Anlatsın
Giriş

kendi bölümüm adına söyleyeyim İngilizceye çok hakim değilseniz hazırlık okumalısınız. ilk sene yurtta kalıp ortamı tanımakta fayda var. Çanakkale büyük bir şehir olmadığı için çok dert edilecek bir probleminiz olmaz. ilk senenin tadını çıkartın gezin tozun gelibolusunu adalarını asosunu görün.

milli eğitimin halen ihtiyacı olan bölümler arasında. atama puanı 75 lerde geziyor. diğer alanlara kıyasla daha rahat atanıyor. dil bilmenin büyük artısı var. tercümanlık rehberlik çevirmenlik de yapabiliyoruz. özel ders imkanı geniş. ancak bilmeyenler için söyleyeyim. bizim bölümde yüksek lisans falan düşünürseniz yabancı dilimiz ingilizce değil ( o alanımız olduğu için), yabancı dilimiz seçtiğimiz (almanca, fransızca vb.) dir.

dediğim gibi küçük bir yer. emekli şehri denir. bir asker bir de öğrenci ekle buna. bir tane sineması, belli kafeleri ve pastaneleri vardır. vakit geçirecek alan (büyük şehirlerden gelen arkadaşlar için) sınırlı. pahalı bir yer. esnaf tok (pek müşteri canlısı değiller).

çanakkale her sey bir yana çanakkale'dir. herkes hayatında en az bir kere gelip bu toprakları görmeli ziyaret etmeli. destan yazdığımız şanlı tarihimizi bir kez koklamalı çanakkale'de. tarihi doku gelibolu yarımadasında (şehitliklerde) rehberlik yapma ve bundan güzel paralar kazanma imkanı sağlıyor. her gün bir yabancıyla muhatap olabileceğiniz bir şehir. anzak törenleri olur nisan ayında ve konsolosluk ingilizce bilen elemanlar alır ve güzel paralar verirler. bunun yanı sıra deniz kenarında küçük şirin bir şehir. her yere yürüyerek gidebilirsiniz ben hazırlık dahil 4 senedir hep 10 dk yürüme mesafesiyle gidip geldim okula. bunun ne büyük nimet olduğunu görebilirsiniz. çanakkale'nin halkı fazlasıyla rahattır. öğrenciyle iç içe denmez ancak yadırgamaz da. çanakkale coğrafi konum olarak merkezi bir yer değil. nasıl desem biraz sapa kalıyor. şehirler arası otobüs fiyatları ederinden fazla. ve ha deyince izmir istanbul dışında bir yere pek gidemiyorsunuz. her şeyiyle çanakkale'de okumak bir ayrıcalık bence

yemek parasının 2.25 olması. sınırlı kantin seçeneği. eğitim fakültesi kütüphanenin merkeze göre baya küçük olması.

çomü de en beğendiğim şey, dil becerilerinin öğretimi dersi hocamdır, ece zehir topkaya. kaliteli eğitimiyle çomü'nün bu alanı Türkiye de ön plana çıkıyor. ingilizce öğretmenliğinde iddalı sayılı okullardan biridir. bu konuda kendimi şanslı hissediyorum. ayrıca okulumuzun kendine ait oteli ve plajı vardır. şenlikler deniz kenarında olur ve süperdir :)

ingilizce öğretmenliği hayalim, ilkokuldaki hocama hayranlığımla başladı henüz 6.sınıftaydım. bu bölümdeki kişi sayısının az olması (diğer alanlara kıyasla), ikinci bir dili biliyor ve öğretiyor olmak, hele ki günümüzde artık ingilizcenin her meslek dalında aranan özellik olması bölümü ayrıcalıklı kılıyor. öğretmek ise bambaşka bir dünya. çünkü öğretmenlik çok farklı tatlar veren bir iş. model olmak insan yetiştirmek..emeğinizi gözünüzle gördüğünüz ender mesleklerden

lise 1 de bi hocam hangi üniversiteye gitmek istersiniz diye sorduğunda boğaza karşı okumak istiyorum deniz kenarında demiştim :) tek tercih boğaziçi sanıyordum ama değilmiş :) tercih dönemi başladığında çomü aklımın ucundan bile geçmemişti. taa ki çanakkale'okuyan bir arkadaşım bana fakülteden ve kampüsün bulunduğu yerden bahsedene kadar. kordona 2 dk yürüme mesafesinde eğitim fakültesi ve boğazın girişini ve çıkışını tepeden seyreden bir merkez kampüsü var. çomü kendini geliştiren bir üniversite. öğrenciye ve başarıya destek veren bir üniversite. ilk 100e girip tercih edenlere prof maaşı kadar burs veren bir devlet üniversitesi çomü.