Anlatsın
Giriş

Her şey inanılmaz düzenli ve bir şeyler yapmak isteyenler için imkanlar sınırsız. Kampüsü çok güzel, bunun yanısıra her alanda oturmuş bir sistemleri var ve bu sistemi çok güzel yürütüyorlar. Her birimde sahiden insan yerine konuyorsunuz ve kütüphane, servisler, not sistemi olsun her şey sorunsuz işliyor. Bütün bunların yanısıra sosyal anlamda bir şeyler yapmak isteyenler için çok çeşitli öğrenci grupları, kulüpleri mevcut. Her dönem çeşitli spor programları yapılıyor.
Sanki öğrencilerin kafası okumak ve dersleri dışında hiçbir şeye yorulmasın mantığıyla çalışılıyormuş gibi.
Bence keyifle okunan bir üniversite.

Eğer gece hayatını çok seviyorsanız bu konuda sıkıntı çekebilirsiniz sanırım, İstanbul kadar renkli ve canlı bir gece hayatı yok. Bunun dışında şehre karşı önyargınız varsa (ki benim vardı, başta denizsiz bir şehir olduğundan fakat sonradan çok değişti fikirlerim) sevmesi biraz güç olabilir.

Gerçekten öğrenci nüfusunun yoğun olduğu bir şehir ve sanıldığı kadar sıkıcı değil. Aksine bir kez bakmaya, keşfetmeye başladınız mı çok keyifle yaşanan bir şehre dönüşüyor. Her kesime hitap eden bir şeyler var eğer bulmasını bilirseniz. Bunların yanısıra İstanbul'un yoğunluğu ve keşmekeşi yok, daha ziyade sakin ve kendi halinde bir şehir ki bence bunun için sevilesi.

Yurtta kalan öğrenciler için haftasonları kampüs içi gidilecek kafeterya gibi yerlerin azlığı diyebilirim. Bunun dışında ben tercih etmeden önce havuzu var sanıyordum fakat o konuda yanılıyormuşum. Yurtlardan bazılarında ise odalar birazcık küçük olabiliyor, Bilkent diye çok yüksek standartlarınız varsa hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Dil mezunu olarak seçeneklerim çok fazla değildi zaten, öğretmenlik ya da tercümanlık tercih edecektim. İş sahası daha fazla olur diye, öğretmenlik yapmak istersem formasyon da alıp yapabileceğim için ve de esasında çeviriye ilgi duyduğum ve ikinci bir yabancı dil öğrenmek istediğim için Mütercim Tercümanlık seçtim.

Tercihlerimi yaparken bölümde kararlıydım, üniversite olaraksa Bilkent ve Boğaziçi idi seçeneklerim. Boğaziçi'nde aynı bölüm Çeviribilim adıyla geçiyor ve bu bölüm mezunlarından bölümde daha teorik bir eğitim verildiğini öğrendik. Biraz daha sahaya yönelik eğitim almak istiyordum, bunun dışında Bilkent'in en iyi üniversiteler arasında olmasının yanısıra Mütercim Tercümanlık mezunlarına formasyon hakkı veriliyor olması ve Bilkent'te tercümanlığı İngilizce Fransızca olması kararımda etken oldu.

Benzer Kişiler

Ali Conker
Ali Conker
Medya ve Mecra Yönetimi Müdürü, Migros
Barış Gökalp
Barış Gökalp
Şişecam Hazine Direktörü, Şişecam
Yiğit Binici
Yiğit Binici
Operasyon Lideri, Decathlon
Özgün Taş
Özgün Taş
Solution Architect, Huawei
Ezgi Çavuş
Ezgi Çavuş
Human Resources Business Partner, Unilever
Emre Darıcı
Emre Darıcı
Müşteri Çözümleri Direktörü, Solvoyo
Emin Öztürk
Emin Öztürk
Kıdemli Ürün Yöneticisi, AstraZeneca
Özge Özel
Özge Özel
Uygulama Danışmanı, Solvoyo
Elif Gölpınar Karaduman
Elif Gölpınar Karaduman
Head of Acquisition, Otsimo
Sinan Türkmen
Sinan Türkmen
Bilgi Teknolojileri Uzmanı, Eczacıbaşı Topluluğu
Can Tombul
Can Tombul
Danışman, Opsago
Pelin Sümer
Pelin Sümer
Content Manager, Nokta
Gülçin Sincan
Gülçin Sincan
Kurumsal İletişim Yöneticisi, AstraZeneca
Alev Tulga
Alev Tulga
Head of Marketing & Communications, Blueground