Neden Biyomedikal Mühendisliği Bölümü?

10 Cevap

Bölümümüz Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlamış olup her anlamda da eleman açığı vardır. Devlet-Akedemisyenlik-Özel sektör , tüm alanlarda mühendis açlığı mevcuttur. 2013 Career Cast şirketinin yaptığı araştırmalar sonucunda Dünyanın en iyi İKİNCİ MESLEĞİ olarak görülmüştür. Çalışma ortamının rahatlığı ve maaşının da dolgunluğuna bakarsak bu ikincilik hiçte küçümsenecek bir olay değildir. Türkiye de ÇOK AZ üniversitede mevcutturç. Çünkü bölümde ciddi anlamda öğretim elemanı sıkıntısı var . Yani eğer akedemisyenlik düşünüyorsanız bu bölümde uzmanlaşmak hem kolay olur hemde iş sıkıntısı çekmezsiniz. Ülkemizde sağlık sektörünün önemi malum. Bu bölümün bir ayağı mühendisliktir bir ayağı da tıp'tır. Derslerin yarısından fazlası tıp'ile alakalı derslerdir. Yeni yeni çıkacak olan yasa ile birlikte her hastane bir biyomedikal mühendisi çalıştırmak zorunda olacak. A.B.D de ise bu durum daha gelişmiştir, orada her ne olursa olsun her ameliyata EN AZ BİR BİYOMEDİKAL MÜH. girmek zorundadır. Eğer yurtdışı düşünürseniz de ABD birinci tercih olmalıdır. Maaş konusuna gelirsek çalışma alanına ve tecrübeye bağlı olarak değişmektedir. yabancı sitelerden araştırma yaparsanız bu mesleğin aylık gelirinin 30.000-90.000 $ arasında değiştiğini görebilirsiniz. Nasıl çalışır diye soracak olursanız ; kısaca iki çalışma alanı var diyebiliriz. Bunlardan biri tıbbi cihazların yapımı,onarımı,bakımı,satışı,kalibrasyonudur . İkinci ise yapay organların yapımı onarımı bakımı satışı vs dir. Yapay organ demişken bu terim diş hekimlerinin kullandığı implantlardan tutunda protez kol yapımına kadar her şeyi kapsar. Kısacası çalışma yelpazesi çok geniştir. Günümüzde yeni yeni tercih edilmeye başlayan bu bölümün uzmanlar tarafından önümüzde 10 yılın en iyi mesleği olacağı söyleniyor. Kısaca bir not daha düşeyim , Amerika'nin En İyi 10 Üniversite Öğrencisinden biri Türk'tür ve bu kişi de biyomedikal müh. öğrencisidir.

AYRINTILI BİLGİ : http://www.kucukakarsu.net/biyomedikal-muhendisligi-nedir/

Geleceğin bilim dünyasına ışık tutmak, bu ışık altında insanlar yararına çeşitli bilimsel ve teknik araç-gereçleri hayata geçirmek ve geçirilmesine yardımcı olmak için Biyomedikal Mühendisliğini seçtim.

geleceğin en parlak mühendislikleri arasında gösteriliyor.ayrıca insanların sağlığa kavuşması önemli bir rol oynuyor.

Hem sağlık sektörü, hem mühendislik. Daha ne olsun.

Biyomedikal Muhendisligini secmemdeki asil sebepler,mf3 puani en yuksek olan tipla,mf4 puani en yuksek olan elektrik-elektronik muhendisliginin birlesimidir.Bide biyomedikal muhendisligi ulkemizde yeni gelismesinden dolayi ve disiplinlerarasi bir bolum olmasindan dolayi ben bu bolumu sectim.

Geleceği olan bir bölüm ve çalışma alanı oldukça geniş.Bununla beraber sağlık alanında birçok cihaz bilgi alanımıza giriyor ve bu cihazların geliştirilmesi, yeni cihazlar ile ilgili çalışmalar yapılması konusunda önemli sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle günümüz ve ülkemizin şartlarında ilk sordugum soru ''iş bulabilecek miyim?'' oldu bunun araştırmasını yaptım.Biyomedikal mühendisliği , mühendisliğin biyolojyle hatta tıpla harmanlanmış hali bu yönü çok ilgi çekici. Tabi ki sağlık açısından da önemli bir bölüm yani hem tıp ta olduğu gibi direk insanlara faydalı birşeyler yapabiliyorken hemde mühendislik yapabiliyorsunuz buyüzden tercih ettim

çünkü gelecekte çok parlak olacak bi bölüm.

Sağlık ve Mühendislik gibi iki birbirinden kapsamlı alanın bütünleşmesini oluşturan bir bölüm, özellikle meslek seçiminde arada kalanlar için ideal ve yenilikçi bir bölüm.