İstanbul Medeniyet Üniversitesi
İstanbul Medeniyet Üniversitesi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi

Bir devlet üniversitesi olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi 2018-2019 eğitim yılında Bilgisayar Müh. bölümününe öğrenci almaya başladı. Aşağıda bölümle ilgili bazı tespitler mevcut:

AVANTAJLARI

1- Bilgisayar Mühendisliği bölümü mühendislikler arasında en rahat iş bulabilen bir bölüm ve önümüzdeki senelerde de öyle olacak.
2- KONUM: Medeniyet Üniversitesi Göztepe E5'te ve Metro, Marmaray ve metrobüsle ulaşımı en merkezi yerde. Anadolu yakasında buraya direkt ulaşımı olmayan yer yok gibi. Avrupa'dan ise metrobüsle veya Marmarayla ulaşmak oldukça kolay. İstanbul için bu oldukça büyük bir lüks.
3- Kütüphane ve Merkezi Araştırma Laboratuvarı: Muhteşem bir kütüphane inşaatı hızla devam ediyor ve en büyük merkezi laboratuvar üniversitenin Göztepe kampüsünde.
4- Akademik Kadro: Hoca sayısı şimdilik az ama yeni hoca arayışı devam ediyor. 1-2 sene içinde akademik kadro genişleyecektir. Hocalar kuantum hesaplama, görüntü işleme gibi populer konularda çalışmaktalar. 
5- Az sayıda öğrenci alması: Öğrenci sayısı ilk sene 40, bu sene ise 50 olacak. Bu da daha butik bir eğitim fırsatı sunuyor. Hocayla iletişim ve soru sormak daha kolay.
6- Müfredat: ders müfredatı uluslarası düzeyde, yani ABD'deki bir ünideki programlama benzer derslere sahip.
7- Puan: Daha tam duyulmadığı ve çoğunlukla özel üniversite zannedildiği için taban puanı şimdilik düşük ama İstanbul'da olması nedeniyle birkaç sene içinde Kocaeli, Bursa Teknik vb. üniversitelerden daha yüksek puana sahip olacaktır.
8- Teknopark: Üniversite kendi teknoparkını yakın zamanda açtı ve bölüm hocalarının şirketlerle irtibatı var. Bazı bilg. müh. hocaları ders verdikleri Elektronik bölümü öğrencilerini 2. sınıfta işe soktu. Başarılı bölüm öğrencileri çok yüksek ihtimal şirketlerde üçüncü sınıfta part-time çalışmaya başlayacaklardır.

DEZAVANTAJLARI
1- Bina: Henüz binalar tamamlanmadığı için yemekhane gibi binalar prefabrik, yani bir özel üniversitedeki lüks bina burada şimdilik yok.
2- Bölümün Türkçe olması: Bilgisayar Müh. için İngilizce (en azından okuduğunu anlayacak şekilde) daha nitelikli iş bulabilmek için şart. Bölüm Türkçe eğitim veriyor ama hocalar terimleri ve bazı ders kaynaklarını İngilizce kullanıyor/veriyor.
3- Zor olması: Bölümde okumak çok kolay değil, ödev proje çok oluyor ama öğretiyor.


Sorunuz olursa [email protected] adresine email atabilirsiniz, cevaplıyorlar.

Yemek olarak günlük 2 tl ye yemek cıkıyor, ulaşım bakımından istanbulun belkıde en iyi üniversitesidir.3-5 dk yürüme mesafesinde metro istasyonu , aynı sekilde ünalan metrobus hemen yakınında iett dolmuşlar okulun hemen önünden geçiyor ama bunlar medeniyet üniversitesi güney-kuzey kampus için geçerli diger kampusler hakkında bilgim yok. ulaşım fiyatıda genel olarak öğrenci fiyatı 1.25

Akademik olarak kesinlikle içiniz rahat bir şekilde tercih edebilirsiniz. Akademik kadro çok iyi hocalarımızın hepsi çok donanımlı ve öğrencilere karşı gayet ilgililer. Ancak okulun yeni olmasından dolayı yüksek lisans vs gibi konularda eksikler var. Okul yönetimi de bunun farkında ve çalışmalar yapıyorlar en kısa zamanda eksikler tamamlanacaktır diye umuyoruz. Sosyoloji bölümü zaten insanın kendisini geliştirmesi açısından çok el verişli bir bölüm bu bölümü bu okulda okuduğum için çok mutluyum ben. 

Beğenmediğim değilde zorlandığım husus : Çok ödev verilmesi ve sınavlarda güzel sorular sorulup notların az az verilmesi.(3-3,15 üstü sıkı bir çalışma istiyor)


Eğitim dilinin türkçe olması (Avantajlarında bahsettiğim gibi hocaların ingilizce ders vermeye daha yatkınlar,programlama derslerimiz %60 dolaylarında ingilizce geçiyor mesela,20 yıl yurtdışına lisans-yüksek lisans-doktora yapmış adama türkçe ders anlat demek olmuyor


Okul yeni kurulduğu için öğrenci kulüpleri yavaş yavaş kaliteli organizasyonlar yapmaya başadı,


ve yine okul yeni kurulduğu için bazı yapılar tamamlanmadı mesela kuzey kampüsün yemekhanesi prefabrik (onun da binası yapılacak)

Abdülkadir Coşkun
Abdülkadir Coşkun
İş Geliştirme Stajyeri, ODS Consulting Group

Kaliteli hocalarının olması(mühendislik bölümünde neredeyse her hocanın en az 1,5 yıl yurtdışında yüksek lisans-doktora tecrübesi var


Ulaşım açısından belki de İstanbul'un en iyi okulu. Metro/metrobüs/marmaray 5-10 dk yürüme mesafede(hal böyle olunca başka bir üniversitede bir etkinlik olduğu zaman çok hızlı bir şekilde gidebiliyorsun)


Az öğrenci almaları 40-50 öğrenci alınıyor şuan ,bu sayede hocalarımızla birebir kariyer sohbetleri ya da danışma yapabiliyoruz


Yeni kurulduğu için eksik olan şeyler daha modern bir şekilde tamamlanıyor(Şuan bir kampüs büyüklüğünde kütüphane inşa ediliyor)

Abdülkadir Coşkun
Abdülkadir Coşkun
İş Geliştirme Stajyeri, ODS Consulting Group