İkisi, çünkü üniversitedeki hocalar senin referansın olabiliyor ve mezun olanın sırtı yere zor gelir. Hocalarla aranızı iyi tutun.
İş imkanının fazla olması ve mühendislik için kafanızı yormanız gereken ve hayata bakış açınızın değişmesine sebep olan bir bölüm.
Makine Mühendisliği Okuyorsanız ya da okuyacak olursanız. Çevre yapmanız ve dil öğrenmeniz gerekir. Aksi halde Teknik üniversitelerden mezun olmadığımız sürece özel sektörde işçi olarak bile işe başlayabileceğimiz ve yükselmemizin zaman alacağını maaşımızın düşük olacağının gerçeğini değiştiremeyiz. Akademisyen olmak isterseniz bu söylediklerim yine geçerli ve üstelik ders notlarınızın yüksek olması gerekir ki Makine Mühendisliği okuyosunuz bunun için çok ders çalışmalısınız. Devlete kapak atmak için kpss bile daha cazip gelebiliyor.
Özel yurt fiyatlarını sordum gerçekten aşırı pahalı devlet yurtları kızlar için avantaj erkekler için 6 kişilik olmasından dolayı benim için şu anlık dezavantaj durumunda. Lakin üniversitenin içinde olduğundan tercih edilebilir.
Erasmus'un olduğunu biliyorum, bir de Kendi imkanlarımızla (parasal) gidebileceğimiz sınavsız üniversiteler var.
Deniz kıyısında ve doğayla iç içe çevreci bir üniversite.
Mühendislik Fakültesinde labaratuar imkanı geniş bir üniversite
Köklü bir üniversite (makine mühendisliği adına söylüyorum)
Hocaların Performansını kimse kıyaslayamaz her öğrencinin kafasına yatan hoca vardır. önemli olan doğru hocayı bulmak ve birlikte güzel şeyler paylaşmaktır. Unutulmamalıdır ki Bir insan Sevdiği kişiden çok şey öğrenir.