yiyecek-içecek müdürlüğü,şef,yemek yazarlığı,gurme kendini geliştirirse daha birçok işte çalışabilir.
Aldığın diploma ve iyi eğitim ile üst düzey bir mutfak yöneticisi olabilir, restoran, kafe ve bar işletmecisi olarak kendi işini bile kurabilirsin. Yok ben bir şeyler öğreteceğim diyorsan da meslek liselerinin uygulamalı derslerinde görevli eğitmen olabilir ya da akademik kariyer yapıp üniversitende kalabilirsin.
Gastronomi okursanız aşcı ve şef aşcı olabilirsiniz. http://fakulte.gen.tr/gastronomi-mutfak-sanatlari-taban-puanlari-2017/
Ne iş olsa yapar ! Öncelikle şunun farkında olmamız gerek, mezun olunca şef olmuyorsun ! Olamazsın ! Kendi yerini açarsan orası ayrı tabi. Mekanın ceo su bile olursun o zaman. İş imkanları oldukça geniş, ister mutfakta devam et kariyerine ister danışmanlık , akademisyenlik, yöneticilik yap. Turizm sektöründe pozisyon değişimi oldukça yaygın.
Gastronomi ve mutfak sanatları mezunu şef ve bunların branşları pastane şefi,soğuk sıcak alakart şefi ve kademelerine göre aşçıbaşı executive şef ve sous şefi gibi pozisyonlara yükselebilir. Formasyon ile liselerde öğretmenlik yapabilir. Herhangi bir üniversitede öğretim üyesi olabilir. Yemek fotoğrafçısı, yemek alanında köşe yazarı,dergi editörü yada gurme olabilir. F&B müdürü yani food and beverage müdürü otellerde olabilir. Restoran koordinatörlüğü yapabilir zincir otellerin koordinatörlüğü görevini üstlenebilir. Televizyon da yemek programcısı yapımcısı,sunucusu yapabilir ve işin medyatik yönüyle de ilgilenebilir. Gıda ve gıdayı ilgilendiren herşey gastronomi ve mutfak sanatları öğrencisinin hedef olarak koyabileceği düzeydedir.