Liseden sonra tercihlerim doğrultusunda direk lisans eğitimiyle başladım. Yüksek lisans da düşünüyorum ilerleyen zamanda. Tabi ki çok şey kattı bana. Sadece diplomam olsun diye okuyorum demiyorsanız , eğitimle birlikte kendinize bişeyler katmanız gerekiyor. Çünkü sadece okulun verdiği eğitim ilerideki iş hayatınızda bir takım eksiklikler ve zorluklar yaşatabilir.
İktisat işletme vb bölümlere benzerdir ancak Çeko bölümü daha yeni bi bölüm olmasından dolayı verilen dersler daha çeşitlidir diyebiliriz. Haliyle iş imkanı daha çoktur. O yüzden iktisadi idari bilimler fakültesi bölümlerinden birini okuyacaksanız illa bu bölümü tercih etmek daha yararlı olabilir diye düşünüyorum.
Yabancı dil
liderlik ve girişimcilik
bankacılık
finansal yönetim
beden dili ve diksiyon
hitabet ve topluluk önünde konuşma
gerekli bilgisayar sertifikaları alınabilir
Kesinlikle öneririm ancak bölümü okumakla yetinmeyip kendinize bi seyler katmanız başka eğitimler almanız bu bölümden daha iyi verim almanıza yarayacaktır.
Bölümün dersleri iktisat ve işletmeye göre daha çeşitlidir diyebiliriz . Kısaca; sosyal politika, kamu maliyesi, makro iktisat, çalışma psikolojisi, çalışma sosyolojisi, toplu iş hukuku, bireysel iş hukuku, sosyal güvenlik hukuku, muhasebe, girişimcilik vb dersleri içerir.
Bölüm mezunları gerek özel sektörde gerekse kamu sektöründe iş bulabilir. Tabi ki bu durum kişinin kendini geliştirmesiyle de dogru orantılıdır. Şirketlerin insan kaynakları departmanında, Mali işlerde muhasebe, mali müşavirlik, müfettişlik vb işlerde görev alabilir. Maaşları da işe göre değişiklik gösterebilir.
Bölümü okumak zor değil ancak sözel zekayla birlikte sayısal zekanın da olması gerekebilir. Nihayetinde mali işlere ve ekonomiye ilgi duyulması bölümü okurken zorluk yaşamamaya bire birdir.
Reyon düzeni, satış performansını artırmak, ürün giriş çıkışlarını kontrol etmek, üstleri ve altlarıyla saygılı ve profesyonel bir iş ilişkisi kurmak
Çalışana destek ilgi ve anlayış gösterilmesi ve performans yükseltmeye dayalı faaliyetlerde bulunulması