Ne kadar birbirine benzer gözüksede özelleştikleri alanlar bakımından farklılıkları mevcut. Endütri Mühendisliği alanında üretim odaklı ders yoğunluğu vardır. İşletme Mühendisliği alanında ise pazarlama, insan kaynakları ve ekonomi alanı dersleri fazladır. İkisinden birini özellikle ön plana çıkarmak doğru olmaz. İki alandan mezun olanda aslında benzer işler yapabilir. Her meslekte olduğu gibi birazcık kişinin kendisini hangi yönde geliştirdiği ve yetenekleri ile ilgili bir durumdur.
Üniversitede eğitim görürken lisans yada yüksek lisans seviyesinde bir ayrıma raslamadım. Çoğu öğrenci biribirinin burs durumunu bilmezdi.
Endüstri Mühendisliği eğitimi alırken yönetim,pazarlama, insan kaynakları alanları ilgibi çekmişti . Bu sebeple eğitimime bu yönde devam etmek istedim. MBA programında mühendislik alt yapısının üzerine pazarlama, yönetim becerileri gibi eğitim alarak kendimi geliştirmiş oldum. Özellikle mühendislik çıkışlı olup farklı bir disiplinle tanışmak farklı perspektiften hayata ve iş dünyasına bakmamı sağladı.
Endüstri Mühendisliği eğitiminin bana kattığı temel şey hayatımda gerçekleştirdiğim herşeyin verimlilik tarafını düşünmek oldu. Sosyal hayatımda ve iş hayatımda bu düşünce yapısına göre hareket ediyorum. Fayda/Zarar analizi yaparak hareket etmek insana şahsi bir keyif ve kazanç sağlar
Endüstri Mühendisliği öğrenciye optimizasyon ve verimlilik düşüncesi ve akademik eğitimini verir. Bu düşünce ve alt yapı ile diğer tüm sektörlerde olduğu gibi finans alanında verimlilik analizleri üzerine çalışmalar yürütebilir. Finans alanı ayrı bir uzmanlık tabiki gerektirmektedir. Özellikle finans alanında çalışmak isteyen aday öğrenciler yüksek lisanslarını bu alanda yapabilirler.
ApplyBAU 2023 Yılı Başvuruları 14 Kasım tarihinde başladı ve tercih dönemi sürecine kadar devam edecek.
ApplyBAU lise öğrencilerinin sınav puanlarından bağımsız fikirlerinin, projelerinin, hayallerinin ve ilgi alanlarının değerlendirilerek kabul kazandıkları başvuru-kabul sistemidir.
Bahçeşehir Üniversitesi BAU Republika ve Evim yurtları ile anlaşmalıdır. Bu anlaşma çerçevesinde öğrenciler ilgili yurtlardan yararlanabilirler. Üniversitenin merkezi olması sebebi ile çok sayıda özel/devlet yurdunu tercih edebilirler.
Sağladığı Erasmus ve Exchange imkankanlarının genişliği bunlar haricinde kendine ait olarak yurt dışında açtığı 8 farklı kampüsü. Co-op adı aldında öğrencileri okurken iş dünyasına sokma özelliği
Endüstri Mühendisliğinin diğer mühendislik bölümlerinden farklı olarak barındırdığı insan faktörü tercih sebebi olarak en öne çıkan özelliklerden. Temel işi akla gelebilcek bütün alanlarda kısacası verimliliği artırmak.
Bahçeşehir Üniversitesinin sağladığı uluslararası imkanların Türkiye şartlarının çok üstünde olduğunu düşünüyorum. Erasmus ve Exchange imkanları haricinde Bahçeşehir Üniversitesi'nin dünyanın 8 farklı yerinde kendi kampüsleri var üstüleik bu kampuslere hangi bölüm okursanız okuyun extra bir ücret vermeden gidebiliyorsunuz.