Anlatsın
Giriş

Birinin yoğunluktan dolayı aşırı zorlanması ve neredeyse göz açıp kapamaya zamanının olmaması eğitimin yeterli olup olmadığı anlamına gelebileceğinden emin değilim fakat gerek hazırlık senesinin gelmesiyle eğitim sürecinin 5 seneye çıkması ve yeni bölüm olmasına rağmen (henüz 3 sene olmadı) Kore'de gayet üst seviye denilebilecek üniversitelerle değişim anlaşmaları yapmış olması (ve hocalarımız daha fazla anlaşma için halen de çabalamaktalar) Türkiye'deki diğer Kore Dili ve Edebiyatı bölümlerinden ayrıştırdığını düşünüyorum. Ancak verilen eğitim ne kadar iyi olursa olsun dil öğreniminde en büyük payın öğrenenin çabasına bağlı olduğunu düşünüyorum.


Kendi adıma konuşacak olursam ben yeterli buluyorum.

Türkiye'de nedense Türkçe ve Korece'nin aynı dil ailesine ait olduğuna dair (Ural-Altay Dil Ailesi Teorisi)eski ve artık tüm dilbilimcilerce geçersiz olan bu teoriye istinaden Türkçe bilenlerin kolayca Korece öğrenebileceğini ya da Korece öğrenmenin çok kolay olduğunu söyleyen kişi sayısı fazla. Gramer bakımından sıralama benziyor (SOV dilleri) ama sırf sıralama benzediği için tüm dil öğrenme sürecinin kolaylaştığını söylemek zor. Korecede bazen Türkçe dilinde bulunmayan gramer konseptleri var, hele İngilizce ile kıyaslayınca çok daha zengin bir gramer çeşitliliğiyle karşılaşılıyor, bu yüzden her ne kadar gerek sıralama bakımından gerek sondan eklemeli olmasıyla Türkçe ile benzese de Korece'nin derinlerine indikçe gramer çeşitliliğinin arttığının ve öğrenilmesi gerekilen birçok kural/konsept olduğunun farkına varılıyor. 


Korece öğrenmek çok zor ya da kolay demek pek mümkün değil, ne kadar emek harcandığına bağlı. Koreceyi sadece okul veya kurs aracılığıyla öğrenmek değil de her dilde olduğu gibi günlük yaşantınızda fazlasıyla kullanırsanız, fazlasıyla duyarsanız öğrenme süreciniz o kadar kolaylaşır. 

Her yabancı dil bölümü öğrencisinde olması gerektiği gibi dile ve kültüre ilginin şart olduğu bir bölüm ancak Kore Dili ve Edebiyatında okuyan öğrencilerin olmasa bile edinmesi gereken en önemli özellik planlı, programlı olup, ödevleri ve her hafta (haftanın her günü de denilebilir) olan quizleri ve devamsızlık durumunu vize ve finaller kadar önemsemesi. Hocalar Koreli olduklarından özellikle Türk öğrencilerin alışık olmadığı "ağır" eğitim sistemiyle Kore eğitim sistemine adapte ediyorlar ya da en azından adapte etmeye çalışıyorlar yoksa kalmak işten bile değil.

2018 yılına kadar 3 üniversitede de yoktu, Ankara ve Erciyes hakkında bir bilgim yok ancak 2018-2019 eğitim yılından itibaren İstanbul Üniversitesi'nde Korece hazırlık sınıfı olacak. Sadece Korece olur ancak gerek okurken akademik araştırma sürecinde gerek mezun olunca iş alanında İngilizcenin de önemi var.

Benzer Kişiler

Serpil Gümüş
Serpil Gümüş
Bilgi Teknolojileri Proje Müdürü, Pronet
Ediz Bora Altıntaş
Ediz Bora Altıntaş
Perakende Müdürü, Koton
Deniz Esin
Deniz Esin
Müşteri Yöneticisi, Marjinal Porter Novelli
Özge Erdem
Özge Erdem
İnsan Kaynakları Yöneticisi, Koton
Ali Doğacan Aydın
Ali Doğacan Aydın
Product Manager, Otsimo
Tayfun Baydar
Tayfun Baydar
Bilgi Teknolojileri Müdürü, Perfetti Van Melle
Ayşen Tunç Bıçak
Ayşen Tunç Bıçak
Mağaza Müdürü, Migros
Murat Barlas
Murat Barlas
Hazine ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı, Aktif Bank
Begüm Meriç Ergül
Begüm Meriç Ergül
Yetenek Kazanımı ve İşveren Markası Sorumlusu, BSH
Özgün Demiral
Özgün Demiral
Şişecam Akademi Proje Stajyeri, Şişecam
Tolga Çakır
Tolga Çakır
Özel Bankacılık Portföy Yöneticisi, Burgan Bank
Serkan Barış
Serkan Barış
Ülke Başkanı, AstraZeneca
Ediz Kırcalı
Ediz Kırcalı
Gıda Kategori Yöneticisi, METRO Türkiye
Ayşenur Erbahar
Ayşenur Erbahar
Data Science Programı Mezunu, UP School
Kıvanç Çekiç
Kıvanç Çekiç
İş Operasyonları Direktörü, Canon Eurasia
Serkan Babataş
Serkan Babataş
Uluslararası Ticaret ve Yasal Uyum Direktörü, Penti
Doğan Öztürk
Doğan Öztürk
Yazılım Mühendisi, Zingat.com
Enver Gül
Enver Gül
Department Director, Huawei