Lisedeyken bilgisayar bölümü okuyordum ve o zamanlar çok fazla beceremesemde azimle ve çok çalışıp anlamaya başladım. Hatta bunu yapabilmem için bir tane dersimden beklediğimden düşük not almıştım ve hırs yapmıştım bunu başaracağım diye. Çalışmalar ilerledikçe daha çok sevmeye ve ilgimin olduğunu farkettim. Sonrasında ben bilgisayar mühendisi olacağım dedim.
Evet bu imkandan yararlanılabiliyor ve zor değil.
Çok iyi olmasa da erasmus, farabi ve çeşitli değişim programlarına sahip.
Aslına bakılırsa büyük bir kısmında önemli. Matematik insana birçok şey katıyor. Her şeyden önemlisi düşünme, analiz etme, pratik olma gibi özelliklerde katar ve bu özellikler de mühendislik fakültesinde olması gerekenlerdir. Öncesinde mühendislik fakültesini kazanabilmemiz için matematik,geometri ve fizik derslerinin daha iyi olması gerekir ve bu derslerin de tabanında matematiksel işlemler yatmaktadır.
Gerek görülen derslerde de bir çoğunun içersinde ve mantığında matematik kullanılıyor. Örneğin bir algoritma dersinde verilen sorting işlemlerinde çalışma zamanını hesaplayabilmek için yine matematikten yararlanılır. Bilgisayarın kendisinin çalışma mantığı da belli bir zaman içersinde oluyor ve bu zamanda yine matematiğe dayanıyor.