinin X bölümü mezunu:Bölümünü mezun olmak için okumuş ve sonucunda diploması elinde.
B Üniversitesinin X bölümü mezunu: Eğitim hayatına devam ederken 1 yabancı dil öğrendi, Mesleği hakkında donanımlara sahip oldu, Öğretim hayatının bir kısmına Yurt Dışında devam etti, Girişken ve Sosyal birisi olarak mesleğini yapmayı heyecanla bekleyen bir mezun.
Siz işveren olsaydınız önünüzdeki 2 özellikli mezun-üniversite profillerine bakarak hangisini seçeceğinize karar vermekte pek zorlanmazsınız. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
1955-1970 yılları arasında ismi ITÜ olan ve 1970-... 'den itibaren Sakarya Üniversitesi olarak devam edilen bir üniversite olduğu için birçok eğitim çalışanı İTÜ mezunudur. Bu sebeple eğitimde kalitenin 1 adım daha artacağını düşünüyorum. Kazanan arkadaşları önce tebrik eder daha sonrasında hiçbir dersi geçmek için değil anlamak için çalışmalarını tavsiye ediyorum. Mühendislik Fakültesi'nde okuyan arkadaşlar için ise bu çalışma temposunun bir kat daha artacağını ve bu tempoya ayak uydurabilenlerin iyi bir şekilde mezun olacağına inanıyorum. Hepinize başarılı bir eğitim-öğretim dönemi dilerim :)
Henüz bu yıl kazanmama rağmen hakkında bilgi sahibi olduğum güzide okulum. Erasmus konusunda Türkiye genelinde ilk 5 te olduğunu biliyorum. Bir zamanlar haber başlıklarında 3.sırada olduğu haberleri gözüme çarptı. Öte yandan zaten gelirseniz göreceksiniz ki Esentepe Kampüsünde gördüğünüz her 4 insandan 2 si yabancı uyruklu olacaktır. Şu an 41 ülkeden yabancı öğrenci bu üniversitede eğitim görmekte.