İkinci insanın da hayat bulmasından bu yana insanlık için önemini hiçbir zaman kaybetmeden süregelen bir olgu "siyaset". Tarihe, okumaya, kendini "güncellemeye", yorumlamaya ve sorgulamaya meraklıysanız, özellikle de ülkemizde ve diğer ülkelerde olan gelişmelere ilgiliyseniz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi tercih etmeniz gereken bölümlerden birisi. Ayrıca mezun olduktan sonra da iş alanı oldukça geniş, bu alanları en genel şekliyle, Kamu, özel sektör, akademi şeklinde belirtebiliriz. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ne son 10 yılın mesleği ne de gelecek 10 yılın mesleği olarak nitelendirilebilir, bu bölümde eğitim almış mezunlar devamlılık gösteren bir alan olduğu için her daim iş imkanı bulacaktır.
kendimi siyasi tarihe meraklı ve yakın buluyorum bölümümüz içinde de siyasi tarihle çok karsılaşıyoruz fikirlerimi geliştirebileceğim bi bölüm iş olarakta idari hakimliği hedef alıyorum bu yüzden sanırım
Çünkü siyaseti çok seviyorum ve bölümün dersleri tam anlamıyla beni yansıtan dersler. Hukuk derslerini çok seviyorum ve bölümümü severek okuyorum.
Memleketi biz mi kurtaracağız? sözüne tepki olduğu için.
Bu bölümün çok da bir numarası yok. ''Siyaset Bilimi'' kısmına tav oldum öyle geldim. Bölümümle ilgili bir rahatsızlığımın olmamasıyla birlikte İİBF fakültesi olmasından ötürü Türkiye' nin dört bir yanındaki SBKYlerden farkı yoktur. Elbette şehrin konumunun yanısıra üniversitenin öğretim görevlisi(bölüme has değil) ve bilgi kaynakları Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisinin kendi kendini geliştirmesi adına verimli sayılabilir.
Ülkemizde hemen hemen tüm üniversitelerde bulunan Kamu Yönetimi bölümü Mülkiye de Siyaset Bilimi ile buluşunca gerçekten politikaya, devlete vb. birçok şeye merakı olan öğrencilerin okumak istediği bir bölüm haline geliyor.
Ben işin "kamu yönetimi" kısmından çok "siyaset bilimi" kısmına ilgi duymaktayım. Çünkü "kamu yönetimi" biraz daha devleti ve bürokrasi'yi konu alan bir alan; "siyaset bilimi" ise kapsam açısından daha geniş bir yelpazeye sahip, daha derinlikli ve nitelikli bir alan. (elbette kamu yönetimi'nin de birileri için nitelikli ve derinlikli yönleri vardır ancak burada da belirttiğim gibi ayrıştıkları nokta "yelpazenin genişliği")
"Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" bölümünde ilk iki yıl herkes aynı dersleri alıyor. Sonraki senelerde (3. ve 4. sınıfta) bir nevi "uzmanlık alanı" seçilerek (siyaset bilimi veya kamu yönetimi olmak üzere) bu alana ağırlıklı ders alıyorsunuz. Evet sonuçta "herkes aynı diplomayı alıyor" ancak "herkes aynı şeyleri bilerek" mezun olmuyor.
Ailemin hızlı siyaset içerisinde oluşu beni küçük yaştan itibaren etkilemiştir. büyüdüğüm ortam, arkadaşlıklar, beni böyle bir bölüme sürükledi. Üniversiteye geldiğimde de işte bu benim bölümüm dedim. özümde liderlik ruhumun baskın olduğunu düşünüyorum, bunun bölümü okurkende etkisinin artıcağı düşüncesindeyim.
Tercih Edebilecek Olduğum En İyi Bölüm Olarak Düşündüğümden Dolayı
yönetim konusunda söz sahibi olmak istiyorum
Okumayı, araştırmayı ve hakkını vererek çalışmayı seviyorsan bu bölüm seviyeni yükseltecek. Siyaset'in siyasetçilerin işi değil, aslında herkesin işi olduğunu, bölümün sadece kamuyu yönetmek değil aynı zamanda kamuyu anlamak olduğunu göreceksin.
*Bölümümüze http://www.kamu.sakarya.edu.tr/tr adresinden ulaşıp fikir edinebilirsin.
sİYASETİ SEVDİĞİM İÇİN...
SİYASETTE GENÇLERE YER VERMEK ÜSTADLARIN ŞİYARINDANDIR...
Bizim ülkede yaşayıp da siyasetçi olmayan yoktur en azından siyaset konuşmayan yoktur.Herkes bir o kadar bilgilidir ancak bir o kadar da bilinçsizdir.Var olan bilgileri de ya yanlıştır yada eksik. işte ben bu bilinçsiz kesimin yönlendirilmesini engellemek istemekteyim.Bunu da en yaygın biçimde etkileyebilecegim alan Siyaset alanıdır.
Hedeflerim bu bölümden geçiyor
Bu bölüme merakım vardı ve kendimi geliştirirsem önümün açık olduğunu düşünüyorum.
siyasete ve politik olaylarla tarihe merakım hep olmuştur.
En son girilen cevap 2014 yılında olmuş hala aktif biri varsa cevaplayabilir mi ? Şimdi iş imkanları nasıl hukuk yerine tercih edilir mi ? Gibi sorularım var lütfen yardımcı olur musunuz
Bu konu ile ilgili yazıma erkancakir.net üzerinden ulaşabilşrsiniz.
Bu bölümü tercih ettim kendimi bu bölümde nasıl geliştirebilirim hangi kitaplar dergileri okumalıyım ikili ilişkilerde nasıl daha başarılı olabilirim akademisyenlik için daha çok neler gerekli ?