Kişinin hangi alanda uzmanlaşmak ve ilerlemek istediğine göre değişir. Satın Alma, Kalite Kontrol gibi departmanlar için Endüstri Mühendisliği veya İşletme, Ar-Ge veya Üretim departmanları için Makine Mühendisliği, Biyomühendislik gibi bölümlerde okunabilir.
Kesinlikle. Bilim ve mühendislik için malzemeye ihtiyaç vardır ve bu meslek dalı malzemeleri inceleyip geliştiren üreten iyileştiren, kendi ve tüm diğer dalların kullanımına sunan bir daldır.
Program içeriği olarak oldukça yoğun çünkü birçok bilim dalını barındırıyor. Aldığımız dersler ise oldukça zevkli ve elbette zor :)
Örnek vermek gerekirse, Malzeme Bilimi, Kompozit Malzemeler, Seramik Malzemeler, Polimer Malzemeler, Nanomalzemeler, Malzeme Laboratuvarı, Fizikokimya, Termodinamik, Üretim Metalurjisi, Fiziksel Metalurji, Döküm Prensipleri ve Teknolojileri vb.
Kampüs kalmıyorum fakat bildiğim kadarıyla ulaşım oldukça sıkıntılı. Yemekler her okul gibi standart bir fiyatta, hatta yemeklere göre iyi bir fiyat diyebilirim.
Yurtdışı imkanları yeterli diyebilirim. Endüstri Müh. gibi bölümlerde kontenjan yetersizliği sorunları olsa da, kendi bölümüm açısından yeterli sayıda uluslararası anlaşmaları var. İyi bir ortalamaya sahipseniz ve sınavda başarılı olursanız rahatlıkla Erasmus+ gibi programlara katılabiliyorsunuz. Fakat okulumuzun yurtdışındaki itibarı arttırılmalı.
CBÜ eğitim kalitesi bölümden bölüme oldukça değişir. Kendi bölümüm açısından eğitimimden kısmen memnunum, imkanlar açısından ise oldukça zayıf.
Kampüs hayatı oldukça kısıtlı. Öğrencilere yeterince destek verilmiyor (birçok okulun ortak sorunu). Laboratuvarlara erişimimiz oldukça kısıtlı, yeterince pratik eğitim göremiyoruz. Hele ki mühendislik okuyan öğrenciler için bu kabul edilebilir bir durum değil. Okul yönetiminin ise öğrencilerin taleplerini karşılamamasını da ekleyebiliriz.