eczacılık fakültesinden mezun olan kişiler
1-eczane eczacılığı yapabilir. ama yeni çıkan kanunla artık eczane eczacısı olma konusunda bir kısıtlama getirilmiştir.
2-hastane eczacılığı yapabilir. hastanede kabul kura usulü ile belirlenir.
3-akademisyenlik yapabilir.
4-kamuda, titck da, ecza depolarında ve sgk da çalışabilir.
5-ilaç endüstrisinde, ilaç firmalarında çalışabilir.
bir eczacı ilaç endüstrisinde çalışmak istiyorsa önce kesinlikle iyi bir ingilizceye sahip olmalıdır. eğitim hayatı boyunca çok sayıda etkinliğe katılmış olmalı ve kendini geliştirmelidir. girişimci olmalıdır. diğer rakiplere göre fark yaratmalıdır. iletişim becerisi kuvvetli olmalıdır. yoğun çalışma temposuna alışkın olmalıdır. özgüveni yüksek olmalıdır. firmaya kabul edilse bile çalışmaktan vazgeçmeyip hep kendini daha da geliştirmeye çalışmalıdır.
eczacılık okuyacak kişi kimya, biyoloji gibi dersleri seviyor ve ilgili olmalıdır. ezber kabiliyeti yüksek olmalıdır. laboratuvar ortamını sevmeli, araştırmacı ve öğrenmeye açık bir insan olmalıdır. yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilmelidir. sosyal iletişim becerileri gelişmiş olmalıdır.
eczacılar ilacın ilk üretiminden pazarlanıp halka sunulmasına kadarki tüm aşamalarda var olan bir meslek grubudur. gerek aldığımız teorik dersler, gerek detaylı laboratuvar dersleri ile ilaç konusunda çok yetkin olduğumuzu söyleyebilirim. bu yüzden eczacılar ilaç firmalarında çalışmak için gayet uygundur.
eğitimi bence oldukça ağır ve zor. bunun sebebi de çok iyi hocalardan ders almamız ve onların bizden beklentilerinin yüksek olması. ama yine de iyi bir eğitimi olduğu için zorluklara katlanılabileceğini düşünüyorum.
köklü bir üniversite olmasının yanında çok sayıda yetkin ve bilgili öğretim üyelerinden ders alıyoruz. aldığımız yüklü eğitimle son derece donanımlı bireyler oluyoruz. sosyal açıdan birçok etkinlikte bulunma imkanımız var. mezun olduğumuzda iş dünyasında fark yaratabilecek bir üniversitedeyiz.