Bünyesinde bulundurduğu 6 farklı komite ve 2 temsilcilikle beraber bilişimden haberleşmeye, sosyal sorumluluk projelerinden yurt dışı etkinliklerine, geleceğe dönük kariyer eğitimlerinden kadınların mühendislik alanında gelişmesine yönelik çalışmalarına kadar geniş bir kapsama sahip olup, yıl içinde düzenlediği çeşitli etkinliklerle çok yönlü mühendis kavramını gerçekleştirmeyi amaçlayan öğrenci koludur.
ilk olarak teknik alanda öğrencilere sadece derste öğrendikleriyle kalmayıp uygulama ve kendini geliştirme olanağı sunar. Bunu da yaptığı proje ve düzenlediği eğitimlerle sağlar.
Bunun yanısıra kişisel gelişim için de eğitimler ve seminerler düzenleyerek sosyal yönlerini de geliştirmeleri açısından fırsat yaratır.
Aynı zamanda Türkiye içinde 78 kolda bulunan bir kol olmasından ötürü IEEE Türkiye Bölge Toplantıları ve kongrelerde yer alarak bir çok okuldan öğrenciyle bağ kurabilmesini sağlar.
İTÜ IEEE, teknik anlamda eğitimler, uygulamalar ile geliştirirken aynı zamanda etkinlik, seminer ve eğitimlerle sosyal becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Bunlara örnek olarak Uni-Day, SSA, Yazılım Maratonu, IoT Line Fair, Bir Fincan Kariyer, Communications Week etkinlikleri örnek verilebilir.
İTÜ IEEE sene boyunca kariyer etkinlikleri, teknik etkinlikler, teknik eğitimler, projeler düzenler.
İTÜ IEEE Öğrenci Kolu, yaptığı aktiviteler ile üyelerinin hem sosyal hem de teknik açıdan geliştirmeyi; ilgilendiği alanlarda da farkındalık, bilinç ve farklılık yaratmayı amaçlar. Bu doğrultuda alanında öncü etkinlikler, teknik eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri, çeşitli sertifika programları düzenler ve bünyesinden çeşitli proje grupları oluşturmayı amaçlar.
Dünyanın en büyük mühendislik örgütü olan IEEE'nin İTÜ'deki kolunu oluşturan IEEE İTÜ (*), altı alt komitesiyle beraber mühendislik öğrenci bir araya getirip üniversitemizde sosyoteknik açıdan mühendisliği geliştirmeye çaba gösteren bir öğrenci kulübüdür.
İTÜ IEEE, teknik anlamda eğitimler, uygulamalar ile geliştirirken aynı zamanda etkinlik, seminer ve eğitimlerle sosyal becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Türkiye'de birçok ilde ve birçok okulda bulunmasıyla geniş bir bağlantı ağı oluşturmaktadır.
Etkinlikler(Yazılım Maratonu, Communications Week, workshoplar, çay sohbetleri vs.), teknik projeler(özellikle robotik, yazılım ve haberleşme alanlarında) ve sosyal sorumluluk projeleri yapar.
Düzenlediğimiz eğitimler, seminerler, teknik geziler ve üyelerimizle beraber yaptığımız projelerle beraber bu büyük aileye dahil olan herkesi hazırlıktan mezun olana dek sürekli olarak bir adım ileriye götürmeye çalışıyoruz.
Sıradan bir öğrenciyi kulüpte kalıp görev aldığı süre içerisinde şekillendirir,pişirir ve iş hayatına sıcak servis yapar.