Endüstriyel Tasarım bölümü çok geniş bir iş alanına sahip. Etrafınızdaki şeylerde bir sorun bulup bunu iyiye geliştirmek, daha pratik ve kullanışlı yollar bulmak ve bütün bunların bir parçası olmak çok güzel bir şey. Bu bölümü hiç bir şeye değişmem diyebilirim.

Aynı şeylerden kolay sıkılan, değişime açık, resme ve sanata ilgi duyan, uğraşmayı seven,mühendis olmak istemeyecek kadar sanatçı ruha sahip olduğumu düşündüğüm ve kendimi ileride nasıl mutlu görebileceğimi düşündüğümde bana en uygun bölüm olduğu için endüstriyel tasarım.

benimde tam bir bilgim yok ama bazı türk tasarımcıları takip edip onlarla irtibata geçetiğin zaman biraz tüyolar alabilirsin mesala evdeki zımba,lamba,vb. eşyalardan farklı şeyler hayal etmeye çalış tabi doğadanda ama mesala bir şey tasarlicağın zaman arkadan  dinlendirici düşğk sesle bi müzik açıp tasarımıa başladığın zaman emin ol ki ortaya güzel tasarımlar çıkabilir araba tasarlicağın zaman ise önüne bi car design aç ondan neler yapmış nasıl hatlar kullanmış falan diye böylece kendini geliştirebilirsin 

Endüstriyel Tasarım bölümü mezunları özel sektörde sanayi ölçekli üretim yapan kuruluşlarda, ürünlerin tasarım ve üretim süreçlerine dahil olacak departmanlarda görev alırlar. Bunun yanında mezunların önemli bir kısmı, özellikle Türkiye'de sanayinin çok gelişmemiş olmasından dolayı dışarıda çalışmaktan yorulup, daha ufak ölçekli ve custom made, handcraft gibi olaylara yönelebiliyorlar. Az üreteyim ama pahalıya satayım mantığıyla yani.

Özel sektörde maaşlar giriş için 1.5x asgari maaşla 2x asgari maaş arasında değişiyordur muhtemelen. Ben yaklaşık 5-6 sene önce asgari maaşla çalışmaya başlamıştım. 2 sene boyunca da 2x asgari maaşı geçememiştim. İş değiştirdikçe, tecrübe kazandıkça, uzmanlaştıkça çalıştığınız yere de bağlı olarak maaşınız 5x civarına yaklaşır. Ama Türkiye şartlarında bu aralıktan fazlasını alabilmeniz için, ya çok çalışkan ve sizi bölümdaşlarınızdan ayıran spekteküler yeteneklerinizin olması lazım, ya da ilk başladığınız üretim alanında uzun yıllar çalışarak konusunda çok uzman, aranan birisi olmanız lazım. Bu kararlar da tamamen size kalmış, ister tek bir alanda (yat tasarımı mesela) uzmanlaşır ve niş bir kitleye odaklanırsınız ya da birkaç alanda (mutfak eşyaları, plastik ürünler, alüminyum, ahşap) tecrübe edinip, bunları sentezleyecek ürün tasarımları yapabilirsiniz. Hepsi tercih meselesi.

Malesef bu meslek grubu, Türkiye'nin henüz üzerine çok da yatırım yapmadığı bir meslek grubudur. Tasarım Yönetimi gibi alanlarda yüksek lisans yaparsanız biraz daha skalanızı genişletebilir, yönetim pozisyonlarına kayabilirsiniz. Ancak nacizane tavsiyem, ilk yıllar maaşa falan odaklanmayıp, direkt olarak sanayinin tozunu yutmaya, ustaları, çırakları, tozu, pası, kiri anlamaya ve üzerinize bulaştırmaya çalışın. Gerisi zaten gelir.