Daha okurken insanların ''Matematiğin mühendisliği mi olurmuş'' bakışlarına maruz kalan matematik mühendisleri hemen hemen her alanda çalışabilirler. Akademisyenlik; ortalama, ALES ve YDS puanları yüksekse en fazla tercih edilen yoldur. Bunun dışında formasyon alarak kamuda ve özel sektörde öğretmen olabilir, istatistikçi, bankacı, sigortacı, yazılımcı olarak çalışabilir, ayrıca TÜBİTAK, TÜİK, MTA ve AR-GE gibi kurum ve kuruluşlarda iş bulabilirler.
Birçok kişi iş analisti oldu. Bir kısmı da yazılım geliştirme alanında çalışıyor. Ama ben bir kurumsal akademide firma ve tedarikçilerinin teknik gelişim uzmanı olarak çalışıyorum. İnsan Kaynakları bu bölüm mezunları için keşfedilmemiş bir derya aslında. Endüstri Mühendisleriyle benzer iş alanlarında görev alabilirler.
Temel olarak IT alanlarında kendilerini geliştirerek neredeyse her sektörde kendilerine iş imkanı bulabilirler.
Hem matematik hem yazılım hem de mühendislik donanımına, mezun olduktan sonra ise yüksek maaşla iş bulma olanağına sahip olmak isteyen insanlara yönelik bir bölümdür. Okurken Analiz 1,2,3,4 insanı biraz bunaltsa da okul bittikten sonraki rahatlık kimsede olmayacaktır. Türkiye de 3ü devlet 1i özel olmak üzere yalnızca 4 üniversitede bulunan matematik mühendisliği bölümü her yıl sayılı öğrenci mezun ettiğinden özellikle yazılım sektöründe, bankacılık ve finansta, sigortacılıkta çokça aranan meslek dalı haline gelmektedir. Bu mesleği seçmek isteyen kişilerin öncelikle bu dala ilgi duyması gerekir, aksi halde lisans dönemi onlar için bir kabusa dönüşebilir. Bu bölümde insan kendini ne kadar geliştirirse (yabancı dil vb.) o kadar yükselir.
Matematiği seviyor oluşum ve analiz konusunda ilerlemek istemem.
Endüstri Mühendisliği müfredatına en yakın olup, yazılım derslerinin çok daha yoğunlaştığı bölüm. Ben yazılım uzmanı değilim, o sektörde de değilim ancak yazılım mantığını, kültürünü, trendlerini bilmek teknolojik çağda işime yarıyor.
Klasik olarak matematiği çok seviyorum diyebilirim. Direkt bölüm olarak okumaktansa mühendislik artısı da olsun istedim, mezun olduğumda yazılım alanında çalışabileceğim bölüm olduğu için ve İTÜ'de olduğu için tercih ettim.