Diyebiliyorum sıkıntı yok seviyorum demekte ne var. Ama demiyorum hani.
Google'da yazsan cevabını alırdın. (bkz. aşağıdaki)
Isı bölümünü seçtiyseniz ısıtma/havalandırma alanında çok güzel iş imkanları var. Staj yaptığım E Kare mühendislik firmasından örnek verecek olursam , ofis ortamında Autocad ile çizim yaparak ve maliyet hesabı çıkartarak bir işiniz olabilir. Staj yaptığım yer bir taahhüt ofisiydi. Isıtma , havalandırma sistemi yapılacak yerin gerekli mimari çizimleri mimarlık bürosundan alınarak proje çizimi yapılıyordu, daha sonra gerekli cihaz ve malzemeler belirleniyor fiyat ile beraber teklif veriliyordu. İşi yaptırmak için taşeron bir firma yeterli oluyor. Bilgisayar ile çizim konusunda yetişmiş ve gerekli hesapları bilen bir mühendis bu işi yapabilir. Konstrüksiyon ve imalat alanında kendinizi geliştirdiyseniz sanayi de iş bulabilmeniz kolay. İlk stajımı yaptığım fabrikada teknik oda vardı. Burada mühendisler UG , Catia gibi çizim programları ile CNC de işlenmek üzere kalıp tasarımları yapıyorlardı. Programı iyi kullanmak en önemli nokta değil, üretilebilir ürün tasarlamak önemlidir. Bunu da üniversitede uygun dersleri seçerek öğrenebiliyorsunuz. Uludağ Üniversitesi’nde imalat için tasarım konusu ile ilgilenen hocamız Cemal Çakır bu alanda iyi bilgiler veren ve projeler yaptıran bir eğitimcidir. Bu alanda iş sahibi olmanız için gerekli olan tasarım programlarını (ug,catia,proengineer,solidworks,autocad) öğrenim süreniz boyunca iyi bir şekilde öğrenin. Stajınızı da bu alanda yapın. Teknik resim dersinde edindiğiniz bilgiler , imalatta dikkat edilmesi gereken noktaları iyi bir şekilde öğrenmek gerekir. Enerji bölümüne ilginiz varsa bu alanda iş imkanı artmakta. Yenilenebilir enerji, güneş enerjili sistemler, kojenerasyon ve trijenerasyon sistemler gün geçtikçe önemi arttırıyor. Bu alana yatkınlığınız varsa üniversitede eğitiminiz esnasında katılabileceğiniz topluluklara mutlaka katılın. Güneş arabaları yarışları gibi ekipler içerisinde çok şey öğrenebildiğiniz gibi işverenlerle de irtibat halinde olduğunuz için iş bulma imkanınızda gayet iyi. Ar-ge bölümü olan firmalarda bilgi ve becerinize bağlı olarak proje yapabilecek kapasite ve sorumluluk alabilecek nitelikte biriyseniz bu alanda iş bulabilirsiniz. Maaş noktasında da tatminkar işlere girebilirsiniz. Alana göre yapabileceğiniz işlerin haricinde iş imkanlarından bilgim ölçüsünde bahsedeyim: Kalite kontrol mühendisi olarak bir fabrikada çalışmanız mümkün. Yine fabrikada üretimden sorumlu mühendis olarak çalışabilirsiniz.
Karakter sınırından dolayı yazamadım. Kusura Bakmayın.
Artısı yok bence bir tek İzmir'e yakın canın sıkılınca kaçarsın İzmir'e eğlenirsin. Ama dingillik bizde İzmir'de yaşarken manisaya geldik. Neden? İzmire takılmaya gidelim diye.
İnsan hiç malına kötü dermi? DEMEZ.
Çok sessiz bir okul, dağ havası var, eğitimi iyi. Gelcekseniz kesin gelin yani.
Bir şeyler üretmek bana çok büyük bir haz veriyor.
Dağ havasına sahip mükemmel bir okul olduğu için. Amacım dağcı olmaktı sonra baktım celal bayar ben burda hem dağcı hem mühendis olurum dedim.