Anlatsın
Giriş

Bölüm mezunları, devlet okullarına KPSS ile atanılabileceği gibi (ki kontenjanlar oldukça azdır, yine de son atamaları kontrol etmek gerekir), Fransızcayı ikinci yabancı dil olarak öğreten özel okullarda, Fransız okullarında öğretmen olarak; Fransızca bölümü olan üniversitelerin hazırlık biriminde öğretim görevlisi (Yabancı Diller Yüksekokulları), ya da Fransızca bölümü olan bölüm/ana bilim dallarında araştırma görevlisi, öğretim görevlisi olarak çalışabilirler. Ayrıca özel sektörde de çalışma imkanları mevcuttur.

Öğretmenlik Bölümü olduğundan meslek bilgisi (eğitim) dersleri, genel kültür dersleri ve alan dersleri alınmaktadır. İlk yıllar beceri dersleri, metodoloji, edebiyat, dilbilim gibi dersler ağırlıklı olmakla birlikte son yıllarda kültür, çeviri, öğretmenlik uygulaması (staj) gibi dersler görülmektedir. 8 yarıyıllık program ve ders içerikleri için YÖK'ün yeni öğretmen yetiştirme lisans programına bakılabilir: http://www.yok.gov.tr/documents/10279/41805112/Fransizca_Ogretmenligi_Lisans_Programi.pdf

Lisede dil bölümü (İngilizce) mezunuyum. Her zaman ikinci bir yabancı dili 4 temel dil becerisine hakim olacak şekilde öğrenmek istiyordum. Bu dil müzikal ve zengin bir dil olan Fransızcaydı benim için. Lisede ikinci yabancı dil olarak Almanca görmeme rağmen, Fransızcaya karşı hep bir merakım ve ilgim vardı. Ailemizde de Fransızca bilenlerin olması bunda bir etkendi. Bu şekilde Fransızcaya karar verdim ve bu kararımdan da çok memnunum. İkinci yabancı dil olarak ülkemizde devlet okullarında sınırlı sayıda verilse ve atamaları az da olsa, bölümümü ve bu dili seviyorum. Akademik alanda ilerlemeye çalışarak bilime katkı sağlamayı hedefliyorum.

Fransızca Öğretmenliği mezunuyum ancak mesleğime akademik kariyer yaparak devam etmek istedim. Yüksek lisans öğrenimlerimin ardından şu anda doktora yapmakta aynı zamanda da araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Fransızca Bölümleri (Tercümanlık, Dil ve Edebiyat ve Öğretmenlik) Türkiye'de belli başlı şehirlerde ve üniversitelerde bulunduğundan, bu alandan mezun olan kişilerle etkileşimi sağlamak için hem öğretmen eğitimi etkinliklerine katılmakta, hem de akademik anlamda kendimi geliştirmeye çalışmaktayım.

Benzer Kişiler

Gamze Cömert Özcan
Gamze Cömert Özcan
Yön.Uz.Araştırmacı (Bölge Analit. Dest.), Şişecam
Önder Arsan
Önder Arsan
Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran Genel Müdürü, Unilever
Emel Çevik
Emel Çevik
Operations & Engineering Manager, Avon
Cevat Şahin
Cevat Şahin
Satış Direktörü, Pronet
Neslihan Metin
Neslihan Metin
Developer Advocate, Huawei
Doğukan Köroğlu
Doğukan Köroğlu
Ticari Strateji ve Dönüşüm Program Yöneticisi, Arçelik
Ertan Kayserli
Ertan Kayserli
KOBİ Dijital Satış Yönetimi Bölüm Müdürü, ING
Ezgi Gülsen Yaylı
Ezgi Gülsen Yaylı
Sr. SEO Executive, Zeo
Seyfi Sarıaslan
Seyfi Sarıaslan
Ürün ve İş Geliştirme Yöneticisi, Canon Eurasia
Bilge Gölet
Bilge Gölet
Şişecam Otomotiv İnsan Kaynakları İş Ortağı, Şişecam
YAŞAR MARMARA
YAŞAR MARMARA
Üretim Mühendisi, Şişecam
Hakan Aslan
Hakan Aslan
Kalifikasyon Başmühendisi, TUSAŞ
Cenk Özkılınç
Cenk Özkılınç
Global Lojistik Hizmet Sağlayıcı Yönetim Grup Müdürü, METRO Türkiye
İmge Büşra Açıksöz
İmge Büşra Açıksöz
İnsan Kaynakları Müdürü, TUSAŞ
Ferdi Kurtoğlu
Ferdi Kurtoğlu
VW Binek Atölye Yetkilisi, Doğuş Oto
Erhan Özkan
Erhan Özkan
Kıdemli Bölgesel Medikal Yönetici (Onko), AstraZeneca
Bengü Bilgiç
Bengü Bilgiç
Entegre Kaynak Yönetimi Uzman Yardımcısı, Şişecam
Elif Karaca
Elif Karaca
Organizasyonel Gelişim ve Dizayn Müdürü, METRO Türkiye