Sosyal , sürekli kendini geliştiren ,Eğitim ve Turizm fakülteleri hariç 4 yıllık bölümlerin aynı kampüs içerisinde yer aldığı , kampüs içi ulaşımın kolay olduğu , öğrencisini seven bir üniversite . Ayrıca ;
MEZUNLARI EN KOLAY İŞ BULAN ÜNİVERSİTE
Sakarya Üniversitesi, Türkiye'de mezunları en kolay iş bulan ilk 5 üniversite arasında.
İnsan kaynakları sitesi Secretcv.com'un verilerine göre Türkiye'de mezunları en kolay iş bulan üniversiteler arasında Sakarya Üniversitesi öne çıkıyor. Açıklanan verilere göre Sakarya Üniversitesi, İstanbul, Marmara ve Kocaeli Üniversitesi'nin ardından 4. sırada yer alıyor.
SAPANCA GÖLÜ MANZARALI EŞSİZ KAMPÜS
Sakarya Üniversitesi'nin Sapanca Gölü manzaralı yemyeşil kampüsünde öğrencilerin rahat bir eğitim alması için her türlü olanak düşünülmüş. Öğrenciler posta ve banka hizmetleri için kampüste bulunan şubelerden yararlanmaktalar. Beslenme ihtiyaçlarını ise, merkez yemekhane ile birlikte kampüs içerisinde bulunan birçok kafeden karşılamaktalar. Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Kütüphane hizmetleri ise merkez ve fakülte kütüphanelerinden verilmektedir.
ULUSAL KALİTE ÖDÜLLÜ İLK VE TEK DEVLET ÜNİVERSİTESİ
Sakarya Üniversitesi’nin EFQM Mükemmellik Yetkinlik Seviyesi Kalite Belgesi’ne sahip ilk ve tek devlet üniversitesi. 2001 yılında idari ve destek hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla başlanan kalite çalışmaları 2010 yılında kamu kategorisinde Ulusal Kalite Ödülü alınmasıyla sonuçlandı. Sakarya Üniversitesi bunun yanı sıra 2009 yılında Avrupa Komisyonu tarafından verilen ‘Diploma Eki Mükemmellik Ödülü’, yine aynı yıl ‘Avrupa Dil Ödülü’nü aldı. 2010 yılında ise Türkiye’de ilk defa ‘ECTS Eki Mükemmellik Ödülü’nü aldı.
ERASMUSA EN FAZLA BÜTÇE AYIRAN ÜNİVERSİTE
Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de Erasmus öğrenci değişim programlarına en fazla bütçe ayıran üniversite olmanın yanı sıra, bu sayede ikili anlaşmalar çerçevesinde yurtdışına en fazla öğrenci gönderen ikinci üniversite durumunda.
ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI SÜREKLİ AKTİF
100'ün üzerinde öğrenci topluluğunun bulunduğu Sakarya Üniversitesi'nde yıl boyunca panel, seminer, konferans, kongre ve söyleşi hiç eksik olmuyor. Yıl boyu düzenlenen onlarca etkinlikle sosyal açıdan gelişen öğrenciler kariyer topluluklarının sayesinde de iş hayatıyla mezun olmadan yakından tanışma fırsatı yakalıyorlar.
ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞE SAHİP DİPLOMA
Sakarya Üniversitesi mezunları, diplomalarının yanında aldıkları diploma eki ile uluslararası tanınırlık kazanıyor.
BİLGİYE ERİŞİMDE ZAMAN SINIRLAMASI YOK: 7/24 AÇIK KÜTÜPHANE
Öğrencilerin ders dışı boş zamanlarını kütüphanede geçirmeleri, kitap ve çevrimiçi (online) kaynaklara zaman sınırlaması olmadan ulaşmalarını amaçlayan SAÜ, bu doğrultuda Merkez Kütüphanesini 7 gün 24 saat açık tutmakta.
2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında özellikle öğrencilerin geç saatlere kadar ders çalışmak için yoğun olarak kullandığı Merkez Kütüphane, bir ders çalışma ortamıyla birlikte bilgisayar laboratuvarı, kablosuz internet erişimiyle de internetin getirdiği sonsuz bilgi erişimine de imkân veriyor.
Yaklaşık 6 bin metrekare alanda hizmet veren SAÜ Kütüphanesi, içinde 730 kişilik konferans salonu, çalışma odaları, okuma salonları, görsel ve işitsel kaynaklara ulaşmak isteyenler için ayrı bölümleri ile bilgiye ulaşmak isteyenlere en iyi hizmet sunma çabasında.
Milyonlarca Kaynağı Erişim
150 bini aşkın kitap, binlerce tez, 3 bin CD veya DVD olmak üzere binlerce bilgi kaynağına sahip Kütüphane, ayrıca yaklaşık 1700 dergi aboneliğiyle de süreli yayınlarda da gelenlere sınırsız bir hizmet sunmakta.
