özel sektör ve kamu da iş olanağı büyük bi yere sahiptir.
Devlet okullarının veya özel okulların ortaokul matematik derslerine girebilir. Özel ders verebilir. eğitimine devam ederek akademisyen olabilir. okul yönetiminde görev alabilir. Ölçme alanında yüksek lisans yaparak özel okullarda ölçme uzmanı olarak çalışabilir. matematik ve pedagoji kökenli bir eğitim aldıkları için bir çok alanda iş imkanları bulabilirler.
Çok geniş iş imkanlarına sahip bir bölüm. KPSS ile devlete atanarak ortaokul matematik öğretmenliği yapılabilir. Özel ders verilerek matematik öğretmenliği yapılabilir, yüksek lisans yapma olanağımız var ve akademisyenlik ile kariyer basamaklarına başlayarak üniversitede eğitimcilik yapma hakkımız var.
ilk başta devlette öğretmenlik yapmak isteyen yazsın ama kpss puanının çok olması gerekir,her zaman bu böyledir.sonra özel sektörde çalışabilirsin ama bu imkanda dershanelerin kaldırılmasıyla azaldı.
Bilindiği üzere matematik her dersin alt yapısını oluşturan bir bölüm. Eczacılık, tıp, mühendislik vb. bölümlerin temeli matematiğe dayanmaktadır. Diğer bölümlere nazaran daha anaç, merhametli, fedakar bir bölüm olan ilköğretim matematik öğretmenliği son derece gelecek vaat eden bir bölümdür. Gerek özel ders imkanları gerekse okul eğitimi husunda kariyer yapma olanağımız bulunmaktadır. Matematiksel düşünmeyi öğreten ve problem çözmenin yalnızca matematik olmadığını öğreniyorsunuz. Daha geniş bir bakış açısına sahip olmanın yanı sıra gündelik hayat içerisindeki matematiği fark ederek matematiği eğlence halinde görebiliyorsunuz. Özellikle bayanlar için en ideal meslek olan öğretmenliğin matematik dalında olması kişiyi daha bilinçli kılmaktadır.
matematiği sevdiğim ve öğretmenlik yapbileceğimi düşündüğüm için
avantajlı bir bölüm olarak görüyorum. aldığımız eğitim bizleri düşünmeye ve geliştirmeye yönlendiriyor. problem çözme analitik düşünme gibi çağımız için önemli becerileri kazanmamızı sağlıyor. Ayrıca insanların hayatlarına dokunabilmek ve dünyada güzel bir iz bırakabilmek için harika bir bölüm :)
benim mezun oldugum sene matematik öğretmenliği dehşet havalı bir bölümdü.puanları da çok yüksekti.öğretmenlik tam bana göre bir meslek oldugunu düşündüm.öğretmenliğin kralını yazdım tercihime.matematik
En önemlisi çocukları sevmeli ve onlarla vakit geçirmekten keyif almalı. Yeni şeyler öğrenmeyi sevmeli ve eğitime değer vermeli. İletişim ve sosyal becerileri kuvvetli olmalı. Matematiğe ilgisi ve merakı olmalı. Bölümde okuyacaklar matematiğin sadece formüllerden oluşmadığını, doğada sanatta teknolojide ve daha bir çok alanda nasıl harika bir görev üstlendiğini kavramış olacaktır.
İlköğretim matematik öğretmenleri, öncelikle 5,6,7 ve 8.sınıflara derse gireceğini bilmelidir. Bazı öğrenciler bu bölümü okudukları halde 1,2,3,4. Sınıflara gireceğini zannederler. Kimlere göre bi bölümdür? Üniversitede size matematiğe dair hemen hemem herşeyi anlattıkları halde işe başlayınca sadece öğrencilerinizin bilmesi gerektiği kadar kısmını onlara aktaracağınızı öncelikle bilmeniz gerekmektedir. Üniversitede öğrendiğiniz her şeyi aktarmayacaksınız öğrencilere. Ergenlik dönemindeki öğrencilerin seviyesine inmeyi iyi bilen, sabrından asla taviz vermeyen, gerekirse sabahtan akşama kadar anlatmayı göz önüne alabilecek kişilere göre bi meslektir. Karşınızda nasıl bi öğrenci olacağını bilemezsiniz. Otizmli olabilir başka bi sıkıntısı olabilir o yüzden her türlü şeyi göz önünde bulundurarak, her öğrenciye hitap edebilecek özelliklere sahip olması gerekmektedir. Zaten bu özellikler sadece bu branş için değil, tüö branşlar için geçerlidir.
Merhaba ? Eğer devletten çalışmayı düşünüyorsan hangi üniversitede okuduğunun bir önemi yok. KPPS sınavına girer atanırsın. Özelde çalışmayı düşünüyorsan önemi vardr. Peki nasıl bir önemi var ? İyi bir yerde okunmuş üniversite kendi mesleğin ile ilgili iyi bir çevre demektir. Bu da sana özel kurumlarda iş imkanı sunar.