1. Stajyer de olsanız, o sınıf sizin sınıfınız ve tüm çocukların gelişimi için elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız.
2. Sınıfın öğretmeni nitelikli olmayabilir. Dolayısıyla öğretmenin eksik kaldığı noktaları keşfedip etkinliklerinizde o noktalara değinin ki, çocuklar faydalanabilsin.
3. Çocuklara davranırken "Benim bir çocuğum olsaydı, kendim gibi bir öğretmene çocuğumu emanet eder miydim?" diye kendinize sorun ona göre davranışlarınıza ve etkinliklerinize özen gösterin.
4. Her çocuğa eşit davranın.
5. İmkânları kısıtlı bir sınıfa gittiyseniz, bunu mazeret olarak asla kullanmayın. En basitinden doğaya çıkın kozalak, meşe palamudu, kızılçam, çınar tohumu vb.leri toplayın, kutulara sınıflandırın bunları, sınıfı donatın doğal materyaller ile... Daha sonra bu materyaller ile etkinlik planlayın.
6. Etkili bir şekilde çocuk kitabı okumayı öğrenin.
7. Gün içerisinde uygulayacağınız etkinlikler için resimler ile bir akış şeması oluşturun ve her okula gittiğinizde bunu duvara, kapıya falan çocukların göz hizasında olacak şekilde uygun bir yere asın. Çocuklar gün içerisinde neler yapacağınızı resimler ile düşünsünler, tahmin yürütsünler.