İlk sene temel dersler alıyoruz anatomi, fizyoloji, genel kimya gibi. Bölümümüzle ilgili beslenme ilkeleri dersimiz oluyor iki dönem, aynı zamanda uygulaması da oluyor. Uygulama kısmı mutfakta geçiyor. 2. sınıfa geçtiğimizde biyokimya ve yetişkin hastalıklarında beslenme bölüm derslerinden oluyor. Yetişkin hastalarında diyet yazmaya başlıyoruz. Ancak bu ders Bahçeşehir hariç tüm üniversitelerde 3. sınıfta veriliyor. 3. sınıfta daha spesifik alanlar görüyoruz ana çocuk beslenmesi, toplu beslenme sistemleri gibi ve aldığımız seçmeli dersler de farklı alanlarda oluyor yine (sporcu beslenmesi gibi..) Son sene seçmeli derslerin dışında staj ve tezle geçiyor.
Bahçeşehir Üniversitesi sosyal anlamda öğrenciye çok güzel fırsatlar sunan bir üniversite. Özellikleriyle 90a yakın kulüpleriyle öğrencinin kendini tanıması, network anlamında kendini geliştirmesi için önemli fırsatlar sunuyor. Üstelik öğrenciler belirli kriterler dahilinde kendi kulübünü de açabiliyor. Bunun yanında da birçok birimi, etkinlikleri bulunuyor.
ApplyBAU üniversite adaylarına sunulan inanılmaz bir fırsat. İlk kez Bahçeşehir üniversitesinde uygulanan bir burslandırma sistemi. Öğrenciyi sınav başarısından ziyade kişisel yetkinliklerine, başarılarına ve hedeflerine göre değerlendiren bir uygulama. Üstelik başvurduktan sonra tercih yapma gibi bir zorunluluk yok. Mutlaka her aday öğrenci şansını denemeli
Kesinlikle yok, kimse kimsenin burs durumunu bilmiyor zaten.
Anlaşmalı olduğu yurtlar var ancak merkezi bir konumda yer aldığı için yurt bulma konusunda çoğu öğrenci sorun yaşamaz.
Tereddüt bile etmeden seviyorum derim. Kuzeyini ayrı güneyini ayrı..
Çok güzel bir aileye katıldınız. Geldiğiniz ilk andan itibaren üst dönemlerden arkadaşınız olacak adaptasyon aşamasında hiçbir zorluk çekmiyorsunuz. Bunun dışında üniversite inanılmaz sosyal ve öğrenciye çok değer veriyor. Sunduğu imkanları sonunda kadar kullanmaya bakın. Ve üniversite hayatınızın tadını çıkarın...
Bence tercih yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu. Çünkü her bölümde olduğu gibi bu bölümde de mezun sayısı giderek artıyor. Yani iş bulma aşamasında diploma sahibi olmak yeterli olmuyor. Kişinin kendine farklı yetkinlikler, tecrübeler de kazandırması gerekiyor. Tam bu noktada da üniversitenin sosyal imkanları devreye giriyor. Bence öğrenci tercihinde kendime nerede daha fazla şey katabilirim, hangi üniversite beni diğer adaylardan farklı kılacak imkanlar sunuyor ? gibi kriterlere dikkat ederek tercih yapmalı.
Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olanlar hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, restoranlarda çalışabilir. Bunun yanında mezun olan kişi kendi danışmanlık ofisini de açabilir ya da akademik bir kariyer düşünüyorsa yüksek lisansını da tamamlayıp üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ilerleyebilir.
Bu aslında tamamen kişinin ilgi alanlarına göre değişiyor. Önceliğim sağlık alanında bir bölüm okumaktı. Sonrasında mesleğimi sosyalliğimle birlikte yürütmek istiyordum. İnsanlarda somut sonuçlar görmek, yardımcı olmak beni tatmin edecekti. Tüm bu düşüncelerim beni Beslenme ve Diyetetik bölümünü tercih etmeye yönlendirdi.