Anlatsın
Giriş

Öncelikle nerede kalmak istediğin önemli, evde mi kalmak istiyorsun, yurtta mı buna karar vermelisin. Evde kalmak istiyorum diyorsan; Küçükpark-Büyükpark ve Hükümet Konağı çevresi okula ulaşım açısından çok daha kolay oluyor, daha çok yürüyerek gidebiliyorsun. Fakat burada kalacağın ev/yurt fark etmez biraz daha pahalı olabilir. Onun haricinde Mevlana Mahallesi, Evka-4,Evka-3, Atatürk Mahallesi gibi yerlerde de biraz daha uygun fiyatlı evler bulabilirsin. ( Toplu taşıma kullanacaksın ) 
Yurtta kalmak istiyorsan ( kız yurdu hakkında bilgi vereceğim ) yine Küçükpark- Büyükpark ve Hükümet Konağı çevresindeki kız yurtlarına bakabilirsin. Ama yine fiyatları biraz daha pahalı olabilir. Onun haricinde Evka-3 ve Mevlana Mahallesinde daha uygun fiyatlı yurtlar bulabilirsin.
Kyk haricinde Ege Üniversitesi' nin kendi Öğrenci Köyü olarak adlandırdığı apart şeklinde yurtlar var, fakat bildiğim kadarıyla buraya dönem başlamadan başvurmalısın. Belli kriterleri sağlıyorsan, kabul ediliyorsun. ( Bildiğim kadarıyla odaları 3 kişilik ) 

Üniversite yemekhanesinde yeme 3 lira.Onun haricinde okulun yemekhane sistemi var.İnternet üzerinden seçerek alıyorsunuz yemeklerinizi.Kampüsün içinde pek çok cafeden de 5-15 TL arasında yemek yiyebilirsiniz.


Ulaşım kolay zaten.Okulun içine metroyla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.Şuan öğrenci 1.80 basıyor ve bastıktan sonra istediğiniz yere 90 dakika boyunca ücretsiz ulaşım sağlayabiliyorsunuz.Otobüs(eshot),metro,izban,tramvay,vapur gibi çok alternatif mevcut zaten.Bornova havaalanına da yakın metro-izban yaparak ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Otogar da yakın minibüsler gidiyor zaten.


Konaklama konusu tamamen sizin maddi durumunuz ile alakalı.Çok merkezde ev tutmak istiyorum derseniz kiralar biraz pahalı ama bana fark etmez ben toplu taşımayla da okula giderim diyorsanız uygun evler bulabilirsiniz.Yurtlar da evler gibi.Çok ucuz yurt olduğunu söyleyemem.Mevkiye göre fiyatta değişiyor tabi.Ama eğer kyk da kalırsanız,çok daha az para ödersiniz.Şuan okulun içindeki kyk da sadece kız öğrenciler kalabiliyor.Erkekler içinde yurt yapılıyor diye biliyorum.

Ben tercih listemi yaparken şunlara dikkat etmiştim: Şehir,kampüs,sosyal olanaklar,dil gelişimi,çevre vs. Zaten tercih listemde de İstanbul,Ankara,İzmir,Eskişehir,Bursa vardı.Ben sadece mühendislik programlarını yazmıştım.Yalnız Kimya ve Gıda Mühendisliği tercih etmiştim.Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği alanında Türkiye'de 1. sırada ve bölüm Türkiye'de ilk defa burada eğitime başlamıştı.Gerek akademik kadrosu,gerek laboratuvarları oldukça iyiydi.Tek bir gıda mühendisliği tercihim vardı oda Ege idi.


Ege sosyal bir üniversite.Dil öğrenmek isteyen herkese oldukça imkanı var.Sosyalleşmek isteyene de,istediği alanda kulüp,proje,seminer vs var. Akademik olarak gerçekten çok iyi hocalarımız var. İstediğiniz her konuda yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Ve rektörümüz...En sosyal rektör seçildi zaten.Daima kampüste geziyor,bizlerle sohbet ediyor.Rektörle konuşmak,ona ulaşmak hiç de zor değil.Bu bizim üniversitemizin en güzel artılarından en büyüğü...Haberi de şöyle bırakıyorum :)


http://www.mynet.com/haber/guncel/sosyal-medya-fenomeni-rektor-4012534-1


http://www.milliyet.com.tr/sosyal-medya-fenomeni-rektor-izmir-yerelhaber-2727499/


https://www.cnnturk.com/turkiye/rektor-budak-twitterda-fenomen-oldu

Burası gerçekten bir oda.Sıcacık bir oda.Aile gibi bir oda.Örneğin ben size İzmir şubesinden bahsedeyim.


Odada Ege Üniversitesi-Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisleri olarak hep beraberiz.Pek çok etkinlik,sunum,şenlik,gezi,seminer vs düzenliyoruz.Bunları tamamen öğrenciler yapıyor.(Elbet yardım alıyoruz :)).Burada bana kriz yönetimini,ikili ilişkileri,liderliği,hata yapmaktan korkmamayı,öğrenmeyi,araştırmayı,soru sormayı,özgüveni,özmotivasyonu aslında size kendinizi katıyor.Yapılan her etkinlik fark etmeden sizi bir adım öne götürüyor.Her gıda mühendisliği öğrencisinin mutlaka içinde olması gereken bir oda!

