Anlatsın
Giriş

Havacılık yönetimi bölümü beklentimi karşıladı. Kendimi mesleğimde geliştirmek için İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum. Ayrıca uçuş harekat uzmanı olmak istediğim için kendi kendime havaalanından havaalanına hava yollarını kullanarak uçuş planları hazırlıyorum. Meteorolojik şartları da hesaba katıyorum. Balıkesir Üniversitesi hakkında bir bilgim yok. Fakat bölümde devlet olarak en iyi okul Anadolu Üniversitesi olduğu için ilk hedef orası olmalı.

Önceden sadece 4 yıllık sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü vardı. Fakat sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü 2016 yılında havacılık yönetimi lisans (4 yıllık), sivil hava ulaştırma işletmeciliği önlisans (2 yıllık) olmak üzere iki bölüme ayrıldı. SHUİ bölümünde genel dersler varken havacılık yönetimi bölümünde daha özele de iniliyor. 2 yıllık SHUİ mezunu olanlar DGS'ye girip 4 yıllık havacılık yönetimine rahatça geçiş yapabilir.

Kocaeli Üniversitesi'ne göre konuşursam bölümün zorluk seviyesi gayet kolay. Fakat derslerin yarısı işletme dersi olduğu için işletme derslerine hazırlıklı olmakta fayda var. 

Bölüm işletme bölümü olduğu için derslerimizin yarısı havacılıkla ilgili; yarısı da işletmeyle ilgili. Havacılıkla ilgili dersler gayet bilgilendiriciyken işletme dersleri ezber gerektirip can sıkıcı olabiliyor.

1. soruya cevap vereyim: Havacılık yönetimini Anadolu Üniversitesi'nde okumak için ekstra çabalardım.

Kendimi bildim bileli havacılığa ve uçaklara ilgim var. Hatta ne yaparsam yapayım uçak sesi duyduğumda havaya bakmaya çalışan biriyim. Mutlu olacağım tek bölüm havacılıkla ilgili bir bölümdü ve havacılık yönetimini tercih ettim.

Aklı beş karış havada olanlara, gökyüzü aşıklarına, uçaklara ilgisi olanlara ve havacılık sektörüyle ilgili olan herkes tercih edebilir. Bölümle ilgili olan her meslek kendine göre özellikler gerektirse de hepsinin ortak özelliği yüzlerce insanın hayatı söz konusu olduğu için işini dikkatle yapmak olacaktır. Bölüme gelmek için görmede, duymada ve psikolojik açıdan bir probleminiz olmadığına dair heyet raporu almanız gerekiyor.

Öncelikle iş imkanlarıyla başlayayım. Havacılıkta tek dil İngilizce olduğu için iş bulma imkanınız İngilizce seviyenize göre değişiyor. Ama İngilizce'niz iyi değilse de 4 yıllık sürede geliştirme şansınız var. İş kısmına gelirsek de havalimanlarında pek çok pozisyonda çalışma imkanı var -Hatta her geçen zaman diliminde yeni bir pozisyon öğreniyorum.- . Özellikle; hava trafik kontrolörlüğü, uçuş harekat uzmanlığı, harekat memurluğu, load-masterlık ve kabin memurluğu prestijli meslekler. 

Benzer Kişiler

Mert Utanç
Mert Utanç
Sosyal CRM Takım Lideri, Adba International
Alper Bilge
Alper Bilge
Commercial Business Relationship Manager, PepsiCo
Ayşe Tuğçe Gencal
Ayşe Tuğçe Gencal
Kıdemli Ürün Tanıtım Lideri, AstraZeneca
Umut Kurdal
Umut Kurdal
Proje Stajyeri, Şişecam
Tevfik Kadıoğlu
Tevfik Kadıoğlu
Elektronik Kıdemli Uzmanı / Teknik Mentor, Arçelik
Tuğçe Cansever
Tuğçe Cansever
Sistem Analiz Süreç Yöneticisi, Tat Gıda ve Düzey Pazarlama
Yiğit Şenyuva
Yiğit Şenyuva
Kıdemli Üretim Mühendisi, Hayat
Sarp Kaya
Sarp Kaya
Finansal Olmayan Risk Analitikleri Bölüm Müdürü, ING
Murat Bulut
Murat Bulut
Group Marketing Manager, Asia / Pazarlama Grup Müdürü, Asya, Hayat
Egemen Hancı
Egemen Hancı
Project Engineer, Siemens
Hasan Basri Çetinkaya
Hasan Basri Çetinkaya
Power System Dynamics Team Leader, Siemens
Ceyda Mısır
Ceyda Mısır
Product Management Assistant Manager, Cigna
Nihan Bora
Nihan Bora
Kıdemli İçerik Yöneticisi, Bilhassa
Emre Güngör
Emre Güngör
Yenilikçi Platformlar Grubu Bölüm Müdürü, ING
İsmail Güller
İsmail Güller
VW Binek Atölye Servis Danışmanı, Doğuş Oto