Kesinlikle sosyal bir insan olmalısınız, özgüven burada en önemli faktör. Sadece bu bölüm için değil genel olarak İletişim Fakültesi'nde okumak isteyenler için gerekli. Kendini iyi ifade edebilmek, sorumluluk alabilmek, insanlarla iyi bir iletişim kurabilmek, dijital dünyaya ilgili olmak, her alanda gözünüzün açık olması, hemen hemen her şey hakkında doğru bilgi sahibi olmanız, en azından doğruyu öğrenebilmek için çabalamanız ve kendinizi sürekli geliştiren biri olmanız gerekiyor. Bu alanda rakibiniz çok fazla ve büyük bir yarış içinde olacaksınız, aklınızda bulunsun :)
Sözelciyim ve İletişim Fakültesi bölümleri dışındaki bölümlere (öğretmenlikler, sosyal bilimler vs.) pek ilgim olmadığından böyle bir tercihte bulundum. İletişim Fakültesi içerisinde bölüm seçme macerama gelecek olursak eğer; diğer bölümlere oranla en dijitale ve geleceğe yönelik olan, aynı zamanda daha geniş alanlarda kendimi geliştirmeme imkan tanıyacağını düşündüğüm için tercih ettim.
Aslında olaya Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü mezunu olarak kısıtlayıcı bakmamak gerekiyor. Tek bir alanda sıkışmış değilsiniz çünkü. İçerisinde iletişim olan ve ilgi alanınız doğrultusunda her alanda iş imkanına sahip olabilirsiniz. Reklam tarafına yönelip reklam ajanslarında, Start-Up'larda, daha tasarıma yatkınsanız eğer bu doğrultuda kendinize iş imkanı yaratabilirsiniz. Olay tamamen sizde bitiyor :) Kendinizi geliştirdikten sonra her şey mümkün.
Kendi okulum adına konuşmam gerekirse, ilk iki yıl Sosyal Bilimler dersleri görüyoruz, bunlar Siyaset Bilimi, Hukuk, İktisat, Uygarlık Tarihi gibi gibi. İletişimci kendini her alanda geliştirmeli her konuda bir fikri olmalı mantığıyla böyle bir sistem geliştirmişler. Bölüm dersleri çok az oluyor bu yıllarda, evet biraz sıkıcı :) 3. ve 4. yılımızda ise tamamen seçmeli dersler ile istediğimiz dersi alabiliyoruz. İlla kendi bölümümüzden olmasına da gerek yok, İletişim Fakültesi içerisindeki bölümlerden ilgi alanımıza göre istediğimiz dersi seçebiliyoruz. Tasarım derslerimiz uygulamalı olduğu için Mac Lab'de geçiyor, teorik derslerimiz ise sınıflarda.
Üsküdar Üniversitesi'nin yurt imkanı olarak yalnızca Kız Konukevi var, erkek öğrenciler için kendi bünyesinde bir yurt imkanı sunmuyor maalesef :/ Fakat okulun yerleşkelerine yakın özellikle Üsküdar'ın merkezinde çarşı yerleşkesine yakın özel yurtlar mevcut. Çarşı yerleşke dışındaki yerleşkelere de 15 dakikada bir kalkan okulun servisleri sayesinde ücretsiz ulaşabiliyorsunuz, kaldığım yurt illa yerleşkemin yakınında olsun gibi bir düşünceniz olmasın :) ilk senemde ben de bir özel yurtta kalıyordum fakat fiyat olarak değerlendirdiğimde eve çıkmakla neredeyse aynı gözüküyordu ve ikinci senemde eve çıktım. İlk sene yurtta kalmamın bana olan faydası Üsküdar'ın merkezinde olmasından kaynaklı her yere ulaşabiliyordum ve boolca gezebilme şansım oldu, sosyallik açısından ilk sene yurtta kalmanızı, daha sonralarında kendi memnuniyetinize göre eve çıkmanızı tavsiye ederim :)
Hayal edilen ''Kampüs'' olayı beni pek rahatsız etmiyor açıkcası, benim hoşlanmadığım kısım teorik ve zorunlu derslerin (bölümüm ve ilgi alanımla alakası olduğunu düşünmediğim) 2 yıl gibi uzun bir süreçte tutulması.
Üsküdar Üniversitesi’nde 3 adet yerleşke ve her yerleşkede yemekhane mevcut, fiyat/performans açısından tatmin ediyor. Konaklama olarak merkez yerleşkeye 5 dakika uzaklıkta Kız Konukevi var. Ulaşım marmaray, metro, iskeleler ve metrobüs, otobüs, minibüs olmak üzere geniş imkanlara sahip. Ayrıca okul servisleri de 15 dakikada bir yerleşkeler arasında ve metrobüse olmak üzere okulumuzun bünyesinde olan NP Beyin Hastanelerine de ücretsiz bir şekilde getirip götürmektedir.