Anlatsın
Giriş

İngilizceye hakim, analitik düşünebilen, vardiyalı çalışmaktan şikayet etmeyen, yorgunluktan ölse de yolcuya bunu hissettirmeyen, aynı anda bir cok işi yapabilen, strese ve heyecana kapılmayan, dikkatli ve titiz insanların okuması gerekmektedir zira ucak düşerse insanlar ölür.

Standart işletme dersleri, macro/micro ekonomi, muhasebe/finansal muhasebe, pazarlama, isletmeye giriş, decision making gibi.. Bunun yanında havacılık bölüm dersleri var, sivil havacılığa giriş, emniyet yönetimi, uçak tipleri, aviation seminar vs.

Eve çık eve. Yurtlar çok pahalı, elektriği parayla karta yüklersin 3 dk klima çalışır 30 tl gider. Bazı yurtlarda tüp kullanmak yasak, haliyle her gün sandviç yersin çünkü dışardan söylemeye para yetmez. 

Üniversitenin yurdu yok anlaşmalı bir yere gönderir ama  KKTC içerisinde yurtta kalmak lükstür. Bir kaç gün tanıdıklarda idare edilir sonra müsait bir ev bulunup çıkılır, yarı yarıya kâr edilir.

Harikaya yakın İngilizce bil yeterli. Shui lisans Mezunuyum 6 Aydır işsizim, bölümü okumana gerek bile yok İngilizcen olunca çünkü alman gereken belgeri okul vermiyor, shgm/ dhmiden çıkıyor lisanslar. Şimdiden bir havalimanına harekat ya da yolcu hizm memuru olarak çalışmaya başlasan, çalıştığın şirket seni 0 dan yetiştirip sertifikalandırıyor. Senle beraber okula baslayan insandan 100 kat daha fazla şey öğrenirsin havacılıkla ilgili. Eksik kalan şeyler sadece pazarlama ve finans dediğimiz isletme dersleri. Birinde 2 ya da 4 yıl sonra diploma verirler diğerinde hem maaş hem sertifika hem de tecrübe verirler hatta işini iyi yaparsan terfi de edersin. Shui okumanın tek faydası dhmi de apron memuru olarak atamaya katılabilirsin KPSS de 80 üstü ise atanırsın.. Şimdiki aklım olsa havacılık yönetimini açıktan okur, havalimanında çalışırdım açık net.

Havacılık Faliyeti gösteren firmalarda çalışabilir havacılık mezunları. İkram (Turkish Do. Co) Yer Hizmetleri Firmaları ( Çelebi, Havas, Tgs), Havayolu şirketleri ( Pegasus, THY, SunExpress). Dhmi ve shgm de se sözleşmeli personel ya da kpss atamasına gore istihdam edilebilirler. Hatta güzel Kpss puanıyla, dhmi bünyesinde apron memuru olabilir, 3 bin tl civarı maaşla çalışabilirler. 

Var. Bildiğiniz gibi ülkemizdeki askerlik vazifesi erkeklerin çalışma hayatında bir yüktür. Firmalar askerlikle ilişiği olmayan adaylara öncelik verir. Kadınların böyle bir yükümlülüğü yoktur.


Firmanın görünen yüzü genellikle kadınlardır. Check in kontuvarında görevlendirilen bir kadına işini doğru yapmasa bile kimsecikler tepki gösteremez.


Sözde eşitlik kavramları yalan dolandır. Kadın saçını açar çalışır örer çalışır toplar çalışır erkek memur traşı olup gelir tüm erkekler birbirine benzer. Sakal falan bırakmak hayal. Garson gibi takılırsınız terminalde. Bagaj bandının başına erkek koyarsın 30 kg bagaj ceker, kadın danışmada bilgisayar başında oturur senle aynı parayı kazanır. 


Sadece havacılık sektörü için konuşmuyorum bu hey yerde kabul etseniz de etmesiniz de böyledir. Düşüncelerim saygılı eleştirilere açıktır.