Her bölüme açık,yeter ki parlak fikirleriniz olsun!

Çok kolay! Size en yakın TMMOB Gıda Mühendisleri Odasına gidiyorsunuz.Kendinizi anlatıyorsunuz bir de çaylarını içiyorsunuz :) Ve form dolduruyorsunuz,gerekli belgeleri(öğrenci kimlik kartı ve nüfus cüzdanı fotokopisi,vesikalık fotoğraf)birkaç ay sonra kartınız geliyor.Bu kadar :))  İncelemek isterseniz;


http://www.gidamo.org.tr/uyelik_islemleri/uyelik.php

Hayır ne yazık ki istediğiniz her bölümde yapamıyorsunuz.Örneğin,gıda mühendisliğinde okuyan bir öğrenci bölümümüzün belirlediği;


-Biyomühendislik


-Kimya Mühendisliği


-Makine Mühendisliği


bölümlerinde Çift Anadal yapabilir.

İstanbul'dan İzmir'e geldiğimde garipsemediğim,aynı olan tek şey; pahalılığı.Ev kiraları,giyecek,gıda vs hiçbir farkı yok...

Harika bir havası var İzmir'in.Sıcacık insanları var.Çok fazla gençlik projesi var(abla-abi vs). İstediğiniz gibi gezebileceğiniz,istediğiniz zaman bir deniz havası alabileceğiniz,termos alıp Alsancak çimlerde kitap okuyabileceğiniz,trafik sorunu olmayan,öğrenciye destek olan bir Belediye Başkanıyla daha güzel oluyor her şey.

Yurtları,kampüs planlaması,fazla kuralcı...Aslında hoşlanmadığım çok fazla yönü yok,fakat geliştirilmesi gereken çok şey var.

Üniversitemizin en çok sevdiğim yönü! Bizim bölüm için otuzdan fazla kişi Erasmus programından faydalanabiliyor.Aynı zamanda staj programları da mevcut.Yabancı Dillerin düzenlediği pek çok yurtdışı programları,projeleri vs var.Yani siz yeter ki isteyin:)

KYK-devlet yurtları,özel yurtlar mevcut.Özel yurtlar ne yazık ki biraz pahalı.Fakat bütçenize göre yurt bulmak elbette mümkün.Ege Üniversitesi kampüsü dağınık olmadığı için genelde öğrenciler Evka3,Küçükpark,Büyükpark,Hükümet Konağı civarını tercih ediyor.Bende 1 sene yurtta kalmıştım...Devlet yurtları da ne yazık ki şuanda çok iyi değil fakat iyileştirme sürecinde,yenileniyor.

Beslenme,gıda ve analitik düşünebileceğim bir bölüm üzerine okumak istiyordum.Tam da öyle oldu.Hem mühendislik eğitimi alıyorum-bu sayede analitik düşünce yapımı geliştiriyorum-hem de gıda üzerine pek çok şey öğreniyorum.Ve aynı zamanda mühendislik bana araştırmacılığı,geliştirmeyi ve yenilikleri öğretiyor.Gıda mühendisliği  sırasında aldığımız dersler ile birlikte diğer mühendislik programları ile de uyumluluk sağlıyoruz.

Benzer Kişiler

Esra Ergün Gemici
Esra Ergün Gemici
Senior Merchandise Manager, Koton
Tuğçe Ayık
Tuğçe Ayık
Medikal Müdür, Pharmactive
Selda Platin
Selda Platin
Yüksek Kıdemli Finansal Kontrol Uzmanı, sahibinden.com
Hande Tütüncü
Hande Tütüncü
Ayakkabı Üretim Takım Lideri, Decathlon
Mesut Acar
Mesut Acar
Sr. Buyer, Koton
Aykut Üstün
Aykut Üstün
Kumaş Satın Alma Müdürü, Koton
Mecit Yıldız
Mecit Yıldız
UP-Buying Strateji ve Kontrol Müdürü, Koton
Esin Külahcı
Esin Külahcı
A Mağaza Müdürü, Migros
Filiz Taşçı
Filiz Taşçı
Manisa Fabrika Teknolojist, Ferrero
Merve Bayramusta
Merve Bayramusta
Project Manager, Siemens
Burak Arık
Burak Arık
Maxitech CEO, Softtech
Gizem Sak
Gizem Sak
Talent Acquisition Executive, Ak Gıda
Selin Nur Demirparmak
Selin Nur Demirparmak
Etilen Proses Uzman Yardımcısı, SOCAR Türkiye
Nurses Şahin
Nurses Şahin
Senior Buyer, DeFacto
Emre Günaydın
Emre Günaydın
Line Manager, Huawei
Hüseyin Kır
Hüseyin Kır
Research Team Manager, Huawei
Tutku Güngör
Tutku Güngör
Talent Acquisition Supervisor, Mayen CRM
Elif Kavran
Elif Kavran
İş, Servis ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Müdürü, sahibinden.com