Beslenme ve Diyetetik mezunu diyetisyen unvanıyla mezun olur.Çok geniş bir alanda çalışma imkanına sahiptir.Hastaneler,toplu beslenme kurumları,toplum sağlık merkezleri,oteller,spor salonları,özel klinikler,güzellik merkezleri,yemek şirketleri gibi daha sayamadığım bir çok alanda iş bulunabilir.Ayrıca akademisyen olarak devam edebilme şansı çok yüksektir
Başta hastaneler olmak üzere çeşitli kurumlarda çalışma imkanı vardır ve bu çok geniş bir alana yayılmıştır. Toplu beslenme yapan yerler,klinikler, özel şirketler, sağlık ve spor bakanlıkları gibi yerlerde diyetisyen kimliği altında çalışmaktadır bu bölümün mezunları
Günümüzde sadece "zayıflatan" meslek grubu olarak algılansa da; aslında diyetisyenler, yetişkinlerin, çocukların, hamile ve emziklilerin beslenme programlarının hazırlanmasında, çeşitli yetişkin ve çocuk hastalıklarında beslenme programının hazırlanmasında ve eğitiminin verilmesinde, spor merkezlerinde, büyük kuruluşların beslenme danışmanlığı hizmetlerini yapmada, çeşitli gıda sanayi kuruluşlarının beslenme politikasını hazırlamada, ülkemizin beslenme politikalarının hazırlanmasında sağlık bakanlığı ile iş birliği içerisinde olmak üzere çeşitli alanlarda görev almaktadırlar.
Diyetisyendir, atama puanlari yüksek de olsa her yıl atama yapilmakta ve iş yelpazesi çok geniş
diyetisyen olarak hastanelerde, özel kliniklerde, spor salonlarında, güzellik merkezlerinde çalışır.
Dört yıl okuduktan sonra diyetisyen ünvanıyla hastanelerde çalışabilirsiniz fakat iş yelpazesi geniştir. Mesela bir çok beslenme firmalarında spor salonlarında eğitim kurumlarında restaurantlarda da çalışabilirsiniz. Kendi iş yerinizi açabilirsiniz.
Diyetisyenler,
Son yılların popüler sektörlerinden biri olan "Adrese teslim diyet yemek şirketi" kurabilir.
Formena ailesine katılabilir :)
Sizde diyetisyenseniz ve kendi işinizi kurmak istiyorsanız, isim hakkı bedeli ödemeden yaşadığınız ilde Formena ailesine katılabilirsiniz.
Beslenme ve diyetetik bölümü mezunları diyetisyen ünvanını alırlar ve tıbbi beslenme tedavisi ağırlıklı olmak üzere ilgili alanlarda yetkili kişi olarak görev yaparlar. Hastanelerde hastalıklara özel beslenme tedavilerini düzenlenmesinde ve takibinde görevlidirler.Toplu beslenme sistemlerinin bulunduğu kurumlarda ise yönetici diyetisyen ya da kurum diyetisyeni olarak görev yapabilirler. Spor salonları ve güzellik merkezleri de diyetisyenin zayıflama diyeti ağırlıklı programlarla insanlara yardımcı oldukları yerlerdendir.Bir diyetisyen devlet hastanelerinde, özel hastanede, spor salonlarında, huzur evlerinde,güzellik merkezlerinde ya da kendi özel kliniğinde çalışma imkanına sahiptir.İş imkanları son yıllarda oldukça azalan bir bölümdür.Devlet diyetisyeni olmak için kpssden 90 puan almak gerekirken mezun fazlalığından dolayı özel yerlerdeki maaşlar da geçim sınırında seyretmektedir.Bölümde geçen sene itibariyle iş bulamayanlar oldukça artmıştır.
Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olanlar hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, restoranlarda çalışabilir. Bunun yanında mezun olan kişi kendi danışmanlık ofisini de açabilir ya da akademik bir kariyer düşünüyorsa yüksek lisansını da tamamlayıp üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ilerleyebilir.
Diyetisyenler, beslenme bilimini yiyecekler ile ilgili günlük bilgilere çevirir ve insanlara beslenme seçimleri konusunda yardımcı olur. Mezuniyet sonrası iş alanları; Hastanelerde Klinik Diyetisyen olarak görev alınabilir ve Diyabet Diyetisyenliği, Renal Diyetisyenlik, Onkoloji Diyetisyenliği vs. gibi bölümlerde çalışılabilir. Eğitim kurumlarında Eğitici Diyetisyenlik yapılabilir. Araştırma kurumlarında Araştırmacı Diyetisyen(örn: TUBITAK-MAM) görevinde bulunulabilir. Toplu Beslenme yapılan kurumlarda Yönetici Diyetisyen olunabilir. Özel ofis sahibi olunabilir. Online danışmanlık hizmeti verilebilir. Kurumlarda tarif üretebilme, menü oluşturma veya ürün geliştirme rolü üstlenilebilir.