Okuduğum fakülteyi de göz önüne alarak söyleyebilirim ki öncelikle tabularınızın olmaması gerekir.Çünkü tabuların size takacağı at gözlüğü sizi bu bölüme yabancılaştırır ve üniversiteye girmeden önceki halinizle mezun olduktan sonraki haliniz arasında bir fark göremezsiniz.Tabularınızı,ön yargılarınızı kırmalısınız;insanlara,düşüncelere açık olmalısınız.
Dikkat etmeniz gereken bir diğer şey de kitaplarla aranızın iyi olması gerekir.Okumayı sevmelisiniz çünkü burada çokca yapacağınız şey çok okumak olacaktır.Sosyal bilimlerin temeli olan okumaya ve gözleme sık sık başvuracaksınız.
Yaşadığınız dünyanın,ülkenin gündemini takip ediyor olmalısınız.Çünkü toplum ve yaşadığınız dönem,okuduklarınızı pratiğe döktüğünüz bir laboratuvar olacak sizler için.
Bir SİYASAL öğrencisi gelişime aç ve açık olmalıdır. Kültürü, tarihi ve ekonomiyi çok iyi bilip aktif şekilde gündemi takip etmeli ülkemizde ve çevremizde neler olup bittiğinin farkında olup bunlara yorum yapabilmeli ve analiz edebilmelidir .Yorumları boş olmamalı, konuştuğu zaman konuştuklarının altını doldurmalıdır. Eğer yorum ve analiz gücünü geliştirmek istiyorsa ki zaten geliştirmek zorunda sürekli kitap okuyup akademik makaleler, dergiler, yayınlar takip etmeli. Okumak için değil okuyup anlayabilmek kendisine bir şeyler katabilmek için okumalıdır. İngilizceyi çok iyi bilip yanına en az bir yabancı dil daha eklemelidir. Çeşitli konferanslara, seminerlere gidip aktif bir yaşantısı olabilir.
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü, ekip uyumlu, lider ruhlu, ne istediğini bilen saygın ve etkin dinamik sabırlı bireylere göre bir bölümdür. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü, lider özelliği olan, diksiyonu düzgün, sabır, sağ duyu ve yüksek özgüven vb. Gibi özellikler gerektirmektedir.