Ulusal ve uluslararası birçok çevrimiçi veritabanına üye olan Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, öğrencilere, öğretim elemanlarına ve araştırmacılara elektronik veritabanı abonelikleri ile 28 bin e-dergiye, 2 milyon e-kitaba, 2 milyonun üzerinde e-teze ve Time gazetesinin 200 yıllık arşivine elektronik ortamda tam metin erişim olanağı sunuyor.
UZMAN AKADEMİK KADRO
191 Profesör, 175 Doçent, 516 Yardımcı Doçent, 234 Öğretim Görevlisi, 101 Okutman, 505 Araştırma Görevlisi, 51 Uzman ile toplamda 1773 kişilik akademik kadrosuyla bütün öğrencilerine eşit ve kaliteli biçimde eğitim vermeyi sürdüren Sakarya Üniversitesi sürekli olarak akademik kadroyu hem kalite hem de sayı olarak artırmayı hedefliyor.
1992 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne sürekli gelişim içerisinde olan Sakarya Üniversitesi uluslararasılaşmaya verdiği önemle biliniyor. Her öğretim üyesinin yurtdışı deneyimi kazanmasını zorunlu hale getiren SAÜ bu alanda yurtdışı desteklerini de arttırmış durumda.
FARABİ PROGRAMI İLE YURTİÇİNDE 82 ÜNİVERSİTE İLE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ
Kısaca "Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır.
Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.
Farabi Değişim Programına katılan öğrencilere karşılıksız burs, öğretim üyelerine de ek ders ödemesi yapılmaktadır.
Sakarya Üniversitesi'nin, Farabi değişim programı dahilinde yurtiçinde 82 üniversite ile anlaşması bulunuyor.
YABANCI DİL OLANAKLARI
Yabancı dil gelişimine hayli önem veren Sakarya Üniversitesi’nde, önlisans, lisans ve yüksek lisans programlarına başlayacak öğrencilerin İngilizce seviyelerini tespit etmek amacıyla İngilizce yeterlik sınavı yapılıyor. Bu sınavdan en 60 puan alan öğrenciler İngilizce Hazırlık Sınıfı'na seviyelerine göre başlıyorlar. Lisans bölümlerinin tamamında İngilizce hazırlık programı bulunuyor. Bazı bölümlerde İngilizce hazırlık sınıfları zorunlu. İlahiyat Fakültesinde ise, Arapça Hazırlık sınıfı zorunlu. İngilizce dersleri Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından yürütülüyor.
FARKLI ÜLKELERDEN BİNİN ÜZERİNDE YABANCI ÖĞRENCİ
Sakarya Üniversitesi, 40 farklı ülkeden binin üzerinde yabancı öğrenci sayısı ile her geçen gün uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor.
ÇİFT ANADAL VE YANDAL UYGULAMALARI İLE ÇİFTE DİPLOMA İMKANI
Çift Anadal ve Yandal uygulamalarının çokluğuyla dikkat çeken Sakarya Üniversitesi'nde Fen-Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi, başta olmak üzere toplamda 8 fakülte ve 32 bölümde çift anadal ve yandal yapılmasına olanak sağlanıyor. Başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrenciler Sakarya Üniversitesi'nde iki ayrı programdan eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilme imkanına sahip.
100 BİNİ AŞAN MEZUN
Sakarya Üniversitesi kurulduğu 1992'den bugüne 100 binin üzerinde mezun verdi. Sakarya Üniversitesi'nin hür düşünceli, insan haklarını gözeten, insanlığa saygılı, milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyon sahibi, demokrat, ekip ruhuna inanan, araştırmacı ve sorgulayıcı, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü ve yüksek donanımlı öğrencileri mezun olduktan sonra gerek kamu ve gerekse özel sektörde kolayca iş bulabilmektedir.
60 BİNİ AŞAN ÖĞRENCİ
Temelleri 1970 yılında atılan Sakarya Üniversitesi, 60 bini aşan öğrencisi 2500 çalışanı ve 325 farklı bölümü, örgün eğitimin yanında uzaktan eğitim ve sertifika programlarıyla büyük bir kurum haline gelmiştir. Ayrıca 40 farklı ülkeden 1000 e ulaşan yabancı öğrenci sayısı ile uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir.
Sakarya Üniversitesi, öğrencilerini; hür düşünceli, insan haklarını gözeten, insanlığa saygılı, millî ve manevi değerlerine bağlı, demokrat, vizyon sahibi, ekip ruhuna sahip, araştırmacı ve sorgulayıcı, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü ve yüksek donanımlı olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Ayrıca bknz : http://www.milliyet.com.tr/universite-siralamalari-kopan/gundem/ydetay/2079813/default.htm
İstanbul'un kargaşasından uzak bir şehir olup da, bir buçuk iki saat sonra İstanbul'da olabilmeniz sizin için büyük fırsat. İstanbul'un arka bahçesi olarak nitelendirebilirsiniz Sakarya'yı. Okula veya derse gitmek istediğinizde saatler öncesinden uyanıp metrobüs, metro veya kalabalık otobüslerin olmadığı bir şehirde olduğunuzu düşünün. Sakin bir şekilde bir yerlere yetişmeye çalışmadan zamanınızın sizin olmasını istiyorsanız, Sakarya Üniversitesi'ni seçin. Ayrıca bir çok fakültesi köklü hocaların olduğu bir yapıya sahip. Eğitimi ne kadar iyi derseniz, 100 üzerinden 78 veririm.
İş bulma alanında ilk 5 sırada ve hocalarım tarafından yönlendirildim
İSTANBULA YAKIN OLDUĞUNDAN DOLAYI
İstanbul Teknik Üniversitesinin bi zamanlar mühendislik fakültesi olan Sakarya Üniversitesi kendine has yapısı ve İTÜ'lü hocalarıyla İstanbula yakınlığıyla ögrencileri kendine çekmede gayet başarılı.
Açıkçası özellikle Sakarya Üniversitesini seçmedim. Devlet üniversiteleri içerisinde çok az üniversitede bulunan Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü nedeniyle tercih ettim. Ayrıca bu bölüm mühendislik fakültesi altında değil, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi altında.
Bölümüm sağolsun :) Türkiye'de yeni yeni duyulan bir bölüm ve fazla bir yerde yok. Olan yerler arasındada Boğaziçinden sonra en iyi tercih edebilceğim yer Sakarya Üniversitesiydi. Gerek köklü bir üniversite olması gerekse Türkiye'deki en güzel kampüslerden birine sahip olması, öğrenci sayısının fazla olması beni en cezbeden şeylerdi. Üstelik Türkiye'de mezunları en kolay iş bulabilen ilk 5 üniversite arasında. Sapanca gölü manzarasına diyecek yok zaten. Bunların yanı sıra, Türkiye'de Erasmus öğrenci değişim programlarına en çok bütçe ayıran üniversite.
Sakarya Üniversitesini tercih etme nedenim, yönetim bilişim sistemleridir. Ayrıca kampüs yaşamı ve küçük bir şehirde olması beni çeken yanlarından.
Ayrıca, Sakarya Üniversitesi YBS bölümünde okuyarak, İşletme Fakültesi altında İnsan Kaynakları ve İşletme Bölümüyle, Mühendislik Fakültesinden de Endüstri Mühendisliği ile ÇAP yapabilirsiniz. Detaylı bilgileri buradan bulabilirsinizhttps://ebs.sakarya.edu.tr/BirimDetay/Yandal/1138?Disaridan= , https://ebs.sakarya.edu.tr/BirimDetay/Cap/1138?Disaridan= .
İstanbul'a yakın olması, mühendislik bölümlerinin iyi olması ve puanımız buraya yettiği için :)
Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü için orta puanlı yerlerden en iyisi olduğu için.
Tamamen tesadüf. DGS puanımın çok altındaydı ama DGS'nin malum kontenjan sıkıntısı sebebiyle ayrıca kardeşimin tavsiye ettiği ki tercih listeme tavsiye üzerine koyduğum tek üniversiteydi ve geldi. Hıı memnun değil miyim, tabi ki memnunum iyi ki gelmişim bu bölüme ve okula diyorum. Tavsiyeyi dinlememin en büyük sebebi Ankara ve İstanbula yakın bir sanayi şehri olması ve dolayısıyla iş imkanının çok olabileceği düşüncesi oldu.
LYS v.b. puanı düşük görülebilir fakat "düşük puanlı üniversite kötüdür" tabusunu yıkan bir okuldur. Ki iddia edebilirim ki ÇEKO alanında üniversite olarak Kocaeli Üniversitesinin verdiği imkan ve eğitimden daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim.
tamammen annemın isteği üzerine olum memeleketinide yaz dedi kıramadım öyle çıktı.
Çünkü imkanları, hocaları, fazla trafik ve kalabalık olmaması iyi.
eğer hocalarla iyi anlaşırsanız ve not için yanlarına sokulmaya çalışmazsanız hocalar size ellerinden gelen yardımı yapacaklardır. samimi yaklaşımlar çok önemlidir. ve bizim Endüstri Mühendisliği Fakültesi harikadır. yeri iyi yani otobüs durakları karşımızda göl manzarası, kongre merk. yanı harikaa :D
Gerçek bir kampüs hayatı yaşamak, Erasmus Sanayi işbirliği konusunda etkin bir üniversitede eğitim görmek isteyenler için Sakarya Üniversitesi güzel bir tercih olabilir.
İstanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi Türkiye'nini öncü sanayi bölgelerine yakınlığı, hem staj hem de mesleki geziler noktasında Sakarya üniversitesini avantajlı bir konuma oturtabilir.
Uzaktan eğitim endüstri mühendisliği eğitimi veren daha önce yaşadığım bir şehir olduğun için tercihim Saü oldu
son derece doğayla iç içe bir ana kampüse sahip son derece köklü bir eğitim kapasitesi mevcut
sanayi ve imkanlar bakımından gelişmiş bir şehirde bulunması
Sakaryalı olduğum için